Witam.Jak w temacie , ciekawy jestem waszych opinii o tym filmie . Ja wczoraj zaliczyłem seansik 3D i film mi się podobał .
Jeśli ktoś się wybiera to troszkę informacji jest np. tu : http://pl.wikipedia.org/wiki/Avatar_(film)
Wersja do druku
Witam.Jak w temacie , ciekawy jestem waszych opinii o tym filmie . Ja wczoraj zaliczyłem seansik 3D i film mi się podobał .
Jeśli ktoś się wybiera to troszkę informacji jest np. tu : http://pl.wikipedia.org/wiki/Avatar_(film)
Jaki nowy?Też byłem na tym w 3D ale to było tak dawno że nie pamiętam.
A tak poważnie to film jak dla mnie kiepski. 3/10
Powiem tak - film wabi swoimi efektami a jest na co popatrzyć. Pod względem graficznym warto go obejrzeć ...
Fabuła niestety zawiodła mnie całkowicie i po Cameronie spodziewałem się czegoś hmm z głębią lub jakimś przesłaniem np. jak było to w "Terminatorze "
Zwykła słabej klasy bajeczka którą można dla czystego relaksu obejrzeć gdy nie ma się siły na jakieś wymagające kino :)
ja po obejrzeniu trailerów i zobaczeniu tych parszywych niebieskich mord stwierdziłem że nie będę tego oglądał :) jeszcze bym zwymiotował w kinie albo by mi psyche zryło :D
a jak dla mnie super
...zawiedziony i przereklamowany. Widzialem w 3d, czytanie napisow bylo okrutne :/
też widziałem w 3D i potwierdzamCytat:
Zamieszczone przez Greg38
a moje odczucia - pod względem wizualnym i efekciarskim bardzo dobrze
fabuła taka sobie
ogólnie film mi się podobał
Fabułą nie powala ale przyjemnie się ogląda ;)
Jak dla mnie film był mega dobry choć nie lubię tego typu filmów to ten mnie urzekła
historia jakich wiele.. ale niewiele historii ma taką piękną oprawę. Świat w Avatarze to wytwór odlotowej wyobraźni chciałoby się tam być.. tam jest jak po dobrej trawce (chyba) za to jestem na TAK dla Avatara.
Gregu napisy były koniecznością (nawiasem mówiąc najlepsze napisy jakie widziałem - unikające przeszkody) tylko tak można było słyszeć wszystko w oryginale a język w tym filmie odgrywa dużą rolę. A na przyszłość na seansach w 3D polecam pierwsze rzędy żeby zminimalizować granicę końca ekranu.
Byłem wczoraj na tym w kinie i powiem szczerze, że dawno nie widziałem równie dobrego filmu - pod wieloma względami. Generalnie efekt 3D i magia kina robi swoje, ale film naprawdę konkretny w moich odczuciach. Kto nie widział to polecam.
Jeśli o mnie chodzi:
- efekt 3D mnie rozczarował. Nie byłem nigdy wcześniej na żadnym filmie 3D - i spodziewałem się większej różnicy w stosunku do 2D. Tymczasem spokojnie mogłem pójść na "zwykłą" wersję i zaoszczędzić 8 zeta różnicy w cenie biletu ;D
- wizualnie film jest po prostu rewolucyjny i tu chyba nie ma z czym polemizować. Nie sądzę żeby ktoś podał przykład czegokolwiek porównywalnego.
Zatem jeżeli kogoś w kinie interesuje wizualizacja/grafika same w sobie (np. mnie trochę interesują) - to tu mamy po prostu film, który wyznaczył nowe horyzonty. Obowiązkowa pozycja.
- fabuła... No co, standardowa hollywoodzka nędza - ale tu raczej naiwnością jest oczekiwać czegoś innego. Jak ktoś szuka ambitniejszych filmów SF - to z niedawnych produkcji polecam chociażby District 9.
efekt 3d.. a raczej jego brak. Był to niemały wysiłek dla mojego wzroku... niestety bez "okularów 3d" nie dało się czytać a oglądanie męczyło jeszcze bardziej. Właściwie te okulary to były niczym okulary ochronne przed efektami filmu...
Same jednak okulary również nie dały idealnej możliwości czytania i oglądania... wzrok miałem skupiony wiecznie na środku ekranu.
Wymęczyłem się "efektami" chociaż sama fabuła wcale nie była zła, wciągała, jednak w pewnym momencie zaczęła znacznie się przeciągać...
Czyli ogólnie uważam że wymieniona ocena 3/10 jest adekwatna do tego co zastałem i widziałem.
A mnie sie podobał :D :D
Na prawde fajne efekty 3D miło sie oglądało .
Intactus
dobre wrażenie
polecam, oglądałem z żonką, bardzo nam się podobało. :cool:
ogólnie bardzo fajny film, przyjemnie się ogląda.
to jest kino rozrywkowe i w tej kategorii spełniło swoje zadanie w 100%.
bez sensu jest szukanie w takich filmach głębokich refleksji,
ale nie można też powiedzieć że Avatar nie niesie przesłania.
daje 10/10
Tu się zgadzam...Cytat:
Zamieszczone przez kuzyn
...a tutaj nie. Sądzę, że "scenariusz" i "przesłanie" (??!) są w tym filmie żenująco słabe, tzn. poniżej średniej dla kina rozrywkowego.Cytat:
Zamieszczone przez kuzyn
dla mnie to typowy western w kosmosie, jeżeli chodzi o fabułę, ale zrealizowany z wielkim polotem i w pięknej (sztucznej) scenerii, zazwyczaj jak idę do kina to po 45 minutach, do godziny zaczynam patrzeć na zegarek, na tym filmie mimo, że dużo dłuższy od przeciętnego nie miałem potrzeby spoglądania na zegarek...
wg mnie film jako całość ZAJEB**TY ;D
A mi się nie chce na to iść :P
Nie przepadam za tego typu filmami, ale dobrze jest poznać trochę różnych opinii :)
Tak w sumie to jednak przeważają pozytywne opinie :)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Więc może warto 33 zeta zainwestować w seansik 3D ( w Galerii Mokotów np ? )
Oczywiście to tylko moje prywatne zdanie :cool:
Byłem w piątek z rodzinką w IMAX. Nastawiłem się na obejrzenie fajnej bajki i
obejrzałem SUPER FAJNĄ BAJĘ :D
Zdecydowanie polecam dla relaksu :564:
Po dzisiejszym seansie uważam że było warto i nawet 2 raz bym mógł na to iść.
Efekty, grafika na prawdę super. Ma się wrażenie jak by to wszystko było prawdziwe. Aż by się chciało tam być na żywo :)
Co do fabuły jak ktoś szuka głębokiego filmu psychologicznego to Drabinę Jakubowa polecam. Tutaj przesłanie jest proste że nawet dziecko zrozumie. I o to chodzi. Ma być piękna grafika (jest) i dosadnie prosta fabuła (to też jest).
Polecam :)
Zdzierają u was. Ja zapłaciłem 26 zeta a syn (uczeń) 21 zeta (w dzień powszedni) w Legnicy w Galerii Piastowskiej.Cytat:
Zamieszczone przez Maniekk
Film jak Film, na pewno efekty ciekawe,świetna muzyka.Można tylko stwierdzić jak daleko poszła technika,kto z nas kiedyś by pomyślał o filmie w 3D albo o nagłośnieniu 7+1,Boże człowiek się cieszył że stereo było,dziś się rajcujemy tymi efektami a w niedługim czasie będzie to chleb powszedni. Myślę że warto zobaczyć ten film. ;)
No cóż STOLYCA :PCytat:
Zamieszczone przez Wiesław
A tak na serio to w tygodniu też jest taniej ale nie ma czasu na kino więc zostają weekendy :)
Mi się film bardzo podobał. Nie nastawiałem się na wymagające kino, spodziewałem się prostej fabuły. Efekty rewelacyjne, oprawa graficzna jest niesamowita. Polecam z czystym sumieniem, ale trzeba się odpowiednio nastawić.
Co do efektów. Nie mam zamiaru nikomu niczego ujmować ani nikogo atakować, ale jeśli widoczne efekty trójwymiarowe są słabe, porównywalne z 2D lub oglądanie takiego filmu jest męczarnią, to należałoby zbadać wzrok na widzenie stereoskopowe. Jest niezbędne do oglądania filmów w 3D, a zaburzenia takiego widzenia prowadzą do tego, co napisałem wyżej.