Witam. Mam kolejne pytanie. Prawdopodobnie mam uszkodzona sondê lambda i teraz nie wiem czy kupiæ dedykowana do modelu auta czy mo¿e uniwersalna która jest o polowe tañsza. Proszê o radê.
Witam. Mam kolejne pytanie. Prawdopodobnie mam uszkodzona sondê lambda i teraz nie wiem czy kupiæ dedykowana do modelu auta czy mo¿e uniwersalna która jest o polowe tañsza. Proszê o radê.
Kolego, tylko i wy³acznie orgina³ lub inny producent ale z tymi samymi oznaczeniami,sonda uniwersalna to do opla, u ciebie nie zda egzaminu. ;)
Jestem tego samego zdania, gdy¿ mia³em ten sam problem. Pad³a mi jedna z dwóch sond. Zapobiegawczo wymieni³em obydwie na nowe orygina³y i jest git. W razie czego jedna sprawna u¿ywana mi zosta³a. Je¶li jeste¶ Kolego zainteresowany to zapraszam na PW. Silnik mam ten sam 3.0 V8.
Szatan ma trzy szóstki. Ja mam siódemke :D
Sond± uniwersaln± - nazywa siê sondê bez wtyczki (sonda z kabelkami :D ) nawet Bosch takie robi ! Taka Uniwersalna z Bosch bêdzie kosztowaæ nawet o po³owê mniej od tej z wtyczk±. Radzê kupiæ uniwersaln± np Bosch, ale o pod Twoje auto !!! ;)
Kupowa³em NGK uniwersaln± - w BMW E34 M50B25 zarobi³em kable i dzia³a bez problemu. Tylko musi byæ z czterema kabelkami ;)
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
Tu nie chodzi tylko o ilo¶æ przewodów, ale równie¿ o parametry sondy, dlatego kupuje siê pod dany typ samochodu .Zamieszczone przez max mt
To fakt :D Ale do jego silnika musi byæ z czterema kabelkami. Wed³ug ETK ta sonda montowana jest w 730 i 740 silniki M60 ;)Zamieszczone przez ArekLand
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
Ja mam nauczkê wr±ba³em kasê za uniwersalne sondy,fakt ,¿e na Bosha ,ale szybko montowa³em orygina³y,jedna od drugiej ró¿ni³y siê dzia³aniem,czyli nie równo zaczyna³y dzia³aæ,klapa,komp. wyrzuca³ mi zap³on.radzê po¶wiêciæ pieni±dze na ori.bo potem jak u mnie nie przyjêli reklamacji,bo potrzebowali wydruku z kompa. a ja ju¿ nie mam zamiaru wstawiaæ ich nawet na chwilê ,itd. ;)