Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 18

W±tek: [ elektryka] chcê pod³±czyæ niefabryczny wzmacniacz - pomocy

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar oizo_pl
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    e65 730d indi.
    Sk±d
    Gliwice

[ elektryka] chcê pod³±czyæ niefabryczny wzmacniacz - pomocy

mam oryginalne radio kasety /zmieniarka w baga¿niku i chce jako¶ pod³±czyæ wzmacniacz ¿eby dzia³a³ subwoofer , i jak patrzy³em na oryginalny zmachol i na tom ilo¶æ kabli to rozk³adam rêce

MOD: Ja rozk³adam rêce na widok Twojej troski o jêzyk ojczysty.
    bylo:P e32 735 automat e34 525 td automat e36 320i e36 323i automat e38 740i automat e39 528i automat ,
    obecnie e39 520i , e39 520i 400 tys km ig³a :) e65 730d individual

Vip Vip Awatar sebobass
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Tarnobrzeg
    do czego chcesz ten wzmacniacz wykorzystaæ, je¿eli do ori g³o¶ników zamiast fabrycznego wzmacniacza to nie licz na wiele.c je¿eli dodatkowo to ci mogê pomóc bo niedawno przerabia³em ten temat u siebie

Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    e65 730d indi.
    Sk±d
    Gliwice
    no ten zmaloch mi po to, ¿eby móg³ pod³±czyæ subwoofer:) a chce siê wczepiæ w oryginalne kable.

MOD: Co to jest "zmachol" ??
    bylo:P e32 735 automat e34 525 td automat e36 320i e36 323i automat e38 740i automat e39 528i automat ,

Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    e65 730d indi.
    Sk±d
    Gliwice
    zmachol = zmacniacz :) :medit:

Vip Vip Awatar sebobass
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Tarnobrzeg
    ma schemat audio do hifi podaj mi email to ci wy¶lê

Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    e65 730d indi.
    Sk±d
    Gliwice
    o fajnie rozpiska konkretna a powiedz mi mam pod³±czyæ siê w sygna³ zmocniony

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez sebobass
    A sk±d wiesz, ¿e kolega nie ma systemu professional? ;)
    Istnieje co¶ takiego jak WDS online, obawiam siê tylko, ¿e autor tematu mo¿e nic z niego nie zrozumieæ.

Cytat Zamieszczone przez oizo_pl
    zmacniacz
    Od kilku lat interesuje siê car-audio, wcze¶niej zaczyna³em od home-audio i ogólnie akustyki, ale do dzisiaj nie spotka³em z takim elementem w torze audio jak zmacniacz.
    Po pierwsze to wzmacniacz, a nie zmacniacz. Jak sama nazwa wskazuje wzmacnia sygna³.
    Po drugie, jak Ci siê nie chce my¶leæ, to proponowa³bym zainstalowanie najnowszej opery + s³ownik, ew. skorzystanie z firefoksa. Dodatkowo je¶li mogê, to prosi³bym o stosowanie znaków interpunkcyjnych we w³a¶ciwych miejscach, poniewa¿ tego be³kotu nie da siê czytaæ.

Kolejna kwestia. Nie masz podstaw zwi±zanych z elektryk± i elektronik±(pomijam ju¿ brak znajomo¶ci polskiej pisowni), a chcesz siê zabieraæ za monta¿ dodatkowego sprzêtu car-audio. Mo¿e lepiej bêdzie jak to oddasz komu¶ bardziej zorientowanemu w temacie, mniejsze ryzyko uszkodzenia czegokolwiek, w³±cznie ze zrobieniem sobie krzywdy.
    Tym bardziej, ¿e w Gliwicach masz jednego z najlepszych specjalistów w tej bran¿y. Mowa o w³a¶cicielu sklepu Audiomaniak na ul. Zimnej wody 1
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    no ten zmaloch mi po to, ¿eby móg³ pod³±czyæ subwoofer:) a chce siê wczepiæ w oryginalne kable.

MOD: Co to jest "zmachol" ??

sylwekk ,Ty siê na ¶l±skim jêzyku ojczystym nie znasz ;D :hah:

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez cursor
    Cytat Zamieszczone przez sebobass
    A sk±d wiesz, ¿e kolega nie ma systemu professional? ;)
    Istnieje co¶ takiego jak WDS online, obawiam siê tylko, ¿e autor tematu mo¿e nic z niego nie zrozumieæ.

zmacniacz
    Od kilku lat interesuje siê car-audio, wcze¶niej zaczyna³em od home-audio i ogólnie akustyki, ale do dzisiaj nie spotka³em z takim elementem w torze audio jak zmacniacz.
    Po pierwsze to wzmacniacz, a nie zmacniacz. Jak sama nazwa wskazuje wzmacnia sygna³.
    Po drugie, jak Ci siê nie chce my¶leæ, to proponowa³bym zainstalowanie najnowszej opery + s³ownik, ew. skorzystanie z firefoksa. Dodatkowo je¶li mogê, to prosi³bym o stosowanie znaków interpunkcyjnych we w³a¶ciwych miejscach, poniewa¿ tego be³kotu nie da siê czytaæ.

Kolejna kwestia. Nie masz podstaw zwi±zanych z elektryk± i elektronik±(pomijam ju¿ brak znajomo¶ci polskiej pisowni), a chcesz siê zabieraæ za monta¿ dodatkowego sprzêtu car-audio. Mo¿e lepiej bêdzie jak to oddasz komu¶ bardziej zorientowanemu w temacie, mniejsze ryzyko uszkodzenia czegokolwiek, w³±cznie ze zrobieniem sobie krzywdy.
    Tym bardziej, ¿e w Gliwicach masz jednego z najlepszych specjalistów w tej bran¿y. Mowa o w³a¶cicielu sklepu Audiomaniak na ul. Zimnej wody 1

cursor ,normalnie siê czepiasz no we¿ ... :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    728, 340i
    Sk±d
    Kraków
    Jak ch³opak chce to niech robi jego auto jak zepsuje to bêdzie sie nad sob± u¿ala³.
    To tak nie wiem czy w ko¶ci bmw ori. jest kabel niebieski do anteny jesli tak to musisz sobie go przeci±gn±æ do wzmacniacza i daæ na wzbudzenie pó¼niej + i - z aku sygna³ z radia i powinno dzia³aæ
    Lub jak to nie którzy robi± mo¿esz podpi±æ wzbudzenie pod lampy postojowe np bo jest trochê ³atwiej :D ale to ju¿ taki akcent humorystyczny.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •