Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: [mechanika] popychacze

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    A u mnie ciag dalszy, na jedna strone ta co cykala zalozone nastepne nowe popychacze i nadal jest to samo pochodzila dwie godziny na wolnych i znow zaczelo cykac, przedmuchane kanaly olejowe i sa drozne jakie musi byc cisnienie oleju mierzone przy filtrze oleju? Mam dosyc auto w Poznaniu ja w Berlinie :razz:

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Może to nie wina popychaczy i trzeba iść w innym kierunku.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    Tylko w jakim , :? zastanawialem sie czy jest mozliwe aby zatarl sie zawor w prowadnicy byly robione prowadnice od zaworow ssacych sa zrobione z jakiegos żółtego metalu wygladalo jak mosiadz, czy jest mozliwe aby zatarlo sie tam cos i zawor nie wraca czyli nie domyka i popychacz tylko w niego troche uderza i przez to te stukanie,tylko nie wiem ile miejsca jest pomiedzy tlokiem a zaworami i czy jesli by nie domykal czy tlok by w niego nie uderzyl i wszystko by sie rozsypalo .Jutro jade zrobic mechanikowi niespodzianke wizyta bez zapowiedzi to wszystko juz mi troche smierdzi

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Jeżeli popychacze są nowe i dalej stuka to coś jest nie tak. Jeżeli ciśnienie oleju by było słabe, to przecież na obrotach powinno wzrastać , a pykanie ustawać. Kontrolka olejenia także powinna świecić na wolnych obrotach.

Ciężko cokolwiek powiedzieć - nie wiadomo co tam zostało porobione. Musisz chyba zmienić mechanika na bardziej kompetentnego.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    Najgorsze ze na v 8 on jest w Poznaniu jednym z lepszych chlopacy wiedza co do czego a nie podchodza do auta i zastanawiaja sie od czego zaczac znaja v8 na pamiec , tylko te cholerne terminy u niego non stop pelen plac aut i nie raz olewa troche sprawe z kolejnoscia

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Zastanawia mnie jedna rzecz, mówisz że masz dobrego mechanika, robisz silnik i zalewasz go półsyntetykiem 10W 40, nie chce tutaj tworzyć kolejnej historii typu który olej lepszy, ale jeśli zrobiłeś głowice i silnik nie ma wycieków to dlaczego zalewasz go 10W40? Jeśli ten mechanik ma pojęcie o V8 BMW to nawet nie powinien sie zastanawiać nad rodzajem oleju.

Druga rzecz jeśli cykanie robi się po ok 2-3 minutach i słychać to z jednej strony silnika to możesz mieć zatarty cylinder w bloku lub cylindry, ostatnio widziałem i słyszałem taki motor 4,4 M62 i tak właśnie chodził, po rozebraniu okazało się że cylindry po stronie kierowcy mają uszkodzoną gładź cylindra.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    Napisalem ze zalal go chyba 0-40 mobilem 1 i to mial byc niby pelen syntetyk

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    Auto zalane jest 0-40 pelen syntetyk sprawdzone a co do silnika nareszcie chodzi :D okazalo sie ze dostal sie taki osad jak nie raz widac na kapach zaworowych w ten zaworek co blokuje zeby olej z glowic nie splywal ale nie zablokowal go calkiem i jak dmuchali z dolu powietrzem w kanalach w glowicy olej sie bomblil .A silniczek mruczy teraz nowy lakierek i felgi nowe oponki , pranie srodka i az sie jezdzic chce :]

Uprawnienia umieszczania postów