Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Spryskiwacze reflektorów

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Odkopuje temat.

Nie działają mi spryskiwacze reflektorów, nie wiem czemu, wypryskałem 2,5l płynu na szybę i nic, reflektory suche.
    Pompka spryskiwaczy działa, sprawdzana pod akumulatorem, sprawdzałem wtyczkę miernikiem czy nie ma przerwanego obwodu i nie ma, jest OK.
    W sumie nie wiem w jakich okolicznościach przestały działać, bo dawniej było OK.

wężyki i ich połączenia też są OK, po prostu nie załącza się pompka, ani z manetki z przycisku od intensywnego mycia ani po podciągnięciu manetki.

Da się to jakoś INPą sprawdzić lub wymusić włączenie spryskiwaczy reflektorów?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    w INPIE powinien być test :)
    spryski na szyby można sprawdzić to i lamp pewnie tez
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Dobra, sprawdzałem pompkę tą w nadkolu http://www.realoem.com/bmw/pl/showpa...09#67128377430 nr 19 która powinna być od reflektorów i ona działa,
    teraz coś mnie ruszyło i sprawdziłem pompkę od małego zbiornika pod maską http://www.realoem.com/bmw/pl/showpa...diagId=61_0139 nr 4 i ona jest martwa, nie odzywa się pod akumulatorem.

Dziwne jest to, że po naciśnięciu przycisku na manetce działa pompka w nadkolu w dużym zbiorniku. Może przejęła funkcję tej małej i dlatego spryski nie działają.
    Teraz już sam nie wiem jak to ma działać.
    Kupię wymienię i zobaczę czy wróciło do normy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    zrób test INPA
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    Odkopuje temat.

Nie działają mi spryskiwacze reflektorów, nie wiem czemu, wypryskałem 2,5l płynu na szybę i nic, reflektory suche.
    Pompka spryskiwaczy działa, sprawdzana pod akumulatorem, sprawdzałem wtyczkę miernikiem czy nie ma przerwanego obwodu i nie ma, jest OK.
    W sumie nie wiem w jakich okolicznościach przestały działać, bo dawniej było OK.

wężyki i ich połączenia też są OK, po prostu nie załącza się pompka, ani z manetki z przycisku od intensywnego mycia ani po podciągnięciu manetki.

Da się to jakoś INPą sprawdzić lub wymusić włączenie spryskiwaczy reflektorów?
    A masz przy tym włączone światła u mnie działa tylko przy włączonych i to za każdym razem jak je zaświecę ponownie ta więc lcm też ma tam coś do powiedzenia

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Dobra znalazłem w ZKE opcje spryskiwaczy, działają i to tak bardzo, że umyły mi laptopa :)
    Czyli problem może być w tej jednej nie działającej pompce od intensywnego?

dziękuję za pomoc.

Testy na drodze robiłem z włączonymi światłami.
    Nie wiem czemu nie zadziałały, może akurat ta pompka przejęła funkcje intensywnego gdy tamta padła?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Dzisiaj wymieniłem pompkę od intensywnego mycia szyb (mały zbiornik pod maską) i spryskiwacze reflektorów odżyły :)

Początkujący Użytkownik Awatar Lech1990
    BMW
    e38 740iA
    Witam mam pytanie do Was
    Wcześniej działały mi normalnie spryski w e38 chodziły super
    Zdemontowalem zderzak przedni bo doklejalem dokładkę.
    Zamontowałem zderzak i spryski nie chodzą
    Wiec wypialem ta główna złączek zaraz za zderzakiem od strony pasażera i przysnąłem i tak pryska mocnym dużym strumieniem,a jak założę waż spowrotem to nie pryska
    Wziąłem pompkę do pompowania kół i dmuchnąłem w druga stronę w stronę zderzaka i tak jakby ciśnienie wzrosło przy mocniejszym nacisku pompki i powietrze normalnie przechodzi czyli sa drożne, a mimo to jak złoże to nie pryska
    Co moze byc problemem ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i 94'
    Jednak może jakaś niedrożność gdzieś jest za duża, albo układ nie zdążył nabić się cały płynem dlatego nie pryskało :P popróbuj kilka razy żeby się załączało mycie lamp może zadziała.

Uszanowanko ;)

Uprawnienia umieszczania postów