Trochę sam powalczyłem z ustawianiem map i tak: sprecyzuję - jak mapy są zebrane i wyglądają dobrze (gazowa pokrywa się z benzynową) to niestety szósty cylinder przerywa. Chodź według kompa wszystko dobrze (czasy wtrysków ok). Dopiero jak się dla tego cylindra zuboży mieszankę o 20 - 22% to zaczyna silnik równo pracować. Ale wtedy oczywiście dla tego cylindra są krótsze czasy.
Co do Valteków to owszem złych opinii jest wiele ale moje są w dobrym stanie, skalibrowane - a tak w ogóle to zamiana pomiędzy wtryskiwaczami gazu nic nie daje więc raczej ich usterkę wykluczam. Podejrzewam natomiast, że na tym cylindrze jest niższe ciśnienie i stąd potrzebna mniejsza dawka paliwa na ten cylinder (tak mi się wydaje). Jak dobrze pójdzie to jutro przy okazji wymiany oleju sprawdzę sprężanie i może to rozwieje niejasności. Choć na benzynie czasy wtrysków są równe i silnik pracuje równo ale spalanie gazu ma większe wymagania.

I ciąg dalszy. Informacja dla innych osób - jeśli po zubożeniu mieszanki zaczyna dobrze pracować to może być spowodowane nieodcinaniem wtrysku benzynowego. U mnie tak jest - dostaje i gaz i benzynę - dlatego tak kulał. Przyczynę znalazł dopiero ktoś kto wcale nie zakłada gazu. Jutro może dostanę się tam gdzie zakładali gaz i niech szukają przyczyny - albo spaprane przy montażu albo wadę ma sterownik od gazu. Rok czasu się z tym bujałem i dopiero jak sam zacząłem wnikać to znalazła się przyczyna - szkoda gadać - a było kilka wizyt u gazownika i lipa była.

I sprawdzone - przy montażu źle podłączono przewody - teraz wszystko dobrze.