ile maksymalnie pokazał wam licznik ? jadac dzisiaj ładną prosta autostrada moj licznik pokazał ok 250 ku mojemu zdziwieniu nie było z górki obroty ok6 tys. nie ma sie to ni jak do danych katalogowych, mam takie złoto pod maska czy zegary kłamią ?
ile maksymalnie pokazał wam licznik ? jadac dzisiaj ładną prosta autostrada moj licznik pokazał ok 250 ku mojemu zdziwieniu nie było z górki obroty ok6 tys. nie ma sie to ni jak do danych katalogowych, mam takie złoto pod maska czy zegary kłamią ?
radzik
Nie mam m30 ale wydaje mi się, że masz przekłamanie na zegarach :)
a jakie masz opony?Zamieszczone przez radzik
Pozdrawiam
Niekoniecznie kłamią, mi na gazie po dosyć dużym rozpędzaniu ale 240 osiagnąłem na gazie mieszalnikowym!! :) Przecież nie będe sie użerał na autostradzie z jakimiś Leonem :D Tylko u mnie to lata na 2 reduktorach , 1 do 100km + 2 chyba jeśli sie nie myle do 250km i też miałem w okolicach 5,5 tys ;) Przełączając na benzyne autko zaczęło lecieć dalej:) Ja osiagowo ze swojego gazu mieszalnikowego!! jestem niesamowicie zadowolony , autko ma teraz 366 tys km a instalacja chyba 6 lat i wszystko hula jak w zegarku ;) A spalanie między 15 a 19l.
Kto nie chce uwierzyć jego sprawa :P Koniec offtopa :P Ale kolego radzik ja Ci wierze w tym co mówisz bo sam takie zdziwienie przeżyłem :D
Łatwo to można sprawdzić, włączamy nawigację i wszystko jasne ile jedziemy, moje liczniki o 10km/h przekłamują tak do 160, przy większych prędkościach nie sprawdzałem ale te 250 to na pewno przesada :)
Zamieszczone przez radzik
m30b30 vmax ok 220-230 i to musi być naprawdę igła motor
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Wystarczy zrobić TEST 8 na OBC i zobaczyć czy jest duża różnica na zegarach i na kompie. Ja swoja jechałem 735i jechałem 230 km/h i więcej nie chciała. :)
ex 735i 89'
735i licznikowe 250 może by i poszła ( realne wtedy jest 235-240 zależy ile robią w ciula zegary ) ale 730i niestety nie ma szans na zegarach te 230 ( w papierach 221km/h )
Ja swoją 220km/h na 4biegu... na 5 nie próbowałem