Cytat Zamieszczone przez sylwekk
Moc taka sama (286 KM) a Nm - 400Nm dla m60 przy 4500 obr/min. m62 - 420 przy 3900 obr/min dla wersji bez vanosa i 440Nm przy 3600 dla wersji z vanosem (wg Wikipedia )
Co do mocy to są dane teoretyczne z fabryki co w praktyce nie potwierdzało się (juz przy M60 było więcej niż 286 koni)
A co do awaryjności naszych M62 czy M62TU to jak ktoś tak poczyta kto nastawia się na taki zakup to stwierdzi że jednak najlepiej jeździć taksówką bo najtaniej ;D
Co do mojego M62 4,4TU mam go ponad dwa lata, przebieg niby 250 tyś(choć zapewne ma drugie tyle jak większość autek :D ) i złego słowa nie mogę powiedzieć choć i tak kusi mnie V12tka. A wracając jeszcze raz do bezawaryjności....wspomniane wsześniej bezawaryjne MB W123, znajomy kiedyś dłuższy czas miał taką gwiazdę i tak klą na jej usterki że do dzisiaj nie chce patrzeć na merca ;) Kuzyn chciał oszczędność więc kupił też bezawaryjne 3,0d w E39 i tyle nawkładał się w ten silnik (turbina,wtryski, pompa, rozrząd) że wyleczył się z diesla a ludzie przeciez jezdżą i chalą ;) A że w E38 chyba najwięcej V8ek jeździ to i statystyki największe. Więc co do narzekań...kto co kupił i jak dba tak ma :D , można dorzucić jeszcze kwestię że ktoś ma pecha :D