Witam!
Podczas jazdy na LPG czuć paliwem w aucie i nie ma znaczenia czy jest wylaczony nawiew czy wlaczony.
Gdzie szukać przyczyny?
Zrobiłem taki zabieg, że wypiełem bezpiecznik żeby pompka nie pompowała i było wtedy ok. Wiec z baku nie cieknie.
Witam!
Podczas jazdy na LPG czuć paliwem w aucie i nie ma znaczenia czy jest wylaczony nawiew czy wlaczony.
Gdzie szukać przyczyny?
Zrobiłem taki zabieg, że wypiełem bezpiecznik żeby pompka nie pompowała i było wtedy ok. Wiec z baku nie cieknie.
podejrzewam, że z przodu przewody popuszczają. Przewody elastyczne. Sprawdź dokładnie czy po silniku nigdzie nie podcieka i czy wężyki sa suche.
Dokładnie jedź ręką po przewodach, bo benzyna szybko paruje i może nawet nie kapać :/
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Sprawdź wszystkie przewody paliwowe pod maską,z wyciekiem benzyny nie ma żartów,dwa lata temu zapaliła się 520 e34 znajmomego właśnie przez wyciek .
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
A powodem może być regulator ciśnienia?
Może acz niekoniecznie.Zamieszczone przez atheo
Raczej wężykom doskwiera wiek :/ Mają pod maska nielekko :)
No tak jak na nie patrzyłem to nic nie wygląda żeby było złe. Trzeba by wymienić chyba wszystkie te przewody?
Jak wymienisz wszystkie to będziesz miał pewność znów na lata......
Warto
Wąż kupuje się na metry ;)
Jeżeli jest to M30 to widać listwę i najprowdopodobniej puszcza krótki gumowy wężyk łączeniowy który jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodzącego powodując wyciek na kolektor ssący paliwa, proponuję sprawdzić to miejsce.
Dokładnie,już nie raz była o tym mowa w m30.Zamieszczone przez Arkus
Tak ..ja miałem identyczna sytaucje i powodem był ten krótki przewod ale okazało sie potem ze nie on jeden . Zapach zniknł dopiero po wymianie wszystkich przewodow (po prostu były zużyte) .... teraz jest spokój i zero smrodu sadze ze lepiej zrobic to od razu za jednym zamachem bo koszty sa znikome a cena za zaniedbanie moze byc niewspółmiernie duza
E34 524 TD , белый бумэр E32 735 i
Чёрный Бумер (Remix) | Chiki
http://www.youtube.com/watch?v=y5aXA...eature=related
http://video.google.com/videoplay?do...6209310370709#