Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Problem z kontrolka " Check"

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez hrabia81
    jak juz wczesniej mowilem mialem przez rok stacjie tankowania gazu i uwierzcie mi ze czasami przyjezdzal taki syf w cysternach ze modlilem sie zeby klient mi nie wrocil z awantura
    Dlatego wlasnie tankuje tylko na BP, a nie na jakichs malych stacyjkach, nawet przy Auchanie gaz jest tak beznadziejny, ze pali go 3 litry wiecej na setke (przynajmniej tak bylo 3 lata temu, zanim definitywnie nie przerzuciłem się na BP).

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

@hrabia
    Najpierw Gratulacje :] wyduszenia po tak dlugim moim monologu pierwszego konstruktywnego argumentu przemawiajacego za benzyna :] - czyli zla jakosc gazu... tak masz racje czasami zdarzaja sie stacje sprzedajace gaz kiepskiej jakosci i stosunek mieszanki w zimie jest czasami naprawde mierny... tylko jest jedno ale- jakosc naszej benzyny i ropy- jest duzo nizsza jak mierna, jakis czas temu kontrola wpadla wiekszosc stacji w mojej okolicy i w wyniku kontroli okazalo sie ze to co na dystrybutorze nazywa sie PB95 jest w jakosci porownywalne ze znana z czasow komunistycznych "benzyna niebieska" :D W sumie nic dziwnego bo od kiedy pamietam na benzynie czy ropie zatankowanej w D KAZDE auto ZAWSZE palilo litr mniej jak na paliwie z PL, duzo mieszkanicow Zgorzelca tankuje extra swoje auta w niemczech bo w sumie koszt przejechania 100km wychodzi taki sam, kazdy diesel uzytkowany w PL ma po 100tkm tak zajechany uklad wtryskowy jak ten sam diesel z D po 500tkm... Gaz na cale szczescie jest tanszy i pod cisnieniem wiec "ochrzczenie" go jesli sie odbywa to musi odbywac sie na poziomie rozlewni, za to z dolaniem czegokolwiek do benzyny nie ma najmniejszego problemu, zwlaszcza ze "chrzczonko" benzyny jest duzo bardziej oplacalne jak chrzczenie gazu wiec wynikuje to mimo wszystko lepsza jakoscia gazu na stacji,
    takze to co tankujesz za ciezkie pieniadze wierzac ze jest tak pieknie duzo bardziej odbiega od normy jak ten znienawidzony gaz :] - stad tez pewno i remont twojego silnika a nie mojego ;) .

Wiem ze nie zalozysz sobie gazu chocbys mial co tydzien remont silnika robic- nie ma problemu przymusu zadnego nie ma :) , tak jak tez i Sebek wczesniej nadmienil kazdy moze miec swoje prywatne zdanie na rozne tematy i tak juz jest i bedzie... ;) jednak twierdzenie ze jazda na gazie = defekt silnika jest po prostu wyssana z palca bzdura.

Odnosnie chorych dywagacji ze niby montaz instalki spowoduje cud nad wisla - nie bede tego komentowal jak i kolejnych nietrafionych wypowiedzi bo widze ze roznica poziomu wypowiedzi jest zbyt kolosalna zeby cokolwiek konstruktywnego dotarlo do wiadomosci...

@Qubek BP na dolnym slasku sprzedaje paliwo dosc kiepskiej jakosci, z moich wlasnych obserwacji aktualnie najlepiej wypada Shell (oni podobno nie biora paliwa z polskich rozlewni a importuja dla swojej sieci extra z zachodu- pisze podobno bo czy jest tak naprawde zapewne tylko szef Shell`a na PL :D )

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    inteligent sie trafil :hah: jak juz napisalem. bez komentaza :P pozdro :)
    P.P.K.K

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    ....no to trzeba powoli popcorn wyciagac.....temat sie dlugi robi.....ja nie zaluje przejscia na LPG i za kazdym razem wzbudzam ciekawosc niemieckich obywatelow tankujac maja becie w zderzaku :hah: :hah: :hah: i powiem Wam ze jezdze za 10 Euro/100 km. to mi wystarcza, by w nastepnym aucie zamontowac znowu LPG. Moj znajomy na nissana Almere Tino i mu bierze mniej Lpg jak benzyny a i auto chodzi jakby spokojniej.

Temat jest stary i dlugi i kontrowersyjny jak dlugo LPG juz istnieje.

Wybor kazdego. Ja osobiscie predzej zagazuje 750 zanim kupie 740 D. Jakos nie lubie Diesla.

Pozdr.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    greg38. no teraz fani bocianow nie dadza ci spokoju ;) pozdrawiam fanow kazdego rodzaju paliwa :>
    P.P.K.K

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Cytat Zamieszczone przez greg38
    ....no to trzeba powoli popcorn wyciagac.....temat sie dlugi robi.....ja nie zaluje przejscia na LPG i za kazdym razem wzbudzam ciekawosc niemieckich obywatelow tankujac maja becie w zderzaku :hah: :hah: :hah: i powiem Wam ze jezdze za 10 Euro/100 km. to mi wystarcza, by w nastepnym aucie zamontowac znowu LPG. Moj znajomy na nissana Almere Tino i mu bierze mniej Lpg jak benzyny a i auto chodzi jakby spokojniej.

Temat jest stary i dlugi i kontrowersyjny jak dlugo LPG juz istnieje.

Wybor kazdego. Ja osobiscie predzej zagazuje 750 zanim kupie 740 D. Jakos nie lubie Diesla.

Pozdr.
    Dokładnie w pełni się zgadzam Greg... Każdy ma prawo wyboru i do mnie też 740 D jakoś nie trafia... :D
    Moja następna jak myślę "bunia" będzie 750 iL i dam ją zagazowac...
    Co do Hrabiego to troszkę spóścił z tonu jak mu to niezagazowane cacko padło...
    Bo wcześniej twierdził stanowczo że tylko zagazowane beemki się psują... i że jak ktoś założy gaz to już jego koniec... ;) takie już kochane życie jest i znaczenia nie ma za bardzo czy zagazowane czy nie zepsuc się w końcu musi.... ;) a to ma wpływ raczej przebieg eksploatacji a nie instalka gazowa... :)
    Co do opisywanego 20% wzrostu mocy bardzo w to wątpię takie teorie można jedynie na hamowni potwierdzic, napewno nie jest gorzej jak twierdzą przeciwnicy. Instalki V generacji powodują wzrost mocy o ok. 10% co jest potwierdzone testami i badaniami. Jak się sprawa ma do IV generzcji nie wiem ale może ktoś "przehamuje" autko i opisze kiedyś co i jak...
    Dreams from Dreams - 7er...

Początkujący Użytkownik
    Witam ,
    Greg38 jestes wielki :) :) Chyba trafiles w 10-tke :) z tym odpowietrznikiem. :D
    Jak narazie kontrolka sie nie zaswiecila momo ze przejechalem 1200 km. Jutro bede miec nowy elektrozawor i zobaczymy po zmianie. mam nadzieje ze wraz ze starym czujnikiem znikinie rowniez i problem :P .
    Czoobek wielkie dzieki za namiary na chlopakow w Lubaniu. Panowie znaja sie na rzeczy. Auto nabralo dynamiki pracy. Wkoncu moge spokojnie jezdzic na gazie - w marcu gruntowna przerobka i ukrywanie przewodow instalacji gazowej.
    Moje milosci.... zona , E38 i wkrotce synek...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    @greg38, @Pablo_gl - czemu nie jesteście przekonani do 740d? Pytam z ciekawości, bo sam mam teraz 740i (już M62, ale przedlifitingowe), no i tak sobie myślę czy by w przyszłości nie zmienić na 740d właśnie - w okolicach '99-00, z wszystkimi 'nowinkami'... :)

To co przede wszystkim studzi mój zapał, to rachunek kosztów. Nie jeżdżę dużo, 740d jak na diesla pali sporo, a o kosztach napraw tych silników (sławetne wtryski, turbiny...) czytałem niemało.
    Więc zakładając jakiś tam uśredniony poziom awaryjności, mogłoby się okazać że zwyczajnie 740i na przestrzeni kilku lat wychodzi (w moim przypadku) taniej...

Tak sobie rozmyślam... Jak możecie coś ciekawego dorzucić w kwestii 740d vs. benzyna, to chętnie wysłucham :)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Tego konkretnego silnika nie znam... może nie jest zły ja poprostu siebie nie widzę w dieslu to moje zdanie i tyle... Co do awaryjności, każdy model silnika ma swoje nankamenty i ciężko tak powiedzieć że diesel gorszy czy lepszy... na to największy wpływ ma przebieg eksploatacji (a jeździmy używkami więc mamy już w jakimś stopniu ukształtowany produkt) co kto trafił to ma i tyle.
    Jednym ekonomia = diesel u mnie alternatywą jest LPG i może to w większej części przyzwyczjanie ale tak już raczej zostanie do momentu gdy przestanie to być opłacalne ;)...
    Dreams from Dreams - 7er...

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Cytat Zamieszczone przez tomig76
    Witam ,
    Greg38 jestes wielki :) :) Chyba trafiles w 10-tke :) z tym odpowietrznikiem. :D
    Jak narazie kontrolka sie nie zaswiecila momo ze przejechalem 1200 km. Jutro bede miec nowy elektrozawor i zobaczymy po zmianie. mam nadzieje ze wraz ze starym czujnikiem znikinie rowniez i problem :P .
    Czoobek wielkie dzieki za namiary na chlopakow w Lubaniu. Panowie znaja sie na rzeczy. Auto nabralo dynamiki pracy. Wkoncu moge spokojnie jezdzic na gazie - w marcu gruntowna przerobka i ukrywanie przewodow instalacji gazowej.
    Siema,

ciesze sie, ze Ci moglem pomoc, i to na stacji benzynowej przy minusowej temp., ale mysmy pomarzli co...oj Panowie Majstry na warsztatach... hahahaha. Ale powaznie teraz, niepotrzebnie kupywales Ventylek, ile kosztowal?

Jak nie pomoze wymiana to zadzwon do mnie i mam pewien pomysl na obejscie go.

Co do Diesla....jakos nie lubie diesla, powody....ekonomia sie powoli nie oplaca, w niemczech wogole. Nie lubie klekotu, teraz na dodatek strefy ekologiczne w niemieckich miastach, stary diesel nie wjedzie, mierzylem sie z moim tesciem Pegueot 407 2,2 Hdi i bylem po 600 km 40 zlo drozszy na paliwie jak on...a gdzie uciecha z 2,2 litra. Bawilem sie tez takim passatem 2,5 na autostardzie i on sie tak wkurzal na mnie ze mnie doganial a ja mu zwiewalem, bo diesel niestey nie kreci u gory ok, na dole z turbo ucieknie ale o gory bye bye. A i terazniejsza elektro-mechanika jest b. droga jak sie spieprzy...np. pompowtryskiwacze...no coz woel benzyne i przerobic na gaz.

Pozdr.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Uprawnienia umieszczania postów