Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Serwis po zakupie - 730ia 1995r

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    2. Nie znam serwisu który ustawia za mniej jak 150zł- mówimy o profesjonalnym serwisie i ustawianiu komputerowym.
    Ja znam taki, co bez komputera ustawia zbieżność często lepiej niż na komputerze(do komputerowego to trzeba kogoś, kto wie jak ten sprzęt obsłużyć). Jeszcze nigdy na niego nie narzekałem(inni klienci też nie), a 50zł to nie majątek :P
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    > Kup tuleje FEBI bo w komplecie będę z pierścieniem ustalającym ,a w LMI nie ma i trzeba je dokupić.
    > Za geometrię całego auta powinieneś zapłacić max 100 zł
    > Wcześniej podałeś ceny cześci i olejów itp ,wiem,że juz po wszystkim ,ale przepłaciłeś
    1 Febi to najtańszy zamiennik do E38 (tańszy jest tylko no name) i te tuleje tylko lemforder wytrzymują przebiegi, jak robisz 10k km rocznie luzik zakładaj co chcesz.
    PS. Co to znowu za pierścienie?!?
    2. Nie znam serwisu który ustawia za mniej jak 150zł- mówimy o profesjonalnym serwisie i ustawianiu komputerowym.
    3. Po czym to stwierdziłeś jak kolega nie podał żadnych szczegółów (jacy producenci itd)

1. Mylisz się są tańsze zamienniki ,zakładałem do mojej raz FEBI ,a raz LMI i nie widze różnicy w wytrzymałości.
    2. Z pierścieniami Ci sylwekk wytłumaczył ...
    3. To Twój problem,że nie znasz serwisu co mniej kasuje niż 150 zł ,ja natomiast nie znam seriwsu co ustawia "nie komputerowo" geometrie.
    4. Moje stwierdzenia sa oparte np na tym ,że zapłacił dwa razy za duzo za filtry kabinowe i za olej ,litr MOBILA jaki wymienił kosztuje max 35 zł :)

Nie sztuka jest wywalić kase na części i robote ,a potem mówic ,że drogie auto w utrzymaniu jest ;D

ps ,ile km zrobiłeś swoja bunią i za jaki okres ?

----
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Chłopie ... te nieszczęsne przewody hamulcowe są identyczne jak przednie w Golfie II. Potrzebny do zakupu jest ci tylko jej wymiar czyli długość i rodzaje gwintów , jak trafisz na myślącego sprzedawcę to wykombinuje to sam. Mnie w IC nowe przewody kosztowały około 16zł za sztukę.

Dokładnie takie przewody kupiłem za podobne pieniądze i jest ok :)

--------

Cytat Zamieszczone przez x-factor
    Ciągnąc dalej temat to byłem dziś w sklepie z częściami do BMW i za wahacz febi zaproponowali mi 289 a za lemfordera 320 a za tuleje lemfordera 140 od szt więc zdecyduje się na zamówienie części z netu możliwe że z allegro tu albo tu chyba że macie jakieś sprawdzone sklepy lub sprzedawców na allegro to będę wdzięczny za namiar. Co do przebiegów jakie robię to będzie gdzieś około 10 do 15 k rocznie bo raczej te auto jest traktowane jako weekendowe na współe z motorem ;) ale i tak mi się wydaję że nie ma sensu brać tańszych części przy tak małej różnicy cenowej. Jedynie co mnie kusi to części firmy SRLlink której ceny są bardzo konkurencyjne, problem w tym że opinii o tych częściach praktycznie brak co prawda znajdzie się parę pozytywnych ale to głownie na temat amortyzatorów, a jak wiadomo chytry dwa razy traci :x

Co do innych rzeczy serwisowych będzie mnie czekała wymiana uszczelki w moście dokładnie nr 2 bo widać pocenie się na niej
    Obrazek
    oraz wymiana przewodu nr 14 bo widać na nim pękniecie
    Obrazek
    i teraz pytanie do tego czy taka wymiana tych rzeczy jest kłopotliwa? jaki olej powinno się nalać do mostu? 80W 90 czy jakiś inny?( gdzieś czytałem że tylko castrol taki produkuje)
    czy jest sens kupować używany przewód hamulcowy taki jak tu

z góry dzięki za pomoc :D

> Nie ruszaj tej uszczelki , jak wymienisz olej w moście to od razu przestanie sie pocić ,to normalne w e 38 :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Nie znam serwisu który ustawia za mniej jak 150zł- mówimy o profesjonalnym serwisie i ustawianiu komputerowym.

Ja płaciłem za ustawienie geometrii komputerowo 80zł - dodam, że był to samochód w którym ustawiało się i przód i tył (czyli tak samo jak w e38).
    Następnym razem powiem moim, że zdzierają ;D

Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    3. To Twój problem,że nie znasz serwisu co mniej kasuje niż 150 zł ,ja natomiast nie znam seriwsu co ustawia "nie komputerowo" geometrie.
    Ja też bym chciał aby tak było ale są głupki co tak ustawiają i twierdzą, że jest dobrze
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Naprawdę co serwis to inna cena ,ja za geometrię ze zniżką jaka mam w warsztacie płace 90 zł ,ale za pełną geometrię ,raz tylko mi ustawiali zbieżnośc z przodu ,bo tył był ok i zapłaciłem 50 zł ,bo to samo zakładanie urządzeń jak przy ustawianiu całości :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Czyli masz rabat :P ja też mam rabat i to spory ale mówimy o standardowym cenniku.

PS. Cursor sprawdzałeś kiedyś te ustawienia w wyspecjalizowanym warsztacie?
    Ja nie wieżę, że się da, nie ujmując kolesiom co to ustawiają.
    Teoretycznie szansa jest gdy masz małe i równe felgi!
    Ja np. mam 18" i z przodu 8,5" a z tyłu 9,5" więc nie ma szans aby ustawili geometrię swoimi zabawkami.

Co do kolesi co ustawiają, u mnie jest 3 i każdy z nich się podpisuje inżynierem więc...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Coboss - do niedawna nie było ustawiania komputerowego, i jakoś cały świat sobie radził.

A to, że ktoś się podpisuje inż. czy nie to nie znaczy, że wykonuje swoja pracę dokładnie.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    PS. Cursor sprawdzałeś kiedyś te ustawienia w wyspecjalizowanym warsztacie?
    A po co, skoro auto zachowuje się prawidłowo. Nie ścina opon, nie zachowuje się nerwowo. Mogę puścić kierownicę i jadę prosto. Poza tym, raz skusiłem się na komputerowe ustawianie, dziękuje postoję. Wolę posiedzieć godzinę w aucie i mieć to zrobione jak należy i to za połowę ceny.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez cursor
    Poza tym, raz skusiłem się na komputerowe ustawianie, dziękuje postoję. Wolę posiedzieć godzinę w aucie i mieć to zrobione jak należy i to za połowę ceny.
    Jak to rozumiec??

xsilver, Zawsze mozna ustawić koła na sznurek ;D
    Impossible is nothing

Żyć szybko, umierać młodo

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    To nie ja napisałem :510:

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Jak to rozumiec??
    Tak, że u mnie w mieście są serwisy z odpowiednim sprzętem, ale brak kumatych ludzi, którzy ten sprzęt obsługują.
    Kiedyś u kumpla w pasacie b4 jak ustawili zbieżność, to nie dość, że kiera była krzywo, to i tak znosiło(mniej niż przed ustawianiem, ale nadal).
    Pojechałem do znajomego, na starych lampach ustawił zbieżność i do dzisiaj jest spokój
    Henry Ford

Uprawnienia umieszczania postów