-
Doświadczony Użytkownik
Zgadzam się ze Słowikiem- według mnie Volvo jest autkiem niezawodnym, oszczędnym i z klasą. Volvo zawsze miało przyjemne wnętrze- poczynając od starszych modeli, kończąc na tych nowych. Jednym zdaniem konkretna i elegancka marka. Komfort jazdy według mnie mega. Koledzy wcześniej pisali o awaryjności tych samochodów. Niestety z ciężkim sercem (wiadomo- wiele serc, jedno bicie seria 7 ponad życie :) ) muszę przyznać, że bardziej awaryjną marką jest BMW niż Volvo. Mam sporo znajomych, którzy posiadali Volvo i każdy sobie je chwalił. Nigdy nie słyszałem złych opinii na temat tej marki dlatego dziwię się co do wcześniejszych wypowiedzi... Ale o audi a6 2.5 TDI też słyszałem złe opinie na tym forum a rodzice jeżdżą takim od kilku lat i wymieniają oleje, płyny i klocki (był robiony rozrząd ale tylko ze względu na przebieg- profilaktycznie, jak to Olej mówi). Podobnie mój kuzyn- ma audiole z 2001 roku i nic do niej nie dokłada oprócz spraw użytkowych ;)
Krzychu może nie ten konkretnie egzemplarz ale w dobrą stronę celujesz. Volvo to bardzo solidna firma. Była kilka lat temu sytuacja, Szwedzi wypuścili Volviaki z jakąś wadą fabryczną- ściągali sprzedane i nie sprzedane pojazdy z powrotem do siebie i poprawiali- to chyba jest wystarczający dowód na rzetelność marki.
Moim zdaniem warto pomyśleć nad tą marką. Wygoda, elegancja, komfort i niewielkie koszty utrzymania :)
Uprawnienia umieszczania postów