Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [ elektronika] Lampka SERVICE ENGINE SOON w E38

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Po weekendzie będziemy działać w temacie dopieszczenia układu chłodzenia po wymianie silnika. Myślę, że wtedy zczytamy błędy.
    O ile nie będzie czegoś ewidentnego (walnięta sonda, nie wiem - katalizator?) - to rozumiem, że trzeba skasować błędy, wyłączyć LPG i jeździć na benzynie. Jeśli problem jest rzeczywiście związany z gazem, to SES nie powinno się zapalić do czasu ponownego użycia LPG.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Po weekendzie będziemy działać w temacie dopieszczenia układu chłodzenia po wymianie silnika. Myślę, że wtedy zczytamy błędy.
    O ile nie będzie czegoś ewidentnego (walnięta sonda, nie wiem - katalizator?) - to rozumiem, że trzeba skasować błędy, wyłączyć LPG i jeździć na benzynie. Jeśli problem jest rzeczywiście związany z gazem, to SES nie powinno się zapalić do czasu ponownego użycia LPG.
    Po skasowaniu błędów nie zapomnij skasować adaptacje- jeśli sondy i katy masz ok to dopóki będziesz śmigał na benzynie kontrolka nie powinna się zapalić ;)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Cytat Zamieszczone przez cutthr0at Zobacz posta
    Mi ta kontrolka mrugała jak miałem za dużo oleju w silniku. Najpierw po jakimś kilometrze zaczynała mrugać i silnik zaczynał nierówno pracować a kilka km dalej zapalała się na stałe.
    W momencie, kiedy miałes za dużo oleju w silniku auto normalnie przyspieszało czy może niedomagało podczas gwałtownego zwiekszania prędkości ? Ja również mam zbyt dużo oleju i od jakiegoś czasu zauwazyłem, że gdy dynamicznie przyspieszam to zaczyna migać mi zółta kontrolka silnika a jeśli nie odpuszczam i przyspieszam dalej zapala się na stałe i znika dopiero po wyłączeniu silnika i jego ponownym uruchomieniu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemo9999
    BMW
    740i M62TuB44
    U mnie się świeciła jak miałem katy zapchane.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
    Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
    Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...

Uprawnienia umieszczania postów