Witam
Mam Felgi przod 8j x 18 et47 i tył 8,5j x 18 et50 , moje pytanko czy podejdą do E32, czy warto je zakladac i czy ktos wie jak bedzie wygladalo na nich auto ? czy mzoe lepiej sprzedac i poszukac cos godniejszego uwagi ?
Witam
Mam Felgi przod 8j x 18 et47 i tył 8,5j x 18 et50 , moje pytanko czy podejdą do E32, czy warto je zakladac i czy ktos wie jak bedzie wygladalo na nich auto ? czy mzoe lepiej sprzedac i poszukac cos godniejszego uwagi ?
"Nie mówię szeptem, gdy mówię skąd jestem"
Podejdą ale będą zbyt głęboko w nadkolach, za głęboko o 30 mm, będzie ocierać a jeśli nie będzie ocierać to będzie wyglądać bardzo głupio. Musisz założyć dystanse i będzie ok.Zamieszczone przez Cinek
Pozdrawiam
Hmmm rozumiem przewidywalem to, wiec moze kto kto ma e32 podpowie mi jakich szukac felg z jakim ET by nie bawic sie w dystanse i zeby felga byla rowno z nadkolem, moze nie do tego stopnia by obcierala o nie, ale zeby to mialo jakis efekt wizualny.
Ja mam 16x8J et13 , przód jest prawie równo ,natomiast tył około 1,5cm głębiej i chowa się w sam raz /a mam dosyć niskie 7 :D /
Marek.
Idealne wymiary wg BMW to:Zamieszczone przez Cinek
przód: 8JX17 ET:20
tył: 9JX17 ET:26
a opony:
235/45/17
265/40/17
wtedy i średnice są równe.
Pozdrawiam
Cinek, wrzuć foty swojego auta, będzie łatwiej podpowiadać. Jaką chcesz mieć średnicę kół? Samymi kołami nie załatwisz moim zdaniem sprawy, tu jest jeszcze kwestia zawieszenia. Przeważnie przód w e32 sterczy do góry, wiec często stosuje się też modyfikacje takie jak obniżające sprężyny. Poza tym 18" w e32 zrobi z niej taczkę a nie komfortowe auto. Co do tych felg, które masz, ja bym raczej poszukał kół z ET20 (fabryczne odsadzenie) lub nieco niższym np. kółka z ET13, ET15 podejdą bardzo ładnie i wyjdą na zewnątrz w stosunku do seryjnych montowanych do tego modelu... ET Twoich kół wskazuje, że są przeznaczone do serii 1 lub 3.