Z doświadczenia: jeśli będzie to czujnik wału korbowego to czy ciepły czy zimny silnik to pali tak samo ciężko.
Chcieliby :hihi:Zamieszczone przez hatecraft
Z doświadczenia: jeśli będzie to czujnik wału korbowego to czy ciepły czy zimny silnik to pali tak samo ciężko.
Chcieliby :hihi:Zamieszczone przez hatecraft
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Acz nie zawsze...Zamieszczone przez MariuszE38
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
No racja sylwek7 czasem zdarza się, że odpali pięknie i jeśli czujnik wału jest uszkodzony, to chyba wtedy już reguł nie ma ;)Zamieszczone przez sylwek7
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Mam ten sam problem a na kompie nic nie pokazuje. Czy moze to byc czujnik temperatury??
Przy dlugim kreceniu na cieplym silniku smierdzi denzyna.
Też miałem ten problem, ale mój czujnik położenia wału jest z przodu silnika obok koła pasowego wału i to on był u mnie walnięty. Ciekawi mnie ten czujnik co pokazuje sylwek7 przy skrzyni biegów, u mnie jego nie ma chociaż sruba mocowania jest i podkładka też więc nie wiem czy miałem czy nie, ale auto śmiga ok.
kojaker - juz odpowiadam :)
Ten czujnik co pokazałem przy skrzyni był montowany w silnikach M62.
To co opisujesz jest w silnikach M60 czyli czujnik przy kole pasowym z kablem idącym do góry 3-pinowym
Naturalne jest to, że jak masz czujnik z przodu to że nie będzie go z tyłu :)
no i wszystko jasne sylwek7 :) ciekawe jakbym go podłaczył tam koło skrzyni czy będzie działał bo miejscówka na niego tam jest, pytam tak z ciekawości bo nie mam zamiaru sprawdzać:)
Nie - nie zadziała. Choćby dlatego że nie ma koła fonicznego na kole zamachowym przed `96 a i rozwiązanie czujnika jest inne ;)Zamieszczone przez kojaker
Swoja drogą w M60 uwaga na czujnik położenia wału. Jak padnie od starości i gorąca to nic go nie uratuje! Nie odpali się wozu! Przerabiane :)
Wiąże się z tym spora moja przygoda ale to nie jest temat na wspomnienia. Dziś się z tego śmieję, ale nie życzę nikomu.
Warto wymienić zawczasu
no ja tak miałem, kupiłem e38 no i 3 dni jak mi auto zaczęło gasnąć pojechałem do mechanika, ale kazali przyjechać później no to ja do auta i sobie mogłem tylko pokręcic rozrusznikiem :) chłopaki skasowali mnie za czujnik 300zł, ponoć orginał tyle kosztuje ?
oryginał 2,5 roku temu 330 PLN dziś ponad 400.