Zamieszczone przez sebobass
Ja te¿ zrobi³em wszystko jak trzeba i u mnie nic dos³ownie nie s³ychaæ wiêc dalej pozostaje mi kaseta adapter :(
Zamieszczone przez sebobass
Ja te¿ zrobi³em wszystko jak trzeba i u mnie nic dos³ownie nie s³ychaæ wiêc dalej pozostaje mi kaseta adapter :(
Koledzy ja zrobi³em to samo i u mnie ¶miga wy¶mienicie! czysty d¼wiêk stereo.Zamieszczone przez stachu0505
Mo¿e kabelek macie z³ej jako¶ci? jak kupi³em w elektronicznym kabelek jack----jack stereo i odci±³em jeden koniec. Trzeba te¿ uwa¿aæ przy lutowaniu bo s± ma³e odstêpy miedzy pinami... w pewnym momencie my¶la³em ¿e nie dam rady i zaniosê to elektronika ¿eby przylutowa³. Powodzonka
To jest tylko kwestia czasu ;)
witam Panowie, mam takie oto radio http://www.maxbimmer.pl/album.php?al...tachmentid=121 i chcia³bym do³o¿yæ sobie wej¶æie aux zamiast fal am czy jest to mozliwe? bo wszycsy raczej przerabiaja kaseciaki a ja mam cd.
Kolego a mo¿esz powiedzieæ dok³adnie jak to przylutowa³e¶?? Z tego co wiem w tym kabelku jack s± dwa cieñsze czy je oba trzeba po³±czyæ i przylutowaæ do jednego pinu?? I czy szuka³e¶ jeszcze jakiej¶ masy albo czego¶ z góry dziêki za odpowied¼.Zamieszczone przez mogewszystko
kolego stachu0505 otwiera³e¶ radio??
Tak otwiera³em i wydaje mi siê ¿e wszystko przylutowa³em jak trzeba.Zamieszczone przez sebobass
panowie moze kto¶ ma ten schemat wes³ug którego trzeba lutowaæ?bo link z artyku³em mi nie dzia³a:/
T teraz ja dorwa³em radio i chcia³bym mieæ AUXa (najlepiej na tape).
Jako ¿e przejrza³em wszystkie w±tki z aux i nie znalaz³em odpowiedzi bêdê pytaæ w tym.
Moje radio ró¿ni siê trochê od tych przedstawionych.
Wydaje mi siê ¿e trzeba siê wpi±æ do mniejszego scalaka na zdj nr 2.
Je¶li tak to proszê o pomoc w jakie piny? Jego oznaczenia to ha12161fp a schematy s± na stronie :
http://pdf.elenota.pl/pdf/Hitachi/e207036_ha12141nt.pdf
Je¶li nie to gdzie siê wpi±æ ¿eby by³o dobrze?
Pozdrawiam
dzis sie biore za probe zrobienia takiego wyjscia u mnie, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Chcia³bym podziêkowaæ koledze Mirek za pomoc w zrobieniu AUXa w radiu.