Witam,
Mam pytanie - jak wymienic zarowki deski rozdzielczej - spalily mi sie zaroweczki, a lubie noca wiedziec ile jade :)
Ma ktos patent na szybkjie rozebranie i niedemolowanie auta?
Witam,
Mam pytanie - jak wymienic zarowki deski rozdzielczej - spalily mi sie zaroweczki, a lubie noca wiedziec ile jade :)
Ma ktos patent na szybkjie rozebranie i niedemolowanie auta?
Gilu_e32
Odkręcasz 2 srubki (w górnej części deski) wyjmujesz zegary odpinasz z tylu wtyczki są 4 (przynajmniej u mnie, rękę musisz włożyć w głąb deski i na wyczucie odpiac wtyczki) jeśli masz poduszkę to będzie trudniej bo trzeba odkręcić pierw poduszkę choć mi się udało bez odkręcania poduszki i zdejmowania kierownicy. Musisz lekko odchylic kierownicę do siebie (górną część) i powinno się udać wyjąć zegary bez problemu.
witka tu masz wszystko pokazane http://bmwe32.masscom.net/sean750/da...usterBulbs.htm
Niestety przy kierownicy z poduchą będziesz musiał kierkę odkręcić ,jak będziesz odłączał poduchę odłącz akumulator,bo będzie ci wyskakiwał błąd poduchy
Jak pisałem wcześniej odkręcanie poduszki i kierownicy nie jest konieczne. Ja też mam poduszkę i wyciagam zegary bez ściągania kiery.
Nie mówię że nie możliwe,ale z kilku powodów nie praktyczne,dość ciasno to wychodzi ,przy nie umiejętnym postępowaniu na 95% na kierce będą widoczne ślady działania ,po drugie brak możliwości sprawdzenia zegarów ,po trzecie blokady kostek przy zegarach( ze względu na wiek ) lubią się odłamywać ,sam paro krotnie wyciągałem zegary bez odkręcania kiery (kolumna kiery bez regulacji) i nie polecam tego "sposobu"Zamieszczone przez rodzinabmw
Ja mam kierownicę regulowana. Zapewne to bardziej wygodne niż bez bez regulacji.
Dzieki za pomoc, jak tylko bede mial chwile to sie za to wezme:)
pozdrawiam
Gilu_e32