Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: [felgi] 8j x 18 i 8,5j x 18 do e32 czy podejdą ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E34 535i

[felgi] 8j x 18 i 8,5j x 18 do e32 czy podejdą ??

Witam

Mam Felgi przod 8j x 18 et47 i tył 8,5j x 18 et50 , moje pytanko czy podejdą do E32, czy warto je zakladac i czy ktos wie jak bedzie wygladalo na nich auto ? czy mzoe lepiej sprzedac i poszukac cos godniejszego uwagi ?
    "Nie mówię szeptem, gdy mówię skąd jestem"

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA

Re: 8j x 18 i 8,5j x 18 do e32 czy podejdą ??

Cytat Zamieszczone przez Cinek
    Witam

Mam Felgi przod 8j x 18 et47 i tył 8,5j x 18 et50 , moje pytanko czy podejdą do E32, czy warto je zakladac i czy ktos wie jak bedzie wygladalo na nich auto ? czy mzoe lepiej sprzedac i poszukac cos godniejszego uwagi ?
    Podejdą ale będą zbyt głęboko w nadkolach, za głęboko o 30 mm, będzie ocierać a jeśli nie będzie ocierać to będzie wyglądać bardzo głupio. Musisz założyć dystanse i będzie ok.

Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E34 535i
    Hmmm rozumiem przewidywalem to, wiec moze kto kto ma e32 podpowie mi jakich szukac felg z jakim ET by nie bawic sie w dystanse i zeby felga byla rowno z nadkolem, moze nie do tego stopnia by obcierala o nie, ale zeby to mialo jakis efekt wizualny.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iL
    Ja mam 16x8J et13 , przód jest prawie równo ,natomiast tył około 1,5cm głębiej i chowa się w sam raz /a mam dosyć niskie 7 :D /

Marek.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Cytat Zamieszczone przez Cinek
    Hmmm rozumiem przewidywalem to, wiec moze kto kto ma e32 podpowie mi jakich szukac felg z jakim ET by nie bawic sie w dystanse i zeby felga byla rowno z nadkolem, moze nie do tego stopnia by obcierala o nie, ale zeby to mialo jakis efekt wizualny.
    Idealne wymiary wg BMW to:

przód: 8JX17 ET:20
    tył: 9JX17 ET:26

a opony:

235/45/17
    265/40/17

wtedy i średnice są równe.

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 730i '89
    Cinek, wrzuć foty swojego auta, będzie łatwiej podpowiadać. Jaką chcesz mieć średnicę kół? Samymi kołami nie załatwisz moim zdaniem sprawy, tu jest jeszcze kwestia zawieszenia. Przeważnie przód w e32 sterczy do góry, wiec często stosuje się też modyfikacje takie jak obniżające sprężyny. Poza tym 18" w e32 zrobi z niej taczkę a nie komfortowe auto. Co do tych felg, które masz, ja bym raczej poszukał kół z ET20 (fabryczne odsadzenie) lub nieco niższym np. kółka z ET13, ET15 podejdą bardzo ładnie i wyjdą na zewnątrz w stosunku do seryjnych montowanych do tego modelu... ET Twoich kół wskazuje, że są przeznaczone do serii 1 lub 3.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E34 535i
    Cytat Zamieszczone przez mackaroon
    Cinek, wrzuć foty swojego auta, będzie łatwiej podpowiadać. Jaką chcesz mieć średnicę kół? Samymi kołami nie załatwisz moim zdaniem sprawy, tu jest jeszcze kwestia zawieszenia. Przeważnie przód w e32 sterczy do góry, wiec często stosuje się też modyfikacje takie jak obniżające sprężyny. Poza tym 18" w e32 zrobi z niej taczkę a nie komfortowe auto. Co do tych felg, które masz, ja bym raczej poszukał kół z ET20 (fabryczne odsadzenie) lub nieco niższym np. kółka z ET13, ET15 podejdą bardzo ładnie i wyjdą na zewnątrz w stosunku do seryjnych montowanych do tego modelu... ET Twoich kół wskazuje, że są przeznaczone do serii 1 lub 3.
    Dzieki za odzew, co to twoich pytan fotek chyba nie ma co wrzucac juz sa w jedym miejscu, co do zawieszenia chce obnizyc przod , tyl zostaje tak jak jest.

Najchetniej zrobil bym to tak by wygladało jak tutaj :

albo tu:

Tak bym mniej wiecej to widzial

Uprawnienia umieszczania postów