Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Szybkie pytanie o kanapę tylną

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d

Szybkie pytanie o kanapę tylną

Proszę nie krzyczeć, że było omawiane bo na prawdę nie mam dzisiaj czasu siedzieć przed kompem a mam pilne pytane odnośnie wiązki elektrycznej ciągniętej do tylnej kanapy.

Czy zawsze jest standardowa i co do niej można podłączyć?
    Miałem w Niemczech wymienianą kanapę w jakimś serwisie ale nie w ASO.
    Właściciel włożył najtańsza czyli gołą! Fabrycznie miałem na pewno podgrzewaną bo są przyciski w konsoli i po VINie też to wychodzi.
    Ostatnio ją wyciągałem i dowiedziałem się dla czego nie działa ogrzewanie z tyłu (mało mnie to obchodziło bo tam nie siedzę ;D )
    Może będę mógł ją podmienić na lepsiejszą i mam pytanko czy mogę wcisnąć możliwie najbardziej rozbudowaną czyli:
    -podgrzewana
    -regulowana elektrycznie
    -a nawet z elektrycznymi podgłówkami
    Bez problemu ją podepnę?
    Wiem, że dodatkowe zabawki będę musiał aktywować w GM, tylko tam się to włącza?
    Z góry dzięki za wyrozumiałość i odpowiedzi.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Jeśli miałeś tylko podgrzewaną, to tylko podgrzewanie będzie działać, resztę wiązki będziesz musiał dosztukować.

Kolejna kwestia, o ile montaż zagłówków to nie problem, bo to zrobisz u siebie, o tyle do łamanego oparcia już potrzebujesz koniecznie haki dospawać, żeby takowe oparcie zamocować.

Za niedługo będę podłączać takową u szajboosa, to postaram się dokładnie opisać co gdzie podłączyć.

Jeśli faktycznie miałeś kanapę z "wypasem", to z podłączeniem nie powinno być kłopotu, bo za oparciem z prawej strony powinna czekać wtyczka do podłączenia elektryki. Ogólnie zasilanie idzie z trzech bezpieczników (jeden z przodu i dwa z tyłu). Kanapa w full opcji wymaga modyfikacji blacharskich. Kanapa z grzaniem i elektrycznymi zagłówkami wymaga do poprawnej pracy wiązki pod siedziskiem, silniczków zagłówków i sterownika (oznaczenie KSG). Nic nie trzeba kodować.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Oparcia nie ściągałem więc nie wiem co tam jest i jak wygląda blacha z tyłu.
    Wiązkę mam pod kanapą i to całkiem sporą o ile nie więcej jak jedną.
    Żałuję, że nie zrobiłem zdjęć jak miałem wyciągniętą ale to nie problem bo i tak dzisiaj sporo pogrzebie przy całym tyle auta. Zły jestem jak diabli na sposób mocowania boczków w drzwiach :/ w każdym modelu demontaż jest banalny a w 7er nie, o ile dość prosto się ściąga to przy zakładaniu z powrotem można się solidnie spocić i wkurzyć.
    Cieszy mnie, że znalazłem "pod nosem" auto z którego mogę też "pożyczyć" GM3 i w końcu będę mógł sprawdzić czy ten mój faktycznie jest uwalony. :)

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez coboss
    Zły jestem jak diabli na sposób mocowania boczków w drzwiach :/ w każdym modelu demontaż jest banalny a w 7er nie
    Ja w tym specjalnego problemu nie widzę. Jedyny problem jest, jeśli są roletki boczne. Wtedy mała gimnastyka, żeby ściągnąć trójkąt. Reszta jest banalna. Skoro już jakaś spora wiązka leży pod siedziskiem, to można przyjąć, że faktycznie kanapa była z jakąś namiastką elektryki.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Dzięki za informację. Niestety kanapa była uboga jak diabli (auto z Włoch)! Miała tylko wysuwane zagłówki. Ale za to moim łupem padł pakiet drewna na tył :] niestety bez lamp w tylnych słupkach bo kumpel zapomniał ich wyciągnąć ze swojej 7er którą sprzedał (założył je bo mu się podobały).

Uprawnienia umieszczania postów