Dokładnie system składa sie z pompy ,siłownika ,przekaznika (który steruje całą operacją ) i przycisku w klapie który aktywuje zamykanie ... Już niedługo![]()
To pewnie jest ta pompa...
http://cgi.ebay.de/Bmw-e38-Hydraulik...QQcmdZViewItem
...a to siłownik i reszta
http://cgi.ebay.de/Bmw-e38-Hydraulik...QQcmdZViewItem
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Fajna sprawa, docenilem to idac zaladowany zakupami z kluczykiem w reku ;) Tylko trzeba na myjni mowic 5 razy bo szarpia na sile klapa.
pozdrawiam
mavic
Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !
Nie tylko na myjni.. :] Sam się czasem zapominałem. Ale stwierdzam że to chyba jeden z najlepszych bajerów w e38. Bardzo przydaje się w zimę bo nie pobrudzisz sobie rączek od brudnej klapy.
Dodatkowo wydaje mi się że ta opcja była w wersjach po liftingu. We wcześniejszych nie widziałem. Przełącznik w kufrze jest niezmieniony w e65 więc śmiem podejrzewać że komponenty są te same co w e38.
co do tego zajefajnego bajeru z klapą to moja bunia 735 10/98 ma własnie taki gadżet,
nie raz widzę zdziwone miny :shock: gapiów
Kiedyś
E39 523iA Touring,E38 740iA
Miałem ten bajer w poprzedniej E38 i strasznie mi tego brakuje..Zamieszczone przez Qbek
Była to przerobka zalozona w niemczech. Z tego co widziaem to jest z tym troche roboty, np wyciecie otworu na przycisk w klapie, był tez dolozony sterownik do tego (lub byl to przerobiony sterownik od domykania) - ale napewno cos bylo w nim robione bo kabelki byly dolutowane a nie w oryginalnych wiazkach.. Pilot bez zmian, tyle ze u mnie otwieranie i zamykanie działało tylko z przyciskow w samochodzie wiec przerobka nie do konca udana..
Bajer fajny - robi wrazenie :D
i teraz nich ktos napisze gdzie i kto jest w stanie cos takiego zamontować w miare działające za rozsądną kasę !!!! a będzie piwko :)
Neuf przyłączam się do Twojego pytanka. Też chętnie zrobiłbym u siebie takie coś bo rzeczywiście jest to mega wygodne a klapa jest, trzeba przyznać ciężka.
Pozdrawiam!
Hmm we wroclawiu pytalem gosciu co to zamontowac moga krzykneli 500zl za montaz
Kupno zestawu hmm mysle ze od E65 mozna kupic za jakies 1200zl
Ja napewno z czasem to kupie , a zamontuje sobie sam z pomoca szefa lub kogos :D