Moje elektrozawory też reinkarnacje zaliczyły i śmigają. Nie pytaj jak, bo temat wałkowany wielokrotnie - użyj funkcji "Szukaj". Dodam tylko, że dla przeciętnego "ryjka" garażowego to nic trudnego . :D
Moje elektrozawory też reinkarnacje zaliczyły i śmigają. Nie pytaj jak, bo temat wałkowany wielokrotnie - użyj funkcji "Szukaj". Dodam tylko, że dla przeciętnego "ryjka" garażowego to nic trudnego . :D
no wiec idac za Twoja propozycja dokonalem demontażu starych ( poprzednich moich elektrozaworów) i nie jest to skomplikowane
dla nie wtajemniczonych do naprawy potrzebny jest wkrętak typu torx na moim napisane oznaczenie t-9. psiukacz (odrdzewiacz) wd-40 do odrdzewienia 10 wkretow.
odkrecamy wkrety, nastepnie wyciagamy elektorozawory rozbieramy na ente czesci (duzo nie ma) i do wanny ultradzwiekowej wrzucamy i sa jak nowe zobaczymy jutro jak beda dzialay
operacja trwala lacznie z kompiela w wannie ultradzwiekowej okolo 1 godziny (schodzi sie na pordzewiale wkrety :P
Hyhy prosta sprawa co:-) Tam za bardzo nie ma co się popsuć, wyrabiają się sprężynki u mnie jedna pękła ( takie podobne do tych co są w długopisach tylko że mocniejsze ) ale udało mi się dostać taką w sklepie ze sprężynami i sprytny sposobem wsadziłem ją na miejsce :-) Trochę było kombinacji ale się udało.Zamieszczone przez mik231
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
proste proste ja mialem tylko problem z wkretami bo sie dwa ułamały wiec troche bylo zabawy z usunieciem resztek ale sie udalo :)
Na kompie elektrozawory nie wyszły.Mechanik powiedział,że niekoniecznie to one.
Dziś konkretne oględziny z mojej strony i jest tak:
Daje 16st i nawiew max:
nawie na szybę-leci ciepłe powietrze od str kierowcy
Nawiew na nogi-leci ciepłe od str kierowcy
Auto-u góry zimne na nogi ciepłe i na tył u pasażera ciepłe.
w lecie będzie maskara:(
Coś w tym może być bo z reguły jak siadają zawory to przede wszystkim leci gorące na szybę.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Zadanie zaworów jest proste zamykanie lub otwieranie drogi dla gorącego płynu do nagrzewnicy. Skoro mimo zamknięcia zaworów leci gorące powietrze z nawiewów to znaczy, że zawór się nie domyka.
Radziłbym sprawdzić po całej operacji i skręceniu czy chodzą na "sucho" czy jak kto woli "pukają", bo inaczej cała zabawa na marne. :D Dodam, że można to zaobserwować wzrokowo. :P