Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: podcinanie tylnych opon od środka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Cytat Zamieszczone przez studentgrzes
    masz racje identyczny wzór i nie wywyższam się tylko nie widząc twoich felg RH nie mogłem powiedziec czy to jest to samo a teraz mogę ;). A tył chyba mam seryjny bo nowe spreżyny po zmianie nie podniosły autka do góry. Wiem ze sie z tyłu nic nie reguluje tylko ktoś pytał o zbierzność wiec się zastanawiałem co to ma wspólnego z tylnią osią.
    hehe to chyba mamy to samo :) Tylko ja aktualnie nie mam żadnych opon ( tzn mam ale do zużyte :D ) i zastanawiam się jak będzie wyglądał tył na 235/45/17 (poprzednio miałem 255) mógłbyś mi wrzucić fotkę? Ile jest od błotnika? Domyślam się że 1 cm więcej niż na 255 ale jak masz założone to gdybyś mógł cyknij fotkę :)

A po ilu km ścięło Ci te opony? Na pewno nie były ścięte w momencie zakupu?

Poza tym Ty masz skrzynie manual z tego co pamiętam (ciekawa wersja :)) i pewnie często ostro ruszasz i tył siada do tego pisk opon... to zużycie musi być :)

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    aktualnie jeszcze na zimóweczkach pocinam i tez muszę sobie kupić 2 szt 17" na tył bo ostatnie sie zjeździły z wiadomych względów :hah: wiec poki co ci foteczki na autku nie zrobię. Na te fele węższych się i tak nie da ale 235/45 daje radę z tego co pamiętam. A rzeczywiście mam swapa skrzyni na manuala i czasami sie niechcący kapciem zakręci :hihi:
    Oponki mi scieło ja wiem po jakis 5-8 tyś(ale mialem ładne używki i było git jak kupowałem) zjeździłem juz tak chyba ze 3 komplety. Zreszta już zastanawiałem się nad nowymi ale skoro je wcina to trochę szkoda.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    aktualnie jeszcze na zimóweczkach pocinam i tez muszę sobie kupić 2 szt 17" na tył bo ostatnie sie zjeździły z wiadomych względów :hah: wiec poki co ci foteczki na autku nie zrobię. Na te fele węższych się i tak nie da ale 235/45 daje radę z tego co pamiętam. A rzeczywiście mam swapa skrzyni na manuala i czasami sie niechcący kapciem zakręci :hihi:
    Oponki mi scieło ja wiem po jakis 5-8 tyś(ale mialem ładne używki i było git jak kupowałem) zjeździłem juz tak chyba ze 3 komplety. Zreszta już zastanawiałem się nad nowymi ale skoro je wcina to trochę szkoda.
    ja miałem na lato 225 / 45 / 17 + 255 / 40 / 17 tył, na przednich zrobiłem jakieś 15 000 km i nic nie ścięło, tylne miałem w momencie zakupienia auta i zrobiłem nimi ze 45 000 km ale były już strasznie wycięte choć nie pamiętam jakie były na początku.

Że mi się tył całkiem skończył to i przód postanowiłem zmienić na całkiem prawidłowy rozmiar - których jeszcze nie mam.
    W planie mam podniesienie przodu do serii bo wkurza mnie brak komfortu i banie się o miskę olejową.

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    jak dla mnie to moja E32 stoi mocno nisko i chyba jest to oryginalne zawieszenie nie obniżone a czesto mam fure zaladowana to trzeba uważać. A z oponami to z tylu wymieniam 2 razy na sezon z tyłu bo od wewnatrz sa zjechane(kupuje uzywki) i nawet duzo nie kręcę kółkiem

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e38 740iA M60B40
    mi podbierało akurat te opone od wewnatrz, która miała padnieta tuleje pływajaca, druga była cała. Skoro wymieniałes cała zawieche, to nie wiem gdzie lezy problem
    ...ther's no better way to flyy...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    mi tez od wewnatrz podbiera ale czasmi wymiana wszystkiego nie pomaga :razz:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    mk2
    negatyw zawsze bedzie podbieral opone ty chyba nie widziałes moich :)na 10J mam 225/45 tam dopiero je podbiera

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    ja jak kupilem moja to tez mialem 255/40/17 to rzecywiscie byla najbardziej zjedzona na srodku. W takim razie to ja juz sam nie wiem co jest grane jedni pisza że to normalne a u innych jest ok :razz:
    chyba nie ale nie pamietam dokladnie ale pytanie czy geometria kół przednich bedzie miala aż taki wpływ na kąty kół tylnych?
    Na 8 " miales oponę 255/40?

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez aurel
    negatyw zawsze bedzie podbieral opone ty chyba nie widziałes moich :)na 10J mam 225/45 tam dopiero je podbiera
    Ale Twoje były już założone mocno ścięte

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    załorzyłem dzisaj moje 17 i zobaczymy ile mi te oponki wytrzymaja

Uprawnienia umieszczania postów