Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 23

W±tek: [mechanika] hamulce nie zawsze dzia³±j±

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Czêsto dla aut z ABS'em zalecaj± odpowietrzanie z w³±czonym zap³onem oraz w odwrotnej kolejno¶ci(zaczynasz od najbli¿szego, a koñczysz na najdalszym kole, a nie tak jak normalnie)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Uk³ad mo¿e byæ zapowietrzony. Gdy bior± za drugim lub trzecim razem to na pocz±tek odpowietrzy³bym go a pó¼niej dopiero dobiera³ siê do pompy. Faktem jest ¿e powinni to naprawiæ w ramach gwarancji.
    ¯eby sprawdziæ zapowietrzenie to:
    Deptasz kilka razy peda³ hamulca a¿ bêdzie twardy i wciskasz go mocno trzymaj±c wci¶niêtego. Je¿eli po chwili zaczyna schodziæ na sam dó³ to znaczy, ¿e uk³ad jest zapowietrzony.
    Lub gdzie¶ wystêpuje nieszczelno¶æ i schodzi ci¶nienie najczê¶ciej jest to jaka¶ bzdurka w stylu uszczelki przy pompie lub jakim¶ przewodzie.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    Odebra³em auto. - nie jest oki. Niby hamuje ale to nie to.
    Jak wcisne peda³ powoli i przy zwalnianiu zaraz docisnê do koñca to bardzo dziwnie hamuje, zbyt s³abo i pod koniec w³±cza siê jeszcze abs. Za drugim wci¶niêciem hamulca jest dobrze.Mechanik odpowietrza³ ju¿ 2 razy i dzi¶ zostawiam mu raz jeszcze. A je¶li chodzi o odpowietrzanie to kupi³ pompkê do tego, która daje ci¶nienie.

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Nic mi nie mów mia³em to samo. Ma³o tego przyjecha³em na reklamacjê a dosta³em spory rachunek i tak po¿egna³em mojego mechanika. Nie wspominaj±c o tym, ¿e 5 razy go pyta³em czy da radê to zrobiæ dobrze zanim siê za to zabra³

W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Nic mi nie mów mia³em to samo. Ma³o tego przyjecha³em na reklamacjê a dosta³em spory rachunek i tak po¿egna³em mojego mechanika. Nie wspominaj±c o tym, ¿e 5 razy go pyta³em czy da radê to zrobiæ dobrze zanim siê za to zabra³
    A czy zrobi³ dobrze? Bo dzi¶ odebra³em auto i nie jestem zadowolony. Jak wrócê ze Szczyrku to oddam trzeci raz.

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    7
    A czy zrobi³ dobrze? Bo dzi¶ odebra³em auto i nie jestem zadowolony. Jak wrócê ze Szczyrku to oddam trzeci raz.
    Trzeci raz oddasz tym samym super-turbo-znawcom, którzy ju¿ 2 razy sobie nie poradzili?
    A mogê siê spytaæ po co? Maj± robiæ do skutku a¿ siê naucz±? ;D
    Nie do¶æ, ¿e bajarze, to jeszcze wypu¶cili z warsztatu samochód z niesprawnym uk³adem hamulcowym.
    Ja bym nie oczekiwa³, ¿e jaki¶ pan majster ochoczo i sprawnie poprawi spieprzon± przez siebie robotê. Raczej siê zirytuje, ze znów musi co¶ grzebaæ i traciæ czas, a czas to pieni±dz... i tak dalej.
    Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Niby siê namêczy³ (chyba wymy¶laj±c ¶ciemê) odpowietrzaj±c kilka razy i niby wymieni³ oringi jakiej¶ pompy bo puszcza³y. Hamulec dzia³a i jest mocny ale nie jest to co byæ powinno! Nie jestem zadowolony i bêdê to robi³ 3 raz, tym razem kupiê sam p³yn w ASO i wymianê zrobi mi ASO Toyota w Lesznie, ju¿ siê zgodzili, maja dobre opinie, sprzêt serwisowy i wiele nagród "na najlepsze ASO w Polsce" liczê ze odzyskam kulturê hamulców jaka by³a, przed profilaktyczna wymiana p³ynu ze wzglêdu na czas.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Sk±d
    Hessen/DE
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Niby sie namenczyl (chyba wymyslajac scieme) odpowietrzajac kilka razy i niby wymienil oringi jakiejs pompy bo puszczaly. Hamulec dziala i jest mocny ale nie jest to co byc powinno! Nie jestem zadowolony i bede to robil 3 raz, tym razem kupie sam plyn w ASO i wymiane zrobi mi ASO Toyota w Lesznie, juz sie zgodzili, maja dobre opinie, sprzet serwisowy i wiele nagrod "najlepsze ASO w Polsce" licze ze odzyskam kulture hamulcy jaka byla, przed profilaktyczna wymiana plynu ze wzgledu na czas.
    Z moich do¶wiadczeñ wynika, ¿e je¿eli chcesz aby by³o zrobione dobrze, to trzeba za³o¿yæ ubranie robocze i zrobiæ samemu. To jest pó³ godziny roboty i potrzebna jest druga osoba do pomocy. A tak bêdziesz siê buja³ po warsztatach, traci³ czas i pieni±dze i wys³uchiwa³ bajek super-fachowców o kosmicznych urz±dzeniach do wymiany p³ynu, niezliczonych problemów. Czasu stracisz ze 3-y dni a i tak nie wiesz co tam powyrabiali.
    monster_pl

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Du¿o grzebie przy aucie ale niestety jestem amatorem wiêc nie wszystkiego siê tykam :)
    W ASO Toyota za sam± wymianê gdy wszystko im dostarczê chc± 50z³ wiêc nie zbañczê a to chyba jedyna firma której zaufam po moich przej¶ciach.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    tak wiêc wróci³em z podró¿y po kraju i ¿yjê lecz to nie znaczy, ¿e hamulce s± sprawne. dalej jest to co by³o. Hamowanie za drugim razem. Mechanik mówi³, ¿e odpowietrza³ przy w³±czonym zap³onie( tak podobno siê robi przy autach z abs), ¿e bêdziemy reklamowaæ pompê no chyba, ¿e pad³a pompa abs :( . Nie wiem, czy to mo¿liwe jest aby pompa abs mia³a tu jakie¶ znaczenie - nie znam siê. Mo¿e kto¶ mia³ wymienian± tak± pompê??

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •