Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: i znow to samo roztrzaskalo kabel od wody pomocy

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez mik231
    Witam
    przed chwila skonczylem hardcorowa jazde
    przy 90 km/h jadac z 15min temperatura 109-113
    przy 170km/h temperatura 90 stomni

zgasilem motor, otworzylem maske, spostrzerzenia:
    syczenie z korka od chlodnicy (czyli sprawny popuszcza cisnienie)
    Zaraz po "hardcorowej" jezdzie nie radze gasic silnika- moze rozwalic i w pelni sprawny/nowy uklad

apropo elektrozaworow to chyba zaczynaja szfankowac poniewaz znow na nogi leci caly czas gorace powietrze tylko podczas wlaczenia klimy robi sie zimne a tak to czy ustawie 16 czy 30 to i tak leci cieple wiec chyba od tego zaczne gdyz gdzies kiedys na formu czytalem ze elektrozawory moga powodowac cisnienie nie wiem czy to do konca ma sens ale tonacy brzytwy sie chwyta
    Wymien elektrozawory i zalej uklad ORYGINALNYM plynem z ASO BMW i bedzie spokoj i z ukladem chlodzenia i z zaworkami ogrzewania ;)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    Wymianę uszczelek pod głowicami robiłem profilaktycznie
    nie miałem ani masła w oleju ani oleju w układzie chłodzenia tylko ciśnienie w wężach.
    Po zdjęciu głowic oglądałem stare uszczelki wyglądały na całe i nie przedmuchane. Mechanior powiedział tylko ze tam pomiędzy cylindrami w jednym miejscu były przedmuchy i tyle.

Węże jak wymieniałem to stare były według mnie ok ani nie sparciałe ani nic ale strzelały.
    Po wymianie ich wszystko przez jakieś 8 miesięcy było OK
    i pierdzielnął kabel którego nie wymieniłem

jakim płynem powinienem zalać??
    jaki koszt litra czegoś takiego??

MOD: Litości!! Pisz proszę poprawnie i stosuj się do zasad interpunkcji. Choć troszkę

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    zalej dobrym rozcieńczonym koncentratem układ i też będzie ok, Nie musi być ASO. Oby tylko nie było to badziewiarskie borygo czy jaieś tam petrygo. Dobre koncentraty odpowiednio rozcieńczone zabezpieczą silnik przed łapaniem zbyt dużej temperatury i przed gromadzeniem się nalotów. Rozcieńczaj koncentrat tylko i wyłącznie wodą destylowaną, która nie będzie pozostawiać kamienia itp osadów. Polecam koncentrat SWAG.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    Boze Boze Boze
    poprzedni wlascicel tego mojego auta byl kretynem
    namierzylem usterke:
    powodem byl zbiorniczek wyrownawczy a dokladniej uchwyt do cienkiego kabla ktory idzie gora chlodnicy. Jak do tego doszedlem otorz te syczenie z korka bylo bardzo [...] i do tego pokazywalo mi sie kilka kropel plynu wiec zaczolem dochodzic skad to moze sie brac na zbiorniczku wyrownawczym odkrecam ten cieniutki kabel a tam ulamany wtyk do kabla zacybantowany 2 cybantami. naprawiilem usterke i kable mieciusienkie jak pupcia niemowlecia
    podejrzewam ze zasysal tamtedy lewe powietrze do ukladu chlodzenia

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Boze Boze Boze
    poprzedni wlascicel tego mojego auta byl kretynem
    namierzylem usterke:
    powodem byl zbiorniczek wyrownawczy a dokladniej uchwyt do cienkiego kabla ktory idzie gora chlodnicy. Jak do tego doszedlem otorz te syczenie z korka bylo bardzo [...] i do tego pokazywalo mi sie kilka kropel plynu wiec zaczolem dochodzic skad to moze sie brac na zbiorniczku wyrownawczym odkrecam ten cieniutki kabel a tam ulamany wtyk do kabla zacybantowany 2 cybantami. naprawiilem usterke i kable mieciusienkie jak pupcia niemowlecia
    podejrzewam ze zasysal tamtedy lewe powietrze do ukladu chlodzenia
    No to faktycznie usterka bardzo nietypowa. Wszystko fajnie tylko następnym razem bez wulgaryzmów prosimy. Gratuluję rozwiązanie Twoich kłopotów.

Uprawnienia umieszczania postów