Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: Problem z inspekcj± oleju - nie ¶wiêc± kostki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar malet7
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e65
    Sk±d
    "...Katowice miasto Jedno na sto..."

Problem z inspekcj± oleju - nie ¶wiêc± kostki

Mam problem ze ¶wiêc±cymi kostkami inspekcji oleju, tzn problem jest taki, ¿e pomimo kasowania inspekcji nie widaæ tych¿e kostek. Mechanik gada³ co¶, ¿e wy³adowa³y siê akumulatory odpowiadaj±ce za wy¶wietlenie tych kostek, ale wydaje mi siê ¿e po prostu s± one od³±czone. Komputer pokazywa³ to samo co gada³ mechanik, czyli awariê tych akumulatorów. Jak to sprawdziæ i gdzie znajduj± siê takie akumulatory???
    Dziêki za pomoc.
    ...z pasji do samochodów, z mi³o¶ci do BMW...

Cytat Zamieszczone przez malet7
    Jak to sprawdziæ i gdzie znajduj± siê takie akumulatory???
    Z opisu wynika, ¿e masz e38. Akumulatorki zakoñczy³y siê na etapie e32/e34. To, ¿e nie dzia³aj± "kostki", mo¿e wynikaæ z uszkodzenia pixeli. Czy komunikaty o usterkach masz ³adne i czytelne?

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e65
    Sk±d
    Niom dok³adnie e38, ale o tych akumulatorkach to mi "majster" powiedzia³.
    Tak wszystkie komunikaty mam 100% czytelne i ³adniutkie jakby przed chwil± z fabryki wysz³y.
    Inspekcjê kasowa³em zwarciem pinów i podpina³em pod kompa i w³a¶nie ten komp u elektryka pokaza³ ¿e to niby akumulatorki, czy to mo¿liwe???

Bardziej drukowanymi literami Ci tego nie napiszê. e38 NIE MA AKUMULATORKÓW W ZEGARACH.

I po mojemu pixeliki do naprawy :)

Baterii brak :x :hah:
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e65
    Sk±d
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Bardziej drukowanymi literami Ci tego nie napiszê. e38 NIE MA AKUMULATORKÓW W ZEGARACH.
    Wiem, zrozumia³em ;)

I po mojemu pixeliki do naprawy

Baterii brak
    Z tym ¿e wszystkie pixele na desce mam OK, mog³o siê tak zdarzyæ ¿e tylko te kostki siê przepali³y?
    Jak macie jaki¶ schemat naprawy "hand made" to poproszê ;)

Piksele na desce OK i dobrze, ale bywa ¿e ta¶ma od kostek padnie. W Radomiu jest go¶æ co naprawia na poczekaniu zegary do E38 za 150 PLN z gwarancj±. Nie zachwalam go, ale naprawia³em u siebie i jest miodzio :) Mo¿na te¿ zegary wys³aæ.

Mo¿esz samemu grzebaæ, ale to do¶æ k³opotliwe acz mo¿liwe :) By³o o tym na forum

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e65
    Sk±d
    Mo¿esz samemu grzebaæ, ale to do¶æ k³opotliwe acz mo¿liwe By³o o tym na forum
    Wiem czyta³em, ale co do elektroniki to ja raczej noga jestem :P, zawsze jak co¶ rozgrzebie to pó¼niej nie umiem doj¶æ do ³adu gdzie co by³o i zostaje mi masa ¶rubek b±d¼ innych rzeczy które nikaj nie pasuj± .
    Dziêki za info, lecz do Radomia jako¶ nie po drodze mam z Katowic na tê chwilê. We wtorek jadê do BMCars na przegl±d i mo¿e oni mi to zrobi± na miejscu, a jak nie to poszukam czego¶ na ¶l±sku.

Zegary mo¿na te z wys³aæ ;)

Przemy¶l to

Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e65
    Sk±d
    My¶lê my¶lê :) na razie trochê g³owy nie mam do tych spraw, ale jak ogarnê wszystko to albo pojadê, albo wy¶lê poprostu

--------------------

Zegary mo¿na te z wys³aæ

Przemy¶l to
    Mo¿esz mi podaæ namiary na tego Go¶cia w Radomiu? I powiedzieæ mniej wiêcej jak d³ugo trwa taka naprawa? Mia³bym kogo¶ kto jest prawie co tydzieñ w tamtych rejonach, tak¿e móg³by rano je podrzuciæ, a popo³udniu odebraæ ;), o ile taka naprawa nie trwa zbyt d³ugo:)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •