Witam Wszystkich bardzo serdecznie, szczególnie w tak milym okresie, ¿ycz±c wszystkim u¿ytkownikom BMW samych przyjemnych odczuæ plyn±cych z jazdy t± mark± oraz wszelkiej pomyslnosci w nadchodzacym 2008roku.
Zostalem wla¶cicielem bmw 730d, kupionym w Hiszpanii.Jest to pierwszy samochod tej marki w moim posiadaniu. Jestem bardzo mile zaskoczony wrazeniami z jazdy tym samochodem. Wyst±pil jednak pewien problem z ktorym nie bardzo moge sobie poradzic. Kupujac samochod w momencie otwierania pilotem lub wogole otwierania i zamykania drzwi za ka¿dym razem slychac bylo szum dochodzacy z okolicy lewego nadkola ktory ustawal kilkana¶cie sekund po zamkniêciu drzwi lub po zamknieciu pilotem samochodu. Tak bylo przez miesi±c , ktoregos dnia szum nie ust±pil i trwal 24 godziny. Musialem wyj±c bezpiecznik 20 ze skrzynki w baga¿niku i dopiero urzadzenie sie wylaczylo . Po wlozeniu bezpiecznika chodzi ponownie i sie nie wylacza jak poprzednio. Gdy zajrzalem pod lewe nadkole to tam jest webasto, ale wygl±da na to ze ono jako¶ inaczej chodzi bo w czasie jego pracy z rurki wydechowej leci cieple powietrze i nie czuc jakiegokolwiek ¶ladu spalania ropy. Teraz mam wyjêty bezpiecznik i urz±dzenie nie pracuje. Nie wiem jak bmw wyposa¿alo samochody z webasto na Hiszpanie i czy czsem ono nie bylo niewl±czana na mozliwosci grzania. MIwmam doswiadczenia w tej kwestii. Mo¿e ktos bedzie w stanie mi co¶ pomóc i czy wogole jest sens cos z tm robic. Przepraszam za troche przydlugi tekst ale staralem sie jakos opisaæ problem , tym bardziej ze nie jestem za blisko z technika. Jeszcze raz bardzo wszystich serdecznie pozdrawiam. Waldek z Kielc

Odpowiedz z cytatem