Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: Panel nawiewu

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar aras232
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    bmw 730(e32)i bmw 740i (e38)powrót bmw 730(e32)
    Sk±d
    Zielonka

Panel nawiewu

Witam panowie mam problem a mianowicie chcia³em zmieniæ panel nawiewu i natrafi³em na problem z mojego panela wychodz± trzy kostki niebieska czarna z dwoma bolcami i ostatnia kostka bia³a ta kostka jest dopiêta do p³ytki z trzema guzikami od klimy szyby i obiegu zamkniêtego panel na jaki chcia³em zmieniæ ma tylko 2 kostki niebiesk± i czarn± tylko ¿e czarna ma ju¿ 3 bolce panel siedzia³ w 750il longu

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Wypada³o by napisaæ z którego roku masz 7 i z którego roku jest panel ten od V. O ile mnie pamiêæ nie myli to z tylu na panelu jest rok produkcji panela. Podejrzewam ze który¶ jest z poliftowej 7. Jutro zobacze u siebie jakie mam wtyczki. Mam z 92 roku.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ale o co chodzi? Popsu³ Ci siê? Jakie s± roczniki tych paneli?
    Wyja¶nij trochê bardziej i dodaj znaki interpunkcyjne bo ciê¿ko siê po³apaæ w Twoim po¶cie..

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    Sk±d
    Zielonka
    rocznik buni 1988 panel z tego samego roku ten co chce wsadziæ to BMW750il Long v12 z1992r.
    Link 1
    http://img405.imageshack.us/img405/1463/dsc00074ux.jpg
    tak siê przedstawiaj± kable w moim autku
    link2
    http://img88.imageshack.us/img88/2419/d
    mój panel
    link3
    http://img532.imageshack.us/img532/8742/dsc00079fy.jpg
    ty³ nowego panela
    link4
    http://img3.imageshack.us/img3/453/dsc00085hvi.jpg
    stary panel
    przyczynê prawdopodobnie znalaz³em do niebieskiej kostki dochodzi mi tylko 20 kabelków,a powinno byæ z tego co patrzy³em w kostce jest 26 wyj¶æ prawdopodobnie 5 z tej 2 kostki powinny dochodziæ do niebieskiej kostki

Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Ten nowy panel jest z wersji po lifcie. A Ty masz ori przed liftem. Dlatego jest ró¿nica w kablach i wtyczkach. Przód maja identyczny?

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    Sk±d
    Zielonka
    przód ten co mia³em wcze¶niej jest na foto a ten co kupi³em jest inny taki standardowy co jest pewnie w wiêkszo¶ci bmw.Jest mo¿liwo¶æ podpiêcia tego panelu po lifcie do mojego auta to pewnie by by³a kwestia do³±czenia kabli do niebieskiej kostki i jednego do czarnej ma kto¶ jaki¶ schemat do niebieskiej kostki lub panela

Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Cytat Zamieszczone przez aras232
    przód ten co mia³em wcze¶niej jest na foto a ten co kupi³em jest inny taki standardowy co jest pewnie w wiêkszo¶ci bmw.Jest mo¿liwo¶æ podpiêcia tego panelu po lifcie do mojego auta to pewnie by by³a kwestia do³±czenia kabli do niebieskiej kostki i jednego do czarnej ma kto¶ jaki¶ schemat do niebieskiej kostki lub panela
    Jeden link sie nie otwiera. Zapewne jest tam zdjecie Twojego panela. Jesli jest z takimi pokretlami bez tych przycisków to o ile dobrze pamiêtam [gdzies na forum juz o tym by³a mowa] nie da sie pod³±czyæ nowszego panela w miejsce starego. Dobrze poszukaj gdzies juz bylo na ten temat. Poza tym te kable ktore id± do niebieskiej wtyczki gdzies musz± byc pod³±czone to jakiegos urz±dzenia w samochodzie. Ty masz Wogole klime w swoim bmw?

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    Sk±d
    Zielonka
    http://img28.imageshack.us/img28/2066/dsc00077jg.jpg
    ten link powinien dzia³aæ to jest stary panel tak mam klime choæ teraz nie dzia³a.Dziêki wielkie wiêc niepotrzebnie wsadza³em ten nowy panel jak nie da siê tego zrobiê

Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Moim zdaniem nie da sie zamieniæ paneli. Sam fakt ze kable sie nie zgadzaj± daje do my¶lenia i nasuwa jeden wniosek-nic z tego. Ale moge sie myliæ.

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    Sk±d
    Zielonka
    Tak na pocz±tku pomy¶la³em ¿e co¶ mo¿e nie dzia³aæ ale stwierdzi³em ¿e nie bêdzie problemu z pod³±czeniem tego panela no nic dziêki za odpowiedz wk³adam z powrotem stary panel

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •