Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: prosze o porade

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007

prosze o porade

Witam!

jestem nowy na forum, trafilem tu troche z przypadku ale mysle ze mozecie mi pomoc :)

wiec chce kupic moje 1 bmw! mam na ten cel jakies 13-14 tys. i w zasadzie podobaja mi sie wszytskie modele:D :D

zakochalem sie w e32 ale tak naprawde mam dosyc pobierzne inf. na temat tych aut. Jedni mowia ze utrzymanie nie jest bardzo drogie, zadbany model psuje sie jak na wiek przysta³o ale nie nagminine inni mi odradzaja...

mysle ze utrzyamnie takiego auta nie ( e32 730-735) jest tak b. drozsze od np. e30 325 czy e34 525-530 bo tylko te modele i te silniki mnie interesuja.

pozatym troche wyzsze koszty rekompensuje ten styl, dusza i komfort:) aha jeszcze jedno miesiecznie robie jakies max 1200-1300 km wiec malo. Kasy na auto mam ok 700z³ miesiecznie.

wiec co radzicie? szukac, kupowac czy pobawic sie w e30 ktorej koszt sa niby mniejsze....

dziekie wielkie za odp!! :]

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    witam i pozdrawiam ... tez mam podobna kase na fure a ze mialem strza³ z kasy to mi wysz³o 728 e38 i powiem ze se radze wiec nie wiem czy warto s³uchac ludzi ,którzy o bmw to czytali bo bredzenie o tym ,¿e ca³y czas sie psuj± jest wrêcz ¶mieszne .... ale fakt faktem - nic tego stylu nie wynagrodzi ....

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Wszystko zale¿y od tego jak± bêdziesz mia³ podstawe (w jakiej kondycjii) reszta to juz kosmetyka ... Bo przecie¿ nigdzie nie jest napisane ,¿e muszisz miesi±c w miesi±c wsadzaæ 700 pln w auto (nie licze paliwa) ....

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    neuf tez bym chcial e38 ale nie mam strzalu kasy :D a ludzi ktorzy sie nie znaja na bwm nie slucham dlatego pytam u zrodla!

Anatol wiadomo ze stan auta najwazniejszy i mysle ze za takie pieniadze jakie mam cos dobrego znajde, moze pojade do sasiadow :)

a kasy oczywiscie ze nie chce pakowac co miesiac 700 stow na paliwo starycz a co miesiac cos odloze!

aha jeszcze jaki silnik polecacie? 3.0 r6 czy cos z V ? 3.0 lub 3.5?

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Ja bym radzi³ na pocz±tek M30 b35 czyli star± poczciw± du¿± szóstkê 3,5 (R6) ... Stosunkowo prosty i tani w eksploatacji (alledrogo.pl )do mocy uzyskanej .Szukaj zdrowego egzempla¿a ...Po krutce wrzucaj tu linki ,to ch³opaki oceni± ..
    Pozdrawiam Anatol

Vip Vip Awatar MiBhell
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    ex. E32 735iA
    Sk±d
    www.ASO-BMW.pl
    Znowu zaczne od tego ze nie analizuje ;) jask bedziesz chcia³ to poanalizujemy ;)

po pierwsze 8tys za v8 8/ co to ma byc?! cena atrakcyjna! ale jak juz v8 to 4l bo bedziesz sobie plu³ w brode! :D EDIT: doczyta³em jednak trzeba czytac kolego nie tylko ogladac tumasz powód ceny
    Pêkniêty blok silnika. Auto wymaga naprawy.
    Ta ostatnia nie za taka kase! kogo obchodzi ze koles da³ 4tys na rzekomy remont! zdecydowa³ sie inwestowac musi stracic.. bez gazu (sekwencji za ta kase) zdjecia max s³abe ale nie ukry³y krzywej maski ;)

Cytat Zamieszczone przez Anatol
    i tani w eksploatacji
    Osobiscie uwazam ze M60 jest tanszy w eksploatacji wzgledem mocy uzyskanej ;) mam poryte :D
    M30 nie jest ultra tani .. niestety.. mam na mysli eksploatacje dorazna czyt. tanklowanie ;)

pzdr[/quote]

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar korni8808
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    E32 740i
    Sk±d
    Jawor
    http://www.motoallegro.pl/item298772..._v8_286km.html

cena z 18tys ju¿ na 14 spad³a;
    wydaje mi siê ¿e warto!! :]

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez korni8808
    http://www.motoallegro.pl/item298772378_bmw_e32_740_il_long_lang_v8_286km.ht ml

cena z 18tys ju¿ na 14 spad³a;
    wydaje mi siê ¿e warto!! :]
    Piêkna sztuka.

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Trzeba podjechaæ i ogl±daæ tak po zdjêciach to za wiele nie powiem. £adnie wyprane i odrestaurowane wnêtrze i tyle...
    Dreams from Dreams - 7er...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •