Za chromowaną od 750iL ;)Zamieszczone przez sennapowieka
Ile zwykła nie pytałem.
Z linką gratis ;DZamieszczone przez Cichy
Za chromowaną od 750iL ;)Zamieszczone przez sennapowieka
Ile zwykła nie pytałem.
Z linką gratis ;DZamieszczone przez Cichy
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
ostatnio przechodzilem temat linki.linka wyskoczyla calkiem z zamka i sprezyna tez.maska byla zblokowana na amen.tak jak piszecie rwanie nerki i akcja zagiety sztywny drut.duzo ku.....ew polecialo ale wkoncu sie udalo.po zdemontowaniu zamka trzy sruby na klucz gwiazdka wyczyscilem go jakims sprayem odrdzewiaczem ,ktory ma tez wlasciwosci smarujace itd.linke ze sprezyna zakladalem przy zdemontowanym zamku a pozniej wszystko na miejsce.jakos sie udalo,ale w ten dzien nie podchodz :hah: wieczorem w domu :medit: i jak nowy.koszty takiej operacji 15-20 zl za srodek czyszczacy+nerka roznie okolo 100pln na allegro.przyjemnosc z jazdy bezcenne.
tomala
Zamieszczone przez coboss
Zwykła nówka w aso ok 200 zł ;)
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
przestańcie go minowac ;)
Nr: 51238150080 ; Cena z VAT: 71.89 zł
Nie ma to jak urwana linka w e65. Miałem raz jeden taką robotę żeby otworzyć maskę przy kliencie. Oczywiście nie obeszlo się bez szkód, wyłamane zostały dwa żeberka z grila. Serce sie troszke krajało jak to robiłem, bardziej bym ubolewał nad e38 :x
boli tym bardziej że ma nowo kupione czarne nery....
sam mu załatwiałemZamieszczone przez szpoper
Kangoo25, ty mi załatwiałeś proszę cie !!! problem zażegnany wymieniłem linkę dzięki szpoper,
Gaz to śmierć a my nie chcemy uśmiercać naszych aut!!
Bardzo Mądry Wybór
Witam
temat zalozony brak rozwiazania
jestem juz po takich przezyciach i napisze poradnik jak to zrobic bez uszkodzenia nerek
1. nerki są na zatrzaskach wiec najpierw zdejmujemy chromową obramówke jest na zatrzaskach delikatnie mozna bez uzycia narzedzi cigniemy ja do siebie (po kawału) i wychodzi
czarny srodek to juz pryszcz nie bede tlumaczyl bo to banał ( oczywiscie zdejmujemy nerke po stronie kierowcy)
2. zagladamy do srodka latarka i lokalizujemy pancerz linki ten blizej lapy lewej (sa dwa jeden laczy dwa zamki ze soboa drugi idzie do kabiny - ten nas interesuje)....
3. linka w e38 jest polaczona z trzech. najczesciej uszkodzeniu ulega plastikowy lacznik linek idacych z kabiny do pierwszego zamka. idac tym tropem po zlokalizowaniu pancerza linki bierzemy najdluzysz srubokret jaki mamy plaski , zawadzamy o pancerz linki i napi... uderzamy nadgarstkiem - a maska na to chop i sprawa zaltwiona
4 naprawiamy linke
5. zakladamy nerke w nienaruszonym stanie
Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie...
Jedno "ale" - poprawnie zamontowane nerki nie dadzą się zdemontować w opisany tu sposób :)