Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Dotyczy chyba webasto

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    730d e38
    Sk±d
    kielce

Dotyczy chyba webasto

Witam Wszystkich bardzo serdecznie, szczególnie w tak milym okresie, ¿ycz±c wszystkim u¿ytkownikom BMW samych przyjemnych odczuæ plyn±cych z jazdy t± mark± oraz wszelkiej pomyslnosci w nadchodzacym 2008roku.
    Zostalem wla¶cicielem bmw 730d, kupionym w Hiszpanii.Jest to pierwszy samochod tej marki w moim posiadaniu. Jestem bardzo mile zaskoczony wrazeniami z jazdy tym samochodem. Wyst±pil jednak pewien problem z ktorym nie bardzo moge sobie poradzic. Kupujac samochod w momencie otwierania pilotem lub wogole otwierania i zamykania drzwi za ka¿dym razem slychac bylo szum dochodzacy z okolicy lewego nadkola ktory ustawal kilkana¶cie sekund po zamkniêciu drzwi lub po zamknieciu pilotem samochodu. Tak bylo przez miesi±c , ktoregos dnia szum nie ust±pil i trwal 24 godziny. Musialem wyj±c bezpiecznik 20 ze skrzynki w baga¿niku i dopiero urzadzenie sie wylaczylo . Po wlozeniu bezpiecznika chodzi ponownie i sie nie wylacza jak poprzednio. Gdy zajrzalem pod lewe nadkole to tam jest webasto, ale wygl±da na to ze ono jako¶ inaczej chodzi bo w czasie jego pracy z rurki wydechowej leci cieple powietrze i nie czuc jakiegokolwiek ¶ladu spalania ropy. Teraz mam wyjêty bezpiecznik i urz±dzenie nie pracuje. Nie wiem jak bmw wyposa¿alo samochody z webasto na Hiszpanie i czy czsem ono nie bylo niewl±czana na mozliwosci grzania. MIwmam doswiadczenia w tej kwestii. Mo¿e ktos bedzie w stanie mi co¶ pomóc i czy wogole jest sens cos z tm robic. Przepraszam za troche przydlugi tekst ale staralem sie jakos opisaæ problem , tym bardziej ze nie jestem za blisko z technika. Jeszcze raz bardzo wszystich serdecznie pozdrawiam. Waldek z Kielc

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    Witam!
    Ka¿de 730d i 740d ma takie "co¶" to dogrzewanie silnika.
    Co do Twoich problemów to mo¿e jaki¶ czujnik siê zawiesi³ albo przesta³ dzia³aæ i dlatego nie wy³±cza Ci tego dogrzewania. Ale tak na oko to chyba ciê¿ko stwierdziæ co to mo¿e byæ
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    sprawd¼ te¿ czujnik temperatury zewnêtrznej czy nie ma tam przypadkiem -30
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    730d e38
    Sk±d
    kielce
    Witam ponowniw, dzieki za zainteresowanie problemem. Temperature zewnetrzn± komputer pokazuje prawidlowo.Natomiast na komputerze w miejscu ustawiania ogrzewania jest zamontowany stoper. Z tego wynika ze w tym konkretnym samochodzie nie ma mozliwosci poza wentylacja regulacji na komputerze ogrzewania z u¿yciem webasto. Poza tym nie mo¿na zmieniæ wersji jêzykowej z hiszpanskiej, podobnie jak u kogo¶ z wloskiego. A moze spalil sie jaki¶ bezpiecznik w obwodzie wyl±czaj±cym po odpowiednim czasie to ciekawe w swojej funkcji urz±dzenie. Pozdrawiam i oczekuje na dalsze zainteresowanie tym tematem. Waldek

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    Bo to nie jest typowe webasto tylko dogrzewanie silnika-tylko w dieslach takie co¶ jest. Podjed¼ gdzie¶ pod komputer mo¿e wyskoczy jaki¶ b³±d..bo tak to szukanie ig³y w ......
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •