Strona 13 z 32 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 316

Wątek: [e32] Mój nowy nabytek 740iA

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    aha zapomniałem, że tak dawno ni aktualizowałem swojej galerii, że nie ma tu kosztorysu i zdjęć z swapa 6 ganga i z remotnu silnika kapitalnego

a więc do kompletu:

rok temu o tej samej porze odbierałem auto z kapitali V8

1. kapitalka kompletna góra i dół stare zostały tłoki i wałki rozrzadu z kołami rozrzadu a tak panewki pierścienie wszystkie uszczelnienia silnika remont głowic na lusterko itp koszt 10k
    2. swap 6 ganga z e34 który do dziś daje mi sporo frajdy z jazdy zajebistym pierdalnięciem którego 5HP30 niestety nie ma koszt 7k

zdjątka

2.

3.

4.

majster przy pracy :)

3 godziny działania i okazało się, że wujek Zdzira na coś sie przydał po za zawracaniem dupy mechanikowi ;)

no i oczywiście nowe oznaczenia do wewnątrz :rotfl:

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Super! :-) Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy chcą w e32 realizować tak kosztowne inwestycje. A pewnie niektórzy pomyślą, że za te pieniądze kupiliby e38 w stanie igła ;-)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    dokładnie Qba za 3k to sobie można kupic dawce ciekawych gratów a nie e32 które będzie miało być zajebistym autem do funu i klasykiem w jednym bo wg mnie daje i jedno i drugie

ogółem ostatnio jak podliczyłem wszystkie wydatki na e32 to miałbym za to e65 po lifcie z motorem 760i z roku 2007-2008 bez problemu hahahaha ale byłby szpan wtedy na lasencje a nie taka stara kobyłą sie wozić :)

fakt da sie połwoę tych rzeczy zrobić po taniości ale jakoś zawieszenia marki jamex czy inne tego typu rzeczy do mnie nie przemawiaja w aucie o mocy 300km i wadze 2 ton :)

hamulce od dawna chciałem bo seria w 740 jest po prostu słaba wg mnie a z racji że obecnie fura posuwa na poziomie 750i e38 w zasadzie trzeba cos z tym było zrobić

zawias tez dlatego zmieniony bo za duzo sie bestia przechylała na boki :)

dzięki za pochwały

obecne plany odrobic kupe siana wjebaną w autko i na razie nic nie tykac a za rok może malowanko całej fury nowym lakierem pod oryginał plus wszystkie nowe chromy listwy itp ale jak liczyłem to nastepne 12-13k także na razie to tylko plany

co do fotek auta odbieram je jutro i już sie nie moge doczekać jak odbiore pewnie cos wrzucę

ojj mario80 takich igieł co sa u nas na allegro to bym se kupił po 1 na każdy dzien tygodfnia pewnie za inwestyje w moja zabawkę ale nie sztuka miec 7 gówien lepiej miec 1 zajebistego woza :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    małe spyphoto od mechanika ale wóz dopiero jutro do odbioru :(((

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...25d9604e0223d0

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Dokładnie :-) Twoja już jest zajebista, a jak rzucisz jeszcze lakier to urwie du.... :-) A szpan na lasencje? Nie trzeba mieć e65. Za ładnym e32 też się oglądają, więc pewnie chciałyby się też przejechać :-D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    małe spyphoto od mechanika ale wóz dopiero jutro do odbioru :(((

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...25d9604e0223d0
    Pfff... Wygląda niemal tak samo, jak przed włożeniem tych 30 tysięcy PLN. Do dupy z takimi modami...

:-P
    M-Systemy nie są moimi faworytami, ale może z czasem kupisz lepsze koło. Reszta oczywiście na PLUS.

P.S. Wiem gdzie parkujesz, podjadę kiedyś w nocy z lawetą ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    O, to, to, to... ładniutkie mody. I w sumie wygląda to podobnie jak w moim zamyśle, tylko jeszcze w lotka nie wygrałem :D Gratuluję igiełki!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Grey21
    BMW
    Szara Dama e32 735i
    P.S. Wiem gdzie parkujesz, podjadę kiedyś w nocy z lawetą ;)
    Ja będe pierwszy !
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 27-03-2014 o 21:22

Zaawansowany Użytkownik Awatar Byczus
    BMW
    E39 530dAT, E32 730i V8 manual
    E32 nr1 w Polsce jak dla mnie
    Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.

Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.

Było BMW E34 525i manual 1991r.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Irek zmieniłem miejsce parkowania własnie z obawy o kradzież i nie myśle tu oczywiście o forum bo ubezpieczyć takiego auta sie niestety nie da :(((

Własnie macie jakieś rady odnośnie dobrego pokrowca na samochód żeby ładnie przykrył cała budę?????

Kół nie zmienie bo te spełniaja kilka wymogó czyli sa jednoczęsciowe sa proste w myciu sa ładne i sa kute oraz lekkie

dzięki za pochwały ale jeszcze trochę do ideału przede mną chciałbym obszyć wszystko nowa skórką i do tego nowy lakier wtedy dopiero będzie wg mnie ideał

a co do numeru 1 to wg mnie mechanicznie w jeszcze lepszym stanie i wnętrze będzie miał Qba w swoim 750i a kilka ładnych aut tutaj na forum tez jest

cieszy mnie tez bo obecnie mam inne autko na codzien i e32 bedzie już tylko autem do funu :)

Uprawnienia umieszczania postów