Cytat Zamieszczone przez Michael7
Cytat Zamieszczone przez skalpel
Cytat Zamieszczone przez venom
Witam forumowiczów
Teraz rozważam zakup i mam w sumie dwa typy Audi V8 lub właśnie E32 735.
Jak dla mnie Audi V8 jest dużo ładniejsze i ma genialny środek. Zastanawiałem się kiedyś czy nie kupić sobie takiego. Są niestety dwa "ale", które w zasadzie dyskwalifikują to auto:

1. zawieszenie/układ hamulcowy (tzw. ufo) - koszty serwisu
2. na allegro jest w tej chwili 16 sztuk z czego połowa nie jeździ. Skąd chcesz brać części?

Co do newralgicznych punktów E-32
- rdza to przede wszystkim doły drzwi od środka - mało które auto ma to zdrowe,
- w silniku M30 jest przepływomierz klapowy, który na gazie 2 generacji bardzo łatwo uwalić (wystrzał), poza tym często jest już zużyty przez przebieg lub pogięty strzałem i "zregenerowany" przez poprzedniego właściciela - używany kosztuje powyżej 500 PLN...
Jak Audi to chyba tylko Quattro bo płacić tyle za części, paliwo i mieć auto z najgorszym możliwym napędem przednim to trochę bez sensu... a przy Quattro to ceny części są jeszcze wyższe :( W V8 nie siedziałem ale A8 np nie ma tej solidności co BMW :(

A jak to jest dokładnie z tymi drzwiami? U mnie teraz też wylazła po zimie rdza na dole... 3 lata temu to naprawiłem i lakiernik powiedział mi że jak założę te stare listwy co miałem to mi się pokaże i się pokazała. Czy warto naprawiać drzwi które mają na dole trochę rdzy czy szukać bez rdzy?
Teraz na pewno wolałbym kupić nowe listwy z ASO bo używanych po prostu nie ma co zakładać.

Pozdrawiam
Witam Kolego

co do Audi V8 to wystepowały tylko w quattro wiec ten problem jest raczej rozwiazany. Co do ufo tarcz to mozna zrobic konwersje na kolune z s6 i wtedy masz normalne tarcze wentylowane - czasem mozna nawet rafic juz egzemplarz po konwersji. Częsci sa sporo pasuje z C3 a reszte z forum czy alledrogo sie zalatwi (mialem to samo w 200etce - dostep mialem do wszystkiego a zobacz ile ich jest na allegro :) )

co do wyboru miedzy v8 a m30 - zdaje sobie sprawe ile te auta maja juz nalatane i nawet najlepsze silniki mowia kiedys pas - m30b35 idzie tanio zakupic no i jest to zawsze 6 cylindrow w starej technologi co obniza koszty serwisu i uwozliwia samemu podlubanie przy nim. Zobaczymy jak e30 sie bedzie juz sprzedawac i zaczne szukac ostro auta. V8 rozwazam ale raczej 3.0 i wtedy jest szansa ze zostane przy pb. Dziwą mnie troche raporty spalania gdzie niektorzy mowia ze po trasie 3.0 v8 potrafi zejsc ponizej 10l/100? Jak to jest w praktyce Koledzy?