Sprawdźcie jeszcze te skrzypienie na ciepłym silniku czy nie ma dźwięków z tulei wahaczy skośnych część nr 6. Najprościej jest podlać je czyms śliskim lub po prostu wymienić.
To oprócz tulejki na wąsie drążka środkowego o którym pisałem wcześniej ;)
Sprawdźcie jeszcze te skrzypienie na ciepłym silniku czy nie ma dźwięków z tulei wahaczy skośnych część nr 6. Najprościej jest podlać je czyms śliskim lub po prostu wymienić.
To oprócz tulejki na wąsie drążka środkowego o którym pisałem wcześniej ;)
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Ja dziś trochę przeglądałem i podejrzewam, że może to poduszki/łożyska na amorach. Zdarzy się, że coś strzeli, chyba sprężyna, więc może to właśnie te łożyska. W sobotę chyba wezmę się za to konkretniej z Wojtkiem740. :)
u mnie ewidentnie słychać z dołu narazie nei mam możliwości żeby wjechać na kanał i żeby ktos kręcił kierownica...wstrzykiwałem po raz 100 olej gdzie sie da i nic...![]()
I jak tam u Ciebie problem? U mnie narazie rozwiązany. Jedna z końcówek (chyba tak mogę ją nazwać) na drążku kierowniczym. Ta która tylko kręci się wkoło była zapieczona i to ona tak trzeszczała.Zamieszczone przez konrad1654
Problem zdiagnozował... Ojciec Wojtka740. I muszę przyznać, że zna się na rzeczy.
Przy okazji pogadaliśmy z Wojtkiem na temat słynnego już malowania auta Neufa :) No ale to już zupełnie inny temat.
koledzy tragedia, u mnie tez skrzypi przy skręcie zaczęło wczoraj i już nie mam siły tego słuchać... ale żeby tak głośno??? :) kolego i co zrobiłeś z tą końcówka dało się nasmarować? czy tylko wymiana?
To jest tylko kwestia czasu ;)
tuleja tefolonowa:) o ile sie nie myle, choc ja tez mialem skrzypienie, tylko ze przy okazji padalo mi wspomaganie, okazalo sie ze byly to lozyska mcphersona:/
Zobacz, komentuj moje GreenGermanStyle7er:
http://7er.pl/showthread.php/4519-e38-Moje-kolejne-7er-w-Stajni-!-)/page5?highlight=Grabol
potwierdzam tez wymieniałem zawieche na trw i nie narzekam cena spora ale spokój na dłuższy czas..