Wszystko pasi ,po co koszty jak można ładniej wyszukać ,a jest tego na pęczki,narazie
Wszystko pasi ,po co koszty jak można ładniej wyszukać ,a jest tego na pęczki,narazie
Zapytaj Aurel-a widział auto i widział jak jest zrobione.Zamieszczone przez Rezor-151
U mnie i niego w profilu jest czarne e34 i właśnie ten samochód był malowany
Zamieszczone przez Dzuda
to w końcu chodzi o bazę czy lakier bezbarwny?Najlepiej to starą powłokę zmatować papierem wodnym o ile nie ma wgnieceń,rdzy itp i prysnąć bezbarwnym ;).
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Chociaż jeden człowiek myśli racjonalnie...1L bazy daje 2L ze wszystkim...(utwardzacz itd)
pozdr MCGUMA
Mi ostatnio kumpel malował VW LT podwyższany i raz przedłużony i 3.5L mu wyszło a auto wylane i domalowane wszędzie.Zamieszczone przez Dzuda
Chyba nie chcecie powiedzieć, że na pomalowanie całej E34 bez dachu wystarczy 1 litr lakieru (choćby tylko bazy) a i jeszcze zostanie :hah:
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
No lakiermaystrowi jakiemu dałem auto wyszło troszkę więcej ale i tak dostał za pracę jak za litr lakieru :x
A ile kosztuje litr dobrego lakieru? Jakie lakiery są dobre a jakie nie? Proszę o firmę, przykład.Zamieszczone przez siudema
W mojej E32 gość malował maskę 3 lata temu to niestety po tej zimie odpadł lakier lekko na krawędziach do podkładu (auto cały czas na polu). Dodam że maska nie miała rdzy ani szpachli - była jak najbardziej OK.
Mi się wydaje że jednak bardzo trudno pomalować tak żeby nie dało się poznać że malowane i niestety malowanie auta to w perspektywie paru lat jest dobre... ale jak robimy auto na jakiś zabytek i ma starczyć na długo to chyba lepiej poszukać idealnej karoserii - wiem bardzo trudno. BTW. czy ktoś ma na forum blacharsko idealne E32? Takie jak z fabryki?
Pozdrawiam
Słowik miał ori lakier w E32 ale sprzedał auto :/Zamieszczone przez Michael7
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Hej, przerabiałem temat zmiany koloru 2 lata temu w taki sposób jak koledzy pisali - oddajesz rozebrane autko, a przy okazji pare dziurek połatasz ;) (koszt malowania wraz z lakierem ok 3500) - ściągałem lakier z dojczlandu, poszło ok. 3,5l na e32. Malowałem wszystkie elementy (lustra, klamki, listwy, zderzaki itp) - efekt PIORUN dopóki jakiś bandzwol mnie nie przyhaczył na parkingu i ... :@#:@#:@#!! Z perspektywy czasu myslę, że dobrym nawykiem po takiej operacji jest folia ochronna na lakier - wystarczy folia "suszarka" trochę poczytać i pooglądać filmów na youtube a żaden pacan Cie nie przytrze tak jak moją ślicznotę... Pozdr@!
Comprimentos!