witam, proszę o pomoc, zna ktoś z was tą becię? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11459119
Wersja do druku
witam, proszę o pomoc, zna ktoś z was tą becię? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11459119
Kolego zastosuj się do pkt. 5 regulaminu....
o najmocniej przepraszam, już lecę się przedstawić;). faux pas!
Szczerze to wolałbym jej nie poznać.
Hello, ostatnio widzę że panuje moda na e32 za 5k PLN. Chcesz pojeździć tym autkiem, a warto bo to świetne auto no i klasyk jak by nie patrzeć, to zainwestuj 10k i szukaj V-ki z końca produkcji 92-94, bo jeszcze z takich egzemplarzy zdołasz coś wycisnąć choć i tak już mają swój wiek. Dzuda ma śliczne e32 i zapytaj się go czy by ci za 6k sprzedał. Wątpię. Prawda Dzuda?
Za elegansią e32, nie oszukujmy się, trzeba wydać ponad 10 tys. zł. Wiadome jest, że chęć posiadania a zawartość portfela nie idą w parze... Ale panowie... Rozsądek przede wszystkim... Za 5-6 tys to można kupić, ale BMW e 30. Chyba, że kupujący szuka 7 w tym przedziale cenowych tylko po to by to auto doinwestować :) To zmienia postać rzeczy :)
ja kupiłem swoją za 1500zł
aktualnie kosztowala mnie juz ponad 6000zł myśle że do toruńskiej majówki dobije do 10 000 :( miało być tanio ale nie pykło
patrząc na to co sie dzieje z moim autkiem to mysle ze nie warto kupować okazji tylko ogladnąć autko od podstaw zeby potem nie wdepnąc w "kupe" tak jak ja :(
I jak ktoś krzyczy 10 a nawet 12 kola za zadbaną e32 to ma racje bo tyle jest warta
pzdr
Ja za swoją dałem troszkę ponad 10 tys. Włożyłem w nią ok 3 tys. i jestem wielce zadowolony. Warto więc kupić droższe e 32 bo jest większe prawdopodobieństwo, że będzie ono zadbane i doinwestowane. Choć wiadomo zdarzają się wyjątki :?Cytat:
Zamieszczone przez Ącki
to prawda kumpel ma e32 za 10tysia kupione i 10 wsadzone i dalej sie co chwile przesiada do golfa bo 7er mu szwankuje. Ja wiem jedno jak bede kupował kolejne auto to na pewno nie za takie śmieszne pieniądze bo to sie nie opłacaCytat:
Zamieszczone przez duplik e32
Szkoda że się musiałeś na błędzie nauczyć. Ktoś kto zna ceny części do e32 i trochę kojarzy jak jest z eksploatacją takiego auta wie że kupując za 5k będzie dopłacał i to sporo. Ja moje e32 kupiłem za 13k i to 3 lata temu gdzie średnio wołali za nie po 8-10k a i tak sporo kasy wsadziłem i też stanu idealnego nie miałem mimo że była całkiem nieźle utrzymana. Kupując za 5k bierzesz szrot - no niestety ale tak to wygląda. Pierwsza wymiana płynów i świec i już 1k nie twoje, amory padną a raczej padną w tak tanim autku zaś 1.5k, nabicie klimy też ze 400 pójdzie (bo dużo czynnika wchodzi), części zawieszenia też nie są tanie a jak wsadzisz chińskie zamienniki (bo są na allegro) to będziesz je dość szybko wymieniał itd.. A najbardziej mnie bawią ci ludzie co piszą że auto jest w stanie idealnym :D.
Nie mniej jednak, kupując takie auto trzeba się liczyć z wydatkami... Utrzymanie takiego "youngtimer'a, jakim jest e32, nie należy do najtanszych ( pomijam tu kwestie zakupu auta ). Dlatego przed kupnem należałoby się poważnie zastanowić - Czy będzie mnie na to stać? -
Z całego serducha polecam e32 (koniecznie w V-ce) bo to auto z duszą... Pozdrawiam
... jak "Joe White" napisał :) Ale traf... Dwa posty o 21:32 na raz :)
liczyłem sie z kosztami ale troche mnie przerosly mialem odlozone 4tyś ale musialem jeszcze car audio sprzedac... a teraz i tak jezdze do pracy Cin Cinem bo mi kolanko od chlodzenia strzeliło :( ale bedzie dobrze na Toruń bedzie pierwsza klasa !! :P
pozdro
Ja jakoś za swoją chce około 6 tysiecy, 3 litry v8 w manualu, po remoncie przedniego i tylnego zawieszenia, silnik w bdb stanie. Jedynie co to przełożony przód na wąski grill i jak to w e32 bywa zacinające się zamki, t.j. nie zawsze otwierają sie z centralnego. No ale widze że tutaj z góry jest napisane że e32 za 5-6 tyś to napewno złom :hah:
Kupno e32 w tym przedziale cenowym wiąże się z dużym ryzykiem (koszty ew. napraw, itp). Nikt nie powiedział, że to od razu wraki muszą być ;)Cytat:
Zamieszczone przez toki
Skoro Twoje e32 jest po remoncie zawieszenia, silnik cyka jak zegarek, to czemu tak małą kwotę za nią oferujesz?? Pozdrawiam
Kupiłem e38- troche sie na nią zadłużyłem i musze w miare sprawnie pozbyć się e32, a widząc ceny 80% e32 wiem że długo bym sprzedawał swoją. Dlatego cena taka a nie inna. Pozatym jest pare delikatnych wgnieceń itp, a to też znacznie zaniża cene. Jednak pod względem mechanicznym jak najbardziej ok. Patrząc na to co teraz sie dzieje na rynku stwierdzam że dużo szybciej sprzeda sie wraka pod względem technicznym za to pięknie wyglądającego.
Zgadzam się z kolegą. Skoro masz auto dobrze utrzymane to nie sprzedawaj za 6k. Ale z tego co piszesz to nie zachęca estetycznie. Wiesz losowe przypadki mogą mieć sytuację podobną do twojej że zależy im na szybkiej sprzedaży i wystawiają auto za te 5-6k. A nie wierzę że wpakowałeś w zawieszenie kasę (a żeby zrobić całe to dobre parę tysięcy pójdzie) i jest super i teraz nagle za 6k puszczasz auto. No ale twoja sprawa nie wnikam dalej.
wachacze przód góra i dół lemfordera, drążki kierownicze x4, po zniżkach w IC za graty wyszło 900pln. Roboty nie licze bo sam robiłem. A wszystkie gumy na tył pół roku temu kupowałem i wyszło coś koło 800pln. Także te historie o pożeraniu przez 7er pieniędzy to też jakieś mity.
Bez ironii i na serio - daj mi namiary na ten twój sklep bo ja za takie części bym 3 razy tyle zostawił.
W grudniu robiłem w e32 drążki kierownicze, końcówki drążków i jeden wahacz i za części wyszło mi jakiś 1000zł. Także ceny masz świetne zapodaj linka to chętnie się tam zaopatrzę i pewnie nie tylko ja.
Zwykły intercars z maxymalną zniżką. I sorry, przejęzyczenie- nie drążki tylko końcówki drążków. Wiem że po normalnych cenach wychodziło prawie 1.600 plna.
Cytat:
Zamieszczone przez toki
..musisz miec dobrego sprzedającego :] ja sprzedaję w IC :razz: ale potwierdzam można kupić 4xwahacze Lemfordera i 4x końcówki Lemfordera za 900-1000zl a że Lemforder jest najdroższy to można ławo z tej kwoty odjąc kilka stówek..Jak by ktoś kupował w Olsztynie to zapraszam,się dogadamy ;D
Jak wywalisz cene wysoka to nikt nawet nie zadzwoni ani bedzie chcial ogladac. Taka jest prawda. Ja mialem kilka bmw jak sie mi zaczelo nudzic i zmiana na inne dawalem w ogloszenia. Cena taka jak uwazalem rynkowa z wyzszej polki dopieszczone auto nie dam za niska cene. Cisza- ktos tam napisal czasem maila zebu mu dac zdjecia. Potem juz tracilem cierpliwosc i zaczolem coraz nizsza cene dawac. Jak nie dasz sredniej ceny albo nizszej to marne szanse na sprzedanie auta. Po za tym pracowalem w komisie samochodowym w 2007r przez rok jak dzis pamietam przychodzi 2 dresy ogladaja piekna e34 cena 12tys za tds rocznik 93. Auto bylo warte tej ceny ale jak zobaczyli cene odskoczyli jak by tam byl granat z wycignieta zawleczka. Potem troszke pogadali ze mna i mowia ze szukaja takiej piateczki albo siodemki do 4 tys. mowie ze jest taka i jutro bedzie mozecie podejsc jutro. Stala niedaleko mnie pod blokiem z kartka e34 525 rocznik 89. Gosc chcial 3500zł. Silnik byl w miare zdrowy ale nie chodzil na benzynie. Srodek zgnojony przedewszystkim brudny. Pordzewiale progi nadkola po naprawach powypadkowych. Wygladu dawaly tylko felgi. Rozmowa krotka z wlascicielem zgodzil sie dac ja do komisu gdzie pracowalem. Poranne szybkie mycie polerka czyszczenie srodka. Nawet nie zdazylem kartki wypisac przyszli tamci dresiarze ogladneli popatrzyli felgi sie im spodobaly bo byly 16". Cena ustalona z szefem na 4300- tamci zaproponowali 4000 i nim odjechali i wyplacicli. Tak wyglada w weikszosci sprzedaz beemek. Inne auta schodza wiele szybciej. Takie jak Punto II Astra I i II dobrze schodza najszybciej to seicento i cinqecento o jak mialo nie duzą cene schodzilo moment. Teraz rynek samochodowy jest bardziej nasycony ceny zaczynaja byc prawie jak na zachodzie. Kazdy jak szuka samochodu to patrzy zawsze na najnizsze cenowo. Wiec nie ma sie co dziwic ze jak patrzy na E32 najnizsze cenowo np za 3000 to mysli ze to podczysci srubokretem naprawi dokladajac 500zł i bedzie mial lale taka jak za 12000 co stoi na allegro. Wystarczy popatrzec ze takie za 4000 5000 e32 schodza na allegro bo w miare wygladaja i to jest dosc niska cena. Te co maja cene wysoka i mozliwe ze sa warte jej to bardzo dlugo stoja. Polak zawsze szuka okazji a czym wiecej szuka w tym wieksze gowno wchodzi. Taki rynek samochodowy sie wytworzyl w Polsce. Auto musi wygladac i byc tanie.Cytat:
Zamieszczone przez duplik e32