Strona 11 z 32 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 316

Wątek: [e32] Mój nowy nabytek 740iA

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    Witam i gratulacje , ładne autko złoty pasek na drewnie lubie:D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    bez urazy dla mnie robienie remontu na używanych uszczelkach to nie remont nie uraź się tylko dla mnie wkładanie używanej gumy 15 letniej w miejsce używanej 20 letniej to bezsens i tyle. 1 dzień to bardzo mało nawet w 2 osoby ale życzę aby wszystko poszło jak należy

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    bez urazy dla mnie robienie remontu na używanych uszczelkach to nie remont nie uraź się tylko dla mnie wkładanie używanej gumy 15 letniej w miejsce używanej 20 letniej to bezsens i tyle. 1 dzień to bardzo mało nawet w 2 osoby ale życzę aby wszystko poszło jak należy
    Zgadzam się z Tobą, ale to nie jest zwykła guma. Tak naprawdę to jest gumowany metalowy kołnierz, gdybym tego nie sprawdził to bym nie pisał, tej gumy nawet nie ściśniesz śrubokrętem, jakbyś miał w ręku to byś mi przyznał rację. Mam taki set już od roku w aucie i jest bez problemu. Niestety uważam, że wydanie 2k na te uszczelki jest bezzasadne i już. Te uszczelki się nie zużywają, poza tym, że do 97 roku miały zły design. Widziałem sparciałe muszę przyznać, ale jak ja wymieniałem je po raz pierwszy w tamtym roku u siebie, miałem z 87 roku i były idealne jeśli chodzi o gumę. Również nigdy nie miałem problemu z lewym powietrzem na starych, mimo tego, że miałem pierwszy najbardziej nieudany wypust, zatem to też raczej wynika z niechlujności mechaników raczej.

Poza robię ten remont, bo chcę wymienić uszczelki pod głowicami, bo od nowością są fabryczne. Oczywiście wszystko co mogę zrobić przy okazji.

Jeżeli nawet kiedyś uszczelki kolektora padną w co wątpię, bo przerabiałem temat dość mocno, to mogę je wymienić w ciągu jednego popołudnia, a jak mi strzeli uszczelka pod głowicą jak będę gdzieś na zlot jechał, to już niewesoło, szczególnie za granicą.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 26-01-2013 o 22:49
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ok jak chcesz twój samochód tylko w tym przypadku nie pisz, że twój remont jest tańszy skoro porównujesz remont na używanych częściach do mojego na nowych :)))

a twoje podejście rozumiem ok tylko nieadekwatne ceny nowych do używanych porównywać :)

ja u siebie będę dzisiaj lub jutro polerował sobie głowicę :)))

Tuczi a co sądzisz lepiej remont automatu czy manual?????

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Uważam, że 7 w manualu to jak M w automacie, czyli nieporozumienie :-P Ale znam Twoją zajawkę i wiem, że lepszy byłby manual ;)

P.S. Remont wyjdzie taniej niż swap.

~ wysłane poprzez Tapatalk

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Remont wyjdzie taniej niż swap.
    Taniej to jedno. Druga sprawa, że po remoncie skrzyni wiesz, co masz ( a silnik i skrzynia po remoncie ). Oczywiście manualną skrzynie też można poprawić, ale to znów dodatkowe koszta. Poza tym zgadzam się, że 7er bardziej automat przystoi.
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Dupa tam.... Ten automat jest tak wolny jak mój 124 200d. Automat do 7 owszem ale w e38...

Pakuj biegówkę,będziesz wiedział że żyjesz...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    ja jak coś mam 6 biegów po remoncie synchro :P a co do sprzęgła to bym mógł załatwić naprawdę leciutki zestawik :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    napisz na pw cenę i coś więcej o tej skrzyni

no Tuczi dokładnie znasz moją zajawkę do osiągów a 5HP30 a 6 getrag to inna liga frajdy :)))

no i jest jeden minus denerwuje mnie to, że na remont tez trzeba z 3-4 k wyrzucić a gwarancji daja wszyscy tle co kot napłakał i jak padnie to będzie oczywiście moja wina chociaż tutaj wszyscy co mnie osobiście znają dobrze wiedzą, że jestem przeciwny upalaniu i katowani 7er

stawiam, że kosztowo to tak

manual 6-6,5k

remont 3-4k

Zaawansowany Użytkownik Awatar slowik871
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    ładna sztuka,bardzo zadbana,super wnętrze pozdro:) dla klasyki:)

Uprawnienia umieszczania postów