Zawór ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej mógł się zapiec i wali paliwo w kolektor stad zalane świece. Jesteś pewny ze leją wtryski ??? sprawdź czy olej nie śmierdzi bendzinom 8/
Zawór ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej mógł się zapiec i wali paliwo w kolektor stad zalane świece. Jesteś pewny ze leją wtryski ??? sprawdź czy olej nie śmierdzi bendzinom 8/
jak może dostać się paliwo do kolektorów jak nie przez wtryski?
jest jakaś inna możliwość?
zawór jest połączony z kolektorami ale chyba z jedną stroną a zalewa dwie
Koledzy wtryskiwacz nie jest zwykłą dyszą paliwa która leje paliwo ile jej się ustawi tylko elekrozaworem który jest sterowany przez sterownik wtrysku i podaje w odpowiednim momencie paliwo do kolektora.
A przez właśnie ten zawór . Nie znam budowy V12 ,nie pisałeś że obie strony zalewa, podsunąłem tylko pomysł co trzeba sprawdzić bo miałem tak w swojej 535. NARA
Dlatego przydała by się diagnoza kompem i można odczytać przepływ powietrza, czas wtrysku itd.
Zgadzam się jak najbardziej że ciśnienie paliwa jest bardzo ważne.Zamieszczone przez Kempes
(troszkę się nie zrozumieliśmy)
KEMPES
dziękuje
sprawdze to jutro i się odezwe
Po kilku dniach przemyśleń i pomocy kolegów doszliśmy do wniosku iż najprawdopodobniej jest nieszczelność w układzie dolotowym.
Zdemontowaliśmy kolektory i wszystkie uszczelki, nie wyglądało to rewelacyjnie (to dobrze) zamontowaliśmy na nowo z pomocą klejów i po odpaleniu zdziwko!!
7-mka pracuje jak zegarek
Przyczyną całego zamieszania była nieszczelna uszczelka pomiedzy głowicą a kolektorami
Witam. Mam problem w 750i. Na jałowym biegu ma delikatnie nierówną prace silnika,a jeśli sie doda lekko gazu to czuc wyraźnie,że któryś/któreś cylindry mają niedomagania. Przy jeździe sie tego nie odczuwa. Moc raczej w porządku, przyśpiesza dośc dobrze ,chyba że po przesiadce ze 150KM na 326KM tego spadku sie nie czuje ;) . Wymieniłem swiece, myślałem że się poprawi,a tu ZONK 8/ Samochód mam ok. miesiąca. Po kupnie podłączyłem do kompa i wykazało wypadanie zapłonów (chyba z wszystkich cyl. sie zapisało), przepływka, sonda (jakiś osioł połączył wtyczki od strony silnika ze sobą) i czujnik temp.
Błędy pokasowane, świece zmienione, kopułki wyczyszczone, 2 sondy od strony kierowcy zmienione, nic sie teraz nie zapisuje a auto nie chodzi jak trza.
Może miał ktoś podobny przypadek? Obstawiam raczej na kopułki lub/i kable. Moim zdaniem cewki raczej odpadaja.
POMOCY!!!!!!!!!!!!
Kolego Damian 1986 zapraszamy do działu Przedstaw się ... zgodnie z pkt5 Regulaminu :/
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]