Witam zamawiał ktoś taki zestaw LOWTEC-SPORT-Fahrwerk
jak tak to jak sie na tym jezdzi i czy jakosciowo jest to dobry produkt.
Wersja do druku
Witam zamawiał ktoś taki zestaw LOWTEC-SPORT-Fahrwerk
jak tak to jak sie na tym jezdzi i czy jakosciowo jest to dobry produkt.
Ja zakupiłem Lowteca ale gwint ...
Czekam na zamontowanie i wtedy będe się mógł wypowiedzieć ale to troszkę inny kaliber ...
No właśnie chłopaki - na wiosnę będę obniżał 7 i mam dylemat.
Do tej pory (w 3er i 5er) używałem Weiteca ale ta firma nie produkuje nic do E38...
Potrzebuje informacji na temat jakosci sprężyn i gwintów takich firm jak FK, AP, Lowtec...
Warto wybierać w asortymencie tych producentów czy lepiej szukać np KAW, H&R ?
pozdrawiam
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat sprężyn AP. Swoje 2.8 obniżyłem z przodu właśnie na sprężynach AP -40. Jeździ się wyśmienicie i nie widzę żadnych minusów :)Cytat:
Zamieszczone przez kuzyn
Potwierdzam :]Cytat:
Zamieszczone przez Damias
a na temat gwintu nie wiem za dużo
ja mam jamexa -45
ale chetnie bym go sprzedał i załozył -60 (tanio oddam )
a tak na wieki to chciał bm gwint :cool:
Miałem u siebie AP -40 z przodu i było spoko ale wydawały mi się zbyt miękkie ,zamieniłem je na K.A.W. -60 i to jest konkret sprężynka :>
Teraz chcę jeszcze niżej i po poczytaniu opinii na forach niemieckich wybór padł na Lowteca - zdecydowanie najmniej było komentarzy negatywnych na ich temat w porównaniu z pozostałymi firmami które wymieniłeś ( ale opinii o zawiasie gwintowanym)
Kolega miał w e32 LOWTEC, ale sprężyny z przodu - nie wiem ile obniżały, ale były twarde jak beton - samochód na wybojach był jak ping-pong :D Ale za to na równej drodze :]
Myśle że jest to dobra alternatywa między twardym gwintem a miękkią serią.
no dobra, a macie jakieś godne polecenia źródło gdzie można kupić sprężyny AP 40/30 ?
Napisz do Sebka - naszego Admina, on pewnie pomoże w kwestii sprężyn AP.
Odświeżam temat, szukam coś do e32 750il
Możecie polecic coś godnego uwagi ? wczesniej w e36 mialem Weiteca, siedze caly dzien przed netem przejzalem ebay.de i ebay.uk + mase stron, i jest strasznie maly wybor, jedyne z co udalo mi sie znalezc to na stronie firmy LOWTEC komplety i na allegro sprezyny Weitce, oraz AP, nie wspomne o GT Couple, Jamex, MTS bo akurat te firmy mnie nie interesuja.
Na zagranicznych eBay sa jakies firmy ale to chyba produkt skośnookich wole nie ryzykowac
Chcialbym obnizyc przod max -50 , tyl mysle by pozostawic w serii tylko wlozyc nowe sprezyny i nowe amory.
A moze poprostu kupic Bilstein B6 i do tego dobrac oddzielnie sprezyny niz szukac zestawu ?
Po za tym z tylu mam NIVO czy to muszą byc jakies odpowiednie amory do takiej wersji ?
Moze ktos coś doradzic, z gory dzieki
Na temat Nivo w e32 było na forum już tysiąc razy - poszukaj!Cytat:
Zamieszczone przez Cinek
Jest użytkownik "myszor10" z Pomorza który ma obnizone e32 750iL może coś ci doradzi.
Obniżanie auta z Nivo raczej do "typowych" przeróbek nie należy.
Co do sprężyn to z tego co piszesz, nie chcesz tanich, zależy ci na marce, ale pewnie drogich tez nie kupisz. Nie oczekuj cudów. Sprawdź ofertę firmy FK - sprężyny obniżające są sprawdzone i plasują się co najmniej o klasę wyżej od tych "do golfów" czyli np. Ta Technix i tego rodzaju krzaków.
Tyle :6:57:
Ja mam u siebie sprężyny przód i tył firmy h&r dedykowane do 750 i do nivo,obniżaja 2,5 cm względem seri,uważam że jest to optymalny wybór,zęby nie wypadają,jest akurat jeśli chodzi o wysokość,nie za nisko nie za wysoko.Do longa nie polecam niżej niż 4 cm,miałem przez chwilę ok 7cm i można zapomnieć o przejazdach przez progi zwalniające z racji długości longa.Za ok miesiąc odbieram auto z renowacji,będziesz mógł zobaczyć w galeri jak wygląda long na h&r i felgach 20 :)Cytat:
Zamieszczone przez Cinek