-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Parê pytañ odno¶nie przedniego zderzaka oraz szyb
Witam mam parê pytañ odno¶nie przedniego zderzaka oraz szyb podwójnych.
1. Czy mo¿na prze³o¿yæ spryskiwacze ¶wiate³ z zderzaka z spryskami do takiego bez? Mogê kupiæ zderzak z tylko nie w moim kolorze.\
2. Jak rozpoznaæ tyln± szybê podwójn±? Jakie¶ oznaczenia?
3. Co bêdzie mi potrzebne do monta¿u podwójnych szyb bocznych? Czy tylko szyby ? Boczki zostaj± te same czy mo¿e inne uszczelki te¿?
Dziêki za ka¿d± odpowiedz pozdro
-
Vip
Vip
Co do zderzaka to tak, mo¿na prze³o¿yæ ale to nie tylko spryski, ca³e okablowanie które idzie od wewnêtrznej strony zderzaka, dodatkowy zbiornik, pompki - jest o tym temat na naszym forum.
Szyba tylna jak i boczne maj± charakterystyczny gruby czarny pasek dooko³a, i chyba napis "tinted".
W temacie przek³adki wiem tylko tyle, ¿e jest to mo¿liwe ale musisz liczyæ siê z kosztami - same szyby to wydatek ok 1000z³, chyba ¿e trafisz okazjê :)
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
W aucie instalacje mam bo ori by³y spryski tylko po dzwonie kto¶ zapomnia³ za³o¿yæ ;) Szyby ciê¿ko boczne to pozna³em od razu a tylna na oko wygl±da³a identycznie jak moja.
Szyby bêdê mia³ raczej taniej ni¿ 1000 z³ przez to chce wiedzieæ co potrzebujê jeszcze do zestawu. Z tego co wyczyta³em z bmwfans to inne s± ramki wokó³ szyb uszczelki na boczki tylne rolety trójk±ty. Ale czy to wszystko?
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
podepnê siê pod temat:czy jest ró¿nica w ¶wiat³oprzepuszczalno¶ci pomiêdzy pojedyñczymi szybami,a podwójnymi/atermicznymi ???
robi³em kiedy¶ glonojada przy E32 alpiny B12,,,na warsztacie szyby normalnie wygl±da³y/by³y przejrzyste,gdy auto wyprowadzono na zewn±trz ledwo co ¶rodek widaæ by³o ? -czy to jaki¶ stwór alpiny czy wszystkie podwójne tak maj± ?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum