To już ludzkie pojęcie przechodzi http://moto.allegro.pl/item930520993_bmw_e32_tds.html
Wersja do druku
To już ludzkie pojęcie przechodzi http://moto.allegro.pl/item930520993_bmw_e32_tds.html
Szczyt...
No cóż, chciał mieć diesla bo benzyniaka zakatował to ma. W tym bym się ironii nie dopatrywał, ale............. ten znaczek M (szczególne na 7er), wydech i żółta guma na skórzanej kierownicy to jest coś !!!!!!!!!!!!!!!!1
ja tam bym pod maską e32 widział 3.0 diesla :) ale zapewne te 143 KM też dają rade :)
Nie głupi swap,jeśi by wsadził pod maskę 1.6 m10 wtedy by był szczyt,w e38 tds dobrze się sprawuje więc dlaczego nie w lżejszej e32...
no i niezaprzeczalna zaleta że pod maską wygląda jak połowa 750 :D
Można by spróbować upchać pod maską dwa takie silniki. Wtedy można by dać oznaczenie 750 tds :P . I moc też by się prawie zgadzała :DCytat:
Zamieszczone przez jokerow750
He he.... Mamy nawet na forum 725i.... Jak dla mnie - przykład racjonalnego podejścia do tematu.
Skoro producent doszedł do wniosku, że to się uda i do e38 zastosował z powodzeniem taki silnik... Mi się podoba. Sam miałem pewne obawy co do TDS-a ale zapewniam, że zadbany nie sprawia praktycznie żadnych problemów. Gdyby BMW pokusiło się o taką konfigurację, to kto wie?
Myślę, że warto odłożyć na bok jakieś przesądne podejście do różnych opcji silnikowych i szerzej spojrzeć na temat.
Mnie bardziej zastanawia jak to funkcjonuje ? Rozumiem zmienić silnik benzynowy na benzynowy, albo diesla na diesla.... ale benzyniaka na diesla ? :?
Nie kupiłbym takiego wynalazku jak E32 725TDS. pzdr
Osobiście nie pogardziłbym E32 M52B28 :)
V8 to oczywista sprawa, ale wydaje mi się, że M52B28 w E32 by sobie całkiem dobrze poradził :)
Niewiem czy dobrze myśle ale obrotomierz raczej nie będzie działał po takim SWAPie. Ciekawe jak był przeprowadzony SWAP, bo to przecież i układ paliwowy mysiał zmienić. Benzyniaki mają inny wlew paliwa, także szerszy pistolet dystrybutora któy leje rope napewno nie wejdzie tak jak powinien
Taki lekki OT, W najnowszym "BMW Trends" jest artykuł o BMW E39 Touring które ma SWAP 2.5 TDS na S62 z BMW M5 E39, tak więc dla chcącego nic trudnego, nawet jeśli zamieniamy ON na PB lub na odwrót. Koniec OT :)
Myślę, że to nie jest problem. Są przecież dostępne liczniki od e34, wyskalowane dla diesla. Myślę, że tu raczej wszystko będzie działać właściwie.Cytat:
Zamieszczone przez Stano
W E34 działa - prawda?
To dlaczego nie w E32? Pod maską to identyczne samochody
Ktoś włożył sporo pracy ale efekt ciekawy. Najtańsze E32 w utrzymaniu :)
Pełen szacunek :cool:
nie wiem czego tu się czepiać chciał diesla to ma :) przecież nie zrobił swapa z alfy,vw,czy forda tylko z bmw ...Więc nie rozumiem :/
Po co mu ten Mpower ... i tak go większość aut weźmie spod świateł i tylko wstydu się naje kolo.
Jeśi ma jeszcze zbiornik paliwa z 750 lub iL 100 litrów,to można pewnie z 1500 km w trasie przejechać :) Osiągi też można poprawić:
http://www.allegro.pl/item846134067_..._obd_30km.html
TDS to fajny motor o ile zadbany a znalezienie takiego to cud w dzisiejszych czasach niestety.
do tego na pewno to nie jest najoszczędniejsza opcja bo TDS w E-32 pali pewnie średnio 10 litrów ropy to sorry ale M60B40 pali 18litrów LPG czyli w przeliczeniu 8 litrów PB gdzie tu logika TDS-a i jego koszty utrzymania np pompa wtryskowa?? Osiągi takie, że pierwszy lepszy astron dołoży mu spod świateł jak i na trasie. Ciekawe też jak profesjonalnie został zrobiony swap bo tu trzeba sporo powymieniać. Swoja drogą TDS w E-38 to porażka totalna pali niewiele mniej jak M52B28 koszt serwisu dużo gorszy i osiągi jak polonez :( I nie chodzi tu o ściganie sie spod świateł ale bezpieczeństwo wyprzedzania.
niektórzy maja ropę, lub kupują za cenę mniejszą niż woda
więc może kolesiowi się opłacało
Mnie ciekawi czy skrzynię biegów też wziął z TDsa, w sumie wydawałoby się to logiczne.:)
Zdzira 850I, jeździłeś e38 z tym silnikiem? e32 jest lżejsze od e38. Co do spalania, rzeczywiście nie jest najniższe, ale w zasadzie spalanie w każdym silniku zależy w dużej mierze od ciężaru obuwia. Moje e38 w mieście mieści się w 10 litrach. Jeżdżąc emerycko zaraz po zakupie bez problemu mieściłem się w 8,5 l/100km. Pamiętaj, że rozmawiamy o jeździe w zakorkowanym mieście. W trasie, najmniej poniżej 6 l/100km, standardowo około 7,5. O awaryjności nie ma się co rozpisywać, bo z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że to jest slogan. Popatrz, ile osób choćby na naszym forum boryka się z problemami w silnikach V8.... Wymieniasz pompę jako ten najgorszy element.... Oczywiście, nowa oryginalna pompa w ASO kosztuje majątek (coś około 12000 zł). Ale naprawa w serwisie Bosha to około 20% ceny nowej pompy i święty spokój na dłuuugie kilometry. Ile kosztują choćby świece do V8? Odma, wszelakie uszczelki, które w V8 czasem jednak wymagają serwisu? Oczywiście decydując się na ten silnik trzeba mieć świadomość, że nie jest to demon prędkości i przyspieszenia. Zakładając, że nie zależy Ci na tych parametrach, cała reszta jest bezsprzeczną zaletą. Nie potrzeba gazowych kompromisów, nie masz zmartwienia, co zrobić z kołem zapasowym, masz cały bagażnik do dyspozycji, masz duży zasięg na zbiorniku, masz komfort podróżowania (czyli wszystko to, o co chodzi w BMW). Porównanie osiągów do poloneza też cokolwiek chybione. Auto zbiera się bez porównania lepiej, Vmax też istotnie większy. Rozumiem, że nie podoba Ci się ten silnik, bo masz inne oczekiwania, ale nie pisz nieprawdy.Cytat:
Zamieszczone przez Zdzira 850I
A to, że ktoś pokusił się o taką przekładkę... Jak wcześniej pisałem, uważam ten projekt za udany i pomysłowy.
sylwekk, zgadzam się w 100%, projekt ciekawy i o ile dobrze przeprowadzony, może być dobrą alternatywa. Nie należy skreślać takich rozwiązań, nie każdy szuka w tych autach osiągów i najkrótszego czasu 0-100km/h.
Zgadzam sie z Sylwkiem jak najbardziej. TDS w brew pozorą nie jest taki zły jak o nim mówia. A najczescniej problemy sprawia osobom które nigdy go nie miały. Dodat ze mówie o TDS w dobrym stanie.
Sorry...ale jak dla mnie w E32 diesel to jest profanacja.Seria 7 nie po to się wyróżniała żeby mógł ja kupić KOWALSKI i tankować ON.
I moim zdaniem po dzień dzisiejszy w serii 7 nie powinno być diesla...( i wiem że jeden kolega z KRK podzieli moje zdanie :D )
Jeśli chcesz diesla to kup 535D
Jak produkowali E32 to była najwyższa klasa i nie było mowy na oszczędzaniu.
Dlatego to szanuję i moja jest na BP(ale zaraz skoczą na mnie ci którzy mają diesla :hah: )
pozdr
Nie skoczę. Tylko spytam w czym diesel jest gorszy od benzyny że tak bardzo go nienawidzicie (bo jest tu dużo ludzi uważających diesla za ZŁO)? Ja na przykład wolę moje 730d niż 740 PB+LPG.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
A ja wolę 735 bez LPG.Nie lubię jak samochód mi "klekocze" i tyle...
Mi w niczym nie przeszkadza ale E38 BP o tej samej pojemności ma dużo lepsze osiągi niz diesel...
Jak bym miał diesla to bym nawet raz w roku nie tankował na stacji co za tym idzie bym śmigał z free...ale nie chce,wole pomruk silnika BP
Ale zaznaczam że to moje zdanie i nie nikt nie musi się z tym zgadzać..
pozdrawiam
To ze auto klekocze to jest kwestia gustu. Dzuda uwazasz ze 3.0d oraz 4.0d sa tez bez nadziejene? Nie długo Porshe oraz Ferrari bedzie miało w palecie do wyboru silnik wysokoprezny. To musi o czyms swiadczyc.
Dzuda, gadasz jak dzieciak. Jaki sens ma różnicowanie społeczeństwa ze względu na to, jakie leją paliwo do zbiornika swojego samochodu?
A od kiedy 7er to świętość? Użyj racjonalnych argumentów.Cytat:
Sorry...ale jak dla mnie w E32 diesel to jest profanacja.
Dlaczego? Chciałem 7er z dieslem. Kolega robiący swapa do e32 też widocznie chciał. Zabronisz nam?Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Ale już nie produkują, i teraz jest czas na oszczędzanie ;)
haha,juz porshe wyskoczyło z boxter-em i znalazło nabywców :hah: więc też znajdzie nabywców diesla....
MOJE ZDANIE jest takie że w serii 7 nie powinno być diesla i tyle.Czy to jest 3.0 czy 4.0.
Silnik może dobry ale ja go nie widzę,chyba że w E39
EDIT--------------
Właśnie na Twojego posta liczyłem..... Masz TDS-a ok.. Widocznie go kupiłeś mając nadzieję ze będziesz tanio śmigał a tu ZONK. Nie dość że pali 10L ON po 4zl to na dodatek osiągi marne aż płakać się chce.Więc ani oszczędność ani osiągi,pytanie po co taki silnik :roll:
EDIT----------
Masz rację..Żadna...Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Ale jak ktoś kupował 7er za ileś tam tysięcy marek nie myślał na oszczędzaniu...
A jak ktoś kupuje diesla to właśnie tak myśli...
Nie rozśmieszaj mnie i nie mów że kupiłeś TDS-a żeby tanio śmigać
Każdy mówi o takim aucie jakim ma .Ty Sylwek lubisz diesla a inni go nie tolerują w serii 7(tym bardziej TDS-a,nie mówię że to zły silnik)
jedni wolą brunetki inni blondynki. To kwestia gustu i upodobań :) a o gustach się nie dyskutuje :)
życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem ;)
Nie wiem kolego Dzuda co masz do diesli w autach wyższej klasy. Dla potwierdzenia moich słów powiem Ci, że któregoś roku na 1/4 mili w sk-ce przyjechał kolo Audi A8 4,2 biturbo (diesel ofc). Odgłos silnika silnika wcale nie brzmiał prostacko, a na dodatek wykosił wszyskie crx'y, eclipsy i inne powybebeszane i zchipowane cuda. Ja swoją 7er kupiłem dla komfortu i po to by mieć autko z duszą a nie po to by z każdych świateł testować ile ma od 0-100 albo zap...ć bokami i potem się tym chwalić. 2,5 TDS faktycznie trochę przysłaby ale 3,0 spokojnie mógłbym mieć i wcale nie czułbym się gorszy. Pozdro.
Szanuję Twoje zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Nie ma zonka. Skąd wiesz, jakie są realne koszta? Nie doczytałeś dokładnie na temat spalania. Oczywiście łatwiej jest policzyć 10x4zł i powiedzieć, że TDS jest drogi. Na temat osiągów nie będę polemizował, bo dane fabryczne są powszechnie znane i nie ma się co oszukiwać. Jest to najsłabsza jednostka z silnikiem wysokoprężnym. Mi wystarcza i to jest najważniejsze. Stać mnie na jego utrzymanie, a zamiast wydawać pieniądze na naprawy bawię się w doposażanie. Nie mam na celu przekonania Cię do TDS-a, bo i po co. Chcę Ci tylko zwrócić uwagę, że używasz argumentów emocjonalnych a nie rzeczowych. Ja nie potrzebuję się ścigać i udowadniać wyższości na drodze (więc po co mi te "osiągi", zasięg na zbiorniku to też osiąg, prawda?). Przegoniłem tym samochodem spory dystans i nadal jazda dostarcza mi dużo przyjemności.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
To po co powstało e38 725 TDS, a potem 730D i 740D?Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Dzuda, wyzbądź się stereotypów.
Jest dużo szybszych samochodów, są też auta zużywające więcej, niż 7er paliwa. Czy to czegoś dowodzi? Jak kogoś stać i ma ochotę, to gania na Pb i za to płaci. Jak szuka oszczędności to robi kalkulację przemnożoną przez współczynnik własnej elastyczności i wybiera LPG lub ON. Nadal nie przekreśla to jazdy 7er.
Właśnie po to kupiłem TDS-a, żeby móc nim tanio śmigać. Codziennie i bezpiecznie. W komforcie, jaki gwarantuje 7er. Głównie po mieście.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
To nie jest kwestia lubienia diesla bądź nie. Do kwestii motoryzacji należy podejść bardziej praktycznie. Dorabianie ideologii opartej na udowadnianiu "wyższości" zasilania iskrowego nad samoczynnym na pewno nie można określić podejściem praktycznym. Nie ma idealnego rozwiązania. TDS jest świetnym kompromisem. Mówię to jako dotychczasowy użytkownik samochodów zasilanych Pb z LPG. W temacie TDS-a w e32 mogę dodać tyle, że nawet nie psuje estetyki pod maską. Chętnie bym się temu przyjrzał z bliska. Kolega Michu, jeśli dobrze pamiętam, ma w swoim e32 silnik m50b25. Dyskusja na temat tej przeróbki też była na naszym forum i również zdania były podzielone. A przecież to silnik benzynowy, całkiem udany i osiągami nieodstający od starszej technologicznie jednostki m30. Tyle ode mnie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Taki mały OT, Porsche już ma Diesla w swojej palecie, dokładniej w modelu Cayenne :P Jest to silnik 3.0 TDI
EOT :D
Sylwek bardzo bobrze mówisz...
Po prostu nie jestem przekonany do diesla w E32
A obaj dobrze wiemy że silnik m50b25 w 7 na pewno lepiej daje radę niż m30b30 ;)
Kiedyś znajomy w rozmowie z drugim przekomarzali się który silnik jest lepszy Pb czy ON ..... Trzeci ich podsumował po co wam rozmowy 150 czy ponad 200 KM i więcej, jak i tak ze mną w korku będziecie stali w wawie przez pół dnia (na marginesie ma fiata bravo)
;D ;D ;D
Myślę,że to tylko podejście bardziej psychologiczne i przyzwyczajenie kto co ma i na czym lata ... ;D
Oby tylko były zadbane i sprawne technicznie ,a nie drutex i szpachlex na tyrtytki ;D
Dzuda, ja na przykład kupiłem 730d po to żeby śmigać komfortowo i tanio. Moja pali ok 8l średnio. Na baku robię 1000km z haczykiem. Komfort podróżowania taki sam jak 740i. Jak śmigam nią do Austrii to i tak zapodaję tempomat na 140km/h i tak jadę przez większość trasy. Nie potrzebuję 7er do pokazywania wyższości i osiągów na drodze. Jak napisał sylwekk, zasięg na zbiorniku to też osiąg którego nie dokonam 730i ani 740i które spali troszeczkę więcej. Przy 50 000km rocznie ta różnica zrobiłaby się dość duża ;) Instalacji gazowej nie założyłbym bo LPG nie uznaję. 7er to przecież nie auto do oszczędzania ;) Ty akurat nie masz, ale sporo ludzi ma i pomimo tego piszą że 7er z dieslem jest be bo 7er nie jest do oszczędzania
Nie chcę tym postem nikogo przekonać do wyższości diesla nad benzyniakiem. Chciałbym tylko żeby fajny diesel (a niewątpliwie diesle BMW takie są) nie był określany mianem silnika nadającego się tylko do traktora i ciężarówki ;)
Ale trzeba przyznać, że oszczędność Diesla jest pozorna i tylko do czasu, kiedy to nie przyjdzie wymienić turbinę, lub dzięki naszym paliwom wtryski. Chociaż, mimo tego Diesle są dobrymi silnikami, nie tylko dla oszczędności, także dla ich momentu, a gdyby pójść w delikatne modyfikacje to może i dać radę "benzyniakowi". Najlepszym przykładem może być pojedynek przeprowadzony przez uczestników jednego z forów, a mianowicie 1/4 mili BMW 335D Touring po chipie i BMW M3 E46, co prawda PB wygrał ale Diesel niewiele odstawał od M3-ki która jak by nie patrzeć jest stricte sportowa.
Tak, ale powiedzmy szczerze. Benzyniaki też idealne nie są, też mogą (ale nie muszą, diesle tak samo) się zepsuć. I też tanio nie jest.Cytat:
Zamieszczone przez Wojtas385
Mi mój dieselek odpowiada, jest wystarczająco szybki, przyspieszenie w pełni mnie zadowala, spalanie również.
Panowie wcale nie chodzilo mi żeby wprowadzać was w jakie kolwiek spory na temat tych silników. Poprostu gdy zobaczyłem to na allegro to musiałem sie podzielić tym z wami.
Jak dla mnie to troche dziwna sprawa ,prubije sobie to jakoś wytłumaczyć po co on tam wkłądał disla i jedyne sensowne wytłumaczenie dla mnie jest takie.
Kolo rozdupczył e34 masakra totalna ale silnik ocalał , w e32 zajechał silnik wiedz wpadł mu do głowy niecny plan złożenia czegoś takiego no to ma. Nie mam pojecia czy to wgl sie opłacało. Jeśli zrobił to sam to ok rozumiem , ale jeśli ktoś mu to tam wkładał to nie rozumiem go, to tak samo jakby kupił sobie 2 silnik z e32 i sadze że koszt operacji zmiany silnika na ten sam byłby dla niego napewno tańszy. Ale w myśl zasady ,,Polak potrafi,, i skoro do syreny włozyli silnik z porsche to chłopak zapragnoł mieć 725tds i to w e32 czego fabryka nie przewidziała dla tego modelu. Z jednej strony respekt i gratulacje jeśli to wszystko ma ręce i nogi a z drugiej mam jakieś mieszane uczucia i wcale nie potępiam disla.
Na trasie też mało mi braknie żebym na zbiorniku zrobił 1000kmCytat:
Zamieszczone przez szajboos
W tym dziale też jest temat z E34 i silnikiem 3,0D.Tamto auto mi się widzi i pomysł ktoś miał dużo lepszy....