Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: problem z silnikiem w 750

Vip Vip
    BMW
    X5
    Zawór ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej mógł się zapiec i wali paliwo w kolektor stad zalane świece. Jesteś pewny ze leją wtryski ??? sprawdź czy olej nie śmierdzi bendzinom 8/

Początkujący Użytkownik
    jak może dostać się paliwo do kolektorów jak nie przez wtryski?

jest jakaś inna możliwość?
    zawór jest połączony z kolektorami ale chyba z jedną stroną a zalewa dwie

Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Koledzy wtryskiwacz nie jest zwykłą dyszą paliwa która leje paliwo ile jej się ustawi tylko elekrozaworem który jest sterowany przez sterownik wtrysku i podaje w odpowiednim momencie paliwo do kolektora.

Vip Vip
    BMW
    X5
    A przez właśnie ten zawór . Nie znam budowy V12 ,nie pisałeś że obie strony zalewa, podsunąłem tylko pomysł co trzeba sprawdzić bo miałem tak w swojej 535. NARA

Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    Dlatego przydała by się diagnoza kompem i można odczytać przepływ powietrza, czas wtrysku itd.

Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Kempes
    A przez właśnie ten zawór . Nie znam budowy V12 ,nie pisałeś że obie strony zalewa, podsunąłem tylko pomysł co trzeba sprawdzić bo miałem tak w swojej 535. NARA
    Zgadzam się jak najbardziej że ciśnienie paliwa jest bardzo ważne.
    (troszkę się nie zrozumieliśmy)

Początkujący Użytkownik
    KEMPES

dziękuje

sprawdze to jutro i się odezwe

Początkujący Użytkownik
    Po kilku dniach przemyśleń i pomocy kolegów doszliśmy do wniosku iż najprawdopodobniej jest nieszczelność w układzie dolotowym.
    Zdemontowaliśmy kolektory i wszystkie uszczelki, nie wyglądało to rewelacyjnie (to dobrze) zamontowaliśmy na nowo z pomocą klejów i po odpaleniu zdziwko!!

7-mka pracuje jak zegarek

Przyczyną całego zamieszania była nieszczelna uszczelka pomiedzy głowicą a kolektorami

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Bmw E38

750i V12 nierówna praca silnika

Witam. Mam problem w 750i. Na jałowym biegu ma delikatnie nierówną prace silnika,a jeśli sie doda lekko gazu to czuc wyraźnie,że któryś/któreś cylindry mają niedomagania. Przy jeździe sie tego nie odczuwa. Moc raczej w porządku, przyśpiesza dośc dobrze ,chyba że po przesiadce ze 150KM na 326KM tego spadku sie nie czuje ;) . Wymieniłem swiece, myślałem że się poprawi,a tu ZONK 8/ Samochód mam ok. miesiąca. Po kupnie podłączyłem do kompa i wykazało wypadanie zapłonów (chyba z wszystkich cyl. sie zapisało), przepływka, sonda (jakiś osioł połączył wtyczki od strony silnika ze sobą) i czujnik temp.
    Błędy pokasowane, świece zmienione, kopułki wyczyszczone, 2 sondy od strony kierowcy zmienione, nic sie teraz nie zapisuje a auto nie chodzi jak trza.
    Może miał ktoś podobny przypadek? Obstawiam raczej na kopułki lub/i kable. Moim zdaniem cewki raczej odpadaja.
    POMOCY!!!!!!!!!!!!

Kolego Damian 1986 zapraszamy do działu Przedstaw się ... zgodnie z pkt5 Regulaminu :/
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Uprawnienia umieszczania postów