Witam.
Mam instalke gazow± z £odzi jakis skrót trzy literowy KGT, czy knf czy jako¶ tak.
I mam problem...
przy równej jezdzie ok 120-140(szczególnie) roz³ancza mi gaz na benzyne. czuje ¿e najpierw co¶ nie tak, zadr¿y , lekko szaprpnie i potem dupa...
jak latam po mie¶cie nie mam k³opotu. wyskocze na obwodnice pojade chwile d³uzej 140 równo jest k³opot. Dodam ¿e ¶mierdzi gazem zanim sie prze³±czy na benz.
teraz tak... by³em u mojego pana gazownika i Pan twierdzi ¿e mam uszczelki pod g³owicami trafione i robi sie poduszka powietrzna i przez to gaz sie wy³ancza.
Na pocz±tku nawet mu uwierzy³em ale kto¶ mi pisa³ ¿e bmw e38 , a mam 4.0 motor. mam taki system obiegu wody ¿e jak sie jedzie np równo te 120 to obieg wody sie po czesci zamyka i tylko cze¶æ kr±¿y. Je¶li by tak byo to by t³umaczy³o to przymro¶zenie parownika.
Znaczy³o by to ¿e kolega gazownik zle sie wpio³ z wê¿ami do obigu wody.
Dzisiaj zadzwoni³em do mojgo megadoktora od silnikiów i mówie mu ze gazownik poleci³ wymieniæ uszczelki pod g³owicami . co mnie oczywi¶cie strasznie zabola³o...
Mówie mu ¿e ani nie dymi na bia³, ani sie nie grzeje. 160 tys przebiegu w takim silniku to te¿ nie kosmos.
Doktor wykluczy³ uszczelki i oby mia³ racje...
Teraz pytanie gdzie gazownik powinien sie wczepiæ do obigu wody ze by by³o dobrze ?
Dodam jeszcze ¿e mam sonde trafion± jedna i w³a¶nie chce wymienic, moze to meæ wp³yw na gaz? bo gazownik twierdzi ¿e nie ...
i odrazu pytanie która to s±da nr 2 ? bo komputer pokaza³ ¿e sonda nr 2 jest beee ale która to nr 2 od pasa¿era?
pomó¿cie Panowie bo do dupy taka jazdajak sie gaz wy³ancza.
z góry dzieki.
pozdro.

Odpowiedz z cytatem