Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Rodzyny-Alpiny

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Cytat Zamieszczone przez mrekor
    Super samochody, niestety marzenia muszą wystarczyć..
    Niekoniecznie... Wybór jest mniej więcej taki: E38 Alpina B12 albo przesiadka na E65. Wielu wzdycha do tej tabliczki znamionowej - ale jak przychodzi co do czego, to jednak preferują serię, ale nowszy model... :]

Nic dodać nic ująć. Wymarzona B12 kosztuje tyle co dobre e65. Jednak na duży minus idzie serwis takiej alpiny, nie mówiąc o spalaniu, e65 730d jest dużo oszczędniejsze. W chwili obecnej jak bym miał wybierać raczej był by to oszczędny diesel - nie stać mnie na chwile obecną na utrzymanie 2ch dużych aut a codzienne poruszanie się alpiną b12 nie było by zbyt dobre dla kieszeni. - myślę, że większosć kieruje się bardzo podobnymi kryteriami

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    hmm mając wybór E-65 a Alpina B12 byłby on oczywisty w końcvu E-65 jest brzydkie na mój gust wykonane gorzej jak Ego większość to klektoy fuuujj

A B12 to poezja co do ceny serwisu E-65 tanie w tym tez nie jest ma natkane elektroniki tyle, że szok więc nie wiem co będzie gorsze spalanie hmmm porównywanie E-65 3,0d do Alpiny B12 6,0 jest chyba ciut mało mądre porównujmy sprawiedliwie 760i E-65 do Alpiny tu już różnicy zbytnio pewnie nie ma :)

Osobiście wolałbym kupić taka Alpinkę do pucowania i przejażdżek w niedzielę i dla frajdy a na co dzień pomykać 320d do kompletu :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Ehh ... i od razu robi się przyjemniejszy dzień jak człowiek sobie poogląda. Może za parę lat :-)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    No ładne autka nie powiem ale tak jak kolega wspomniał wcześniej gdybym miał wybierać to wybrałbym E65. Niektórzy lubią kultowe stare auta a niektórzy nowinki techniczne. Ja osobiście wole to co nowsze a z reguły to co nowsze jest lepsze i mniej wyeksploatowane więc posłuży nam dłużej. No chyba że trafiłaby się jakaś Alpinka B12 ze stodoły od dziadka która ma przejechane 1000 km to bym chętnie kupił :)
    Nigdy się nie poddawaj-NIGDY!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Individual23
    No ładne autka nie powiem ale tak jak kolega wspomniał wcześniej gdybym miał wybierać to wybrałbym E65. Niektórzy lubią kultowe stare auta a niektórzy nowinki techniczne. Ja osobiście wole to co nowsze a z reguły to co nowsze jest lepsze i mniej wyeksploatowane więc posłuży nam dłużej. No chyba że trafiłaby się jakaś Alpinka B12 ze stodoły od dziadka która ma przejechane 1000 km to bym chętnie kupił :)
    Jak by taka istniała to cena byłaby taka jak za F02 ;)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez Individual23
    No chyba że trafiłaby się jakaś Alpinka B12 ze stodoły od dziadka która ma przejechane 1000 km to bym chętnie kupił :)
    A czy znajdziesz taką E65 z przebiegiem 1000 km? Pytam tak, żeby było jasne porównanie....
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Uprawnienia umieszczania postów