Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 316

Wątek: [e32] Mój nowy nabytek 740iA

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    no własciwie to powodem był od dawna plan odświeżenia wszystkich uszczelnień w silniku bo jak to stare auto leciał już tu i tam także wszystko co gumowe i coś uszczelnia jest nowe a jest tego w kij grzyb nie przypuszczałem że aż tyle

druga sprawa która przyspieszyła bieg spraw o miesiąc to to, że wysiadł mi ten cycek w obudowie oleju a jak już rozebrałem to głowice do planowania i ew wymiany tego co potrzeba rozrząd nowy w sensie łańcuchy napinacze i ślizgi choć moje sa jeszcze okej ale za jedną robotą nowa magistrala wody na tył silnika bo sie okazało, że moja już powoli zdycha

tuningu nie będzie samemu się boję a firmy co to robią biora tyle kasiorki, że wg mnie za drogo do efektów

a na luty są dwa plany
    1. manual 6 biegów lub
    2. remont automatu

Waldek to pewnie będzie zadowolony jak mi rachunek wystawi hahahaha

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    Waldek to pewnie będzie zadowolony jak mi rachunek wystawi hahahaha
    No oczywiście że to miałem na myśli :D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    No toś zaszalał! :]

A Walduś widzę za-do-wo-looooooooo-ny :D

Pisz szybko o co kaman, bo czapek przecież nie zrzuca się OT TAK, DLA ZABAWY :-P

Porting?
    Moja też na wiosnę będzie już z nowymi czapkami, jak się bawić to się bawić, nie ma co czekać, aż będzie powód.
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    weź to przemyśl i policz koszta ja sądziłem, że w 3k się zamknę z placem w dupie a wyjdzie z 5 na to wychodzi a Ty masz 4 garki więcej

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    ja sądziłem, że w 3k się zamknę
    Jeśli liczyłeś to z Waldusia "wypłatą" to muszę przyznać, że maegaturbosuperhiperduper optymista z Ciebie :D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    weź to przemyśl i policz koszta ja sądziłem, że w 3k się zamknę z placem w dupie a wyjdzie z 5 na to wychodzi a Ty masz 4 garki więcej
    Ja już mam wszystko kupione i głowice po regeneracji w garażu, czekam na mechanika i aż się cieplej zrobi, to nad czym mam myśleć :)

Wbrew pozorom wyszło mniej więcej tyle co u Ciebie, tylko takie mity krążą o silnikach V12, pamiętaj, że ja mam jednak tylko 24 zawory, a rozrząd to łańcuch i jeden ślizg oraz napinacz za 50 PLN. To nie jest ani tak skomplikowane, ani tak kosztowne jak w M60.

Silnika nie będę wyciągał, bo uszczelki misek wymieniłem w tamtym roku już.

Jak skończę z tematem mam zamiar opisać koszty na forum...

Spieszę się przed żółtymi blachami.

W tym roku się przeprowadzam i chcę mieć to z głowy również z tego powodu.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 26-01-2013 o 20:52
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ja bym wyciągnął silnik jak chcesz mieć wszystko tip top wiele rzeczy wychodzi dopiero jak wyciągniesz kloca i rozbierzesz a uszczelki pod kolektory masz bo coś mi się obijało o uszy, że do V12 mało nie kosztują?????

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    Witam i gratulacje , ładne autko złoty pasek na drewnie lubie:D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Temat z uszczelkami opanowany, można kupić nowe, a można kupić używki z e38 po 97 roku i masz problem z głowy raz na zawsze, mają inną konstrukcję, dokładnie taką jak dzisiejsze nowe. Ja tak zrobiłem w tamtym roku jak wymieniałem uszczelki pod deklami zaworów, mam trzy używki z 98 roku i jedną nową, bo nie mogłem już dostać czwartej używki. Uszczelki z czasów e32 są faktycznie felernie opracowane, jeszcze mi się kilka wala po garażu :)

Silnika nie będę wyciągał, bo mój mechanik na to nie pójdzie, więc i tak odpada. Będzie mało czasu, tylko dzień, dlatego mam drugi komplet głowic, które zregenerowałem, bo nie będzie czasu na robienie moich.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 26-01-2013 o 21:16
    pozdrawiam Bartek

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Temat z uszczelkami opanowany, można kupić nowe, a można kupić używki z e38 po 97 roku i masz problem z głowy raz na zawsze, mają inną konstrukcję, dokładnie taką jak dzisiejsze nowe. Ja tak zrobiłem w tamtym roku jak wymieniałem uszczelki pod deklami zaworów, mam trzy używki z 98 roku i jedną nową, bo nie mogłem już dostać czwartej używki. Uszczelki z czasów e32 są faktycznie felernie opracowane, jeszcze mi się kilka wala po garażu :)

Silnika nie będę wyciągał, bo mój mechanik na to nie pójdzie, więc i tak odpada. Będzie mało czasu, tylko dzień, dlatego mam drugi komplet głowic, które zregenerowałem, bo nie będzie czasu na robienie moich.
    Oj to będzie nerwowo, byle to wszystko dobrze poskładał.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Uprawnienia umieszczania postów