proszę o opinie i zdjęcia jak ktoś posiada te springi u siebie
Podobno za dobrą kase i jakość też dobra
cena za przednie sprężyny
http://moto.allegro.pl/item899370964...2_seria_7.html
Wersja do druku
proszę o opinie i zdjęcia jak ktoś posiada te springi u siebie
Podobno za dobrą kase i jakość też dobra
cena za przednie sprężyny
http://moto.allegro.pl/item899370964...2_seria_7.html
może i OT ale zakładałem do E32 sprężyny AP i byłem zadowolony. Kłopot leżał w oponach typu RSC bo były za twarde.
Podpytaj Sebka (admin) może jeszcze da się jakąś cenę zrobić ;)
Tych co linka podałeś nie znam i nie mam zdania
Ktoś już tu testował Jamexy to poczytaj, ale ja bym poszedł w coś bardziej renomowanego. Np właśnie AP ;)
Wiadmo że w takiej cenie raczej nie dostaniesz lepszego towaru ale coś za coś :)
Znajomy ma te Jamexy zamontowane,twierdzi że są ok,średnio twarde czyt. nie powodują wypadania plomb w zębach
a -45 nie za mało ? , skąd można kupić te AP ?
A od e34 nie podejdzie jakis zestaw 50/30, pewnie w e32 troszke bardziej siądzie , chyba powinien pasować?????? . a są takie na allegro
Przeczytaj jeszcze raz mój powyższy post jeszcze raz i ze zrozumieniem a powinno wszystko w sprawie AP się wyjaśnić :)Cytat:
Zamieszczone przez Bumer
aaaaa ty :D
Cytat:
Zamieszczone przez Bumer
..z e34 zestawy pasują,przednie są identyka a tył prawie ;) ja mam MTS 40/30 od e34 535.Siadła ciut bardziej :D Pasują mi i cena również.
Pozdro
no to ja biore 75/60 :D z e34 ;]
...to jest spring seria e32 i MTS (e34 -40) widac ze jest więcej na minusie.Tylne MTS wsadziłem bez użycia ściagaczy ;D
http://images41.fotosik.pl/256/aee722fecd1d4c93med.jpg
..co do jeszcze krótszych sprężyn dostałem od kolegi z forum namiary na firmę w gdańsku co skraca seryjne amory za ok 40zl/szt - firma " Nagengast "
ja mam H&R nowe czerwone jakieś -50/40,aż się boje je zakładać ;(
Słyszałem,ze te jamex-y są dosyć tanie i dobre
Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
No to pała z czytania ze zrozumieniem ;DCytat:
Zamieszczone przez Bumer
Ułatwię Ci:
Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Ostatnio kolega kupił sobie do e30 sprężyny obniżające na allegro - albo jamex albo mts (kurcze na pewno któreś z tych). Założył i okazało się, że samochód krzywo stoi - tak jak by sprężyna była pęknięta i jedna strona siedziała - ale oczywiście sprężyny były całe bo były nowe, po numerach też były identyczne. To świadczy o ich jakości ...
Ja bym polecił H&R, Eibach lub Ap.
Z E34 mogą być do e32 - ale trzeba zachować jakiś rozsądek - nie można założyć sprężyn od 518/520 do 750... Trzeba kupić takie z 535 / 540 - takie można założyć spokojnie, chociaż obniżenie może być większe.
Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
..to nawet niewiem czy tak da rade-chociaż w Polsce żyjemy :faint: ...Ja jak i wiele innych osób kupiło zestawy od e34 535i z tego względu że do e34 jest po prostu większy wybór wysokości niż do e32 a te auta mają prawie blizniacze zawieszenia(grubośc drutu itd) i niema problemów z założeniem.
Dodał bym do tego jeszcze Weitec-a ;)Cytat:
+ FK :zzz:
+ Vogtland :zzz: :zzz:
+ KW :zzz: :zzz: :zzz:
+ KONI ;D
albo najtańsza opcja "diaks motor sport" :hah:
Ok.
Jeszcze może rozwińmy temat rodzaju sprężyn - progresywne czy liniowe oraz amortyzatorów :D
w mojej e32 siedział Vogtland przez 8 lat aż jesna z tyłu pękła. i pląby gubiłem na dziurach na laczkach 235/45/17 i 265/40/17.. było bardzo twardo... al sie sunia kleiła do asfaltu jakby ktoś jej koła smołą posmarował.
w e38 własnie zmieniłem na jamexa sa to druty progresywne i twardnieją wraz z siłą ugięcia
i powiem Ci że nie zmienił się komfort jazdy w żaden odczuwalny sposób.. wręcz jest lepiej jak dla mnie.. ale zobaczymy jak latem będę miał skarpety a nie buty na felgach.... wiadomo in niższy profil opony tym gorszy komfort.
na 3 stronce stronki mojej fury masz fotki z gleby.
pozdro
witam koledzy!!!Kupiłem te Jamexy i powiem,że autko wygląda tak jak chciałem,chodzi o obniżenie i komfort.
Polecam je bardzo,dobra cena i jakość.Zrobiłem jakieś 1000km na nich i przód dodatkowo usiadł o jakiegoś centa :D
no i GOOD !! :) mówiłem że sa ok.. ale ja tez mam je krótko.. zobaczymy jak przy dłuższej ekspl.
na wszelki wypadek zostawiłem ori w kartoniku po jamexach i czekają sobie na regale jakby co ...
dawaj fotki jak gleba wygląda.
mlodygniewny78,
a jakie obniżenie nabyłeś i sam przód czy obydwie osie ja też myślałem o tych jamexach cena spoko ciekawiło mnie ich zachowanie ale widzę po waszych odp że tez jest ok
Obniżajcie, obniżajcie a na seryjnych amortyzatorach praca amortyzatorów (choć nowych) nie jest dobra jak się da -60 mm. Wiem po sobie...
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez Michael7
Zmień już te sprężyny na coś normalnego i z głowy ;)
To oczywiste, że jak masz -60 to sprężyny muszą być bardzo twarde... Jak założysz serię to bedziesz miał większy komfort, ale też dużo gorsze prowadzenie. Dlatego ja na twoim miejscu bym zmienił sprężyny, ale na jakieś obniżające o 20-40mm.
To jak wkońcu Panowie :D
http://www.moto.allegro.pl/zawieszen...190192544.html
Przpasi mi ten zestawik do mojej e32 ?
Powinno pasować - trzeba tylko dobrać zestaw od ciężkich e34 (tds, 535 itp) i odpowiednie przednie amortyzatory (stary tym mocowania górnej poduszki; ale można założyć nowy typ, tylko trzeba zmienić poduszki).
Czy może mi ktoś na 100% potwierdzić że będzie pasowało ? ponieważ chce obniżyć moją e32
Masz odpowiedź powyżej ...
Pytanie Panowie z innej beczki, który silnik jest cięższy R6 3.5 czy V8 3.0? Mam okazję kupić -60 przód z R6 ale czy nie będzie za nisko w moim V
silnik ma podobna masę, ale całe auto z m60b30 jest cięższe ok 100kg. Różnica powinna być niewielka.
Ale wg mnie 60mm to za dużo - ja obecnie mam ok 40 i już pod jeden market nie wjadę bo trę na progu ;) No chyba, że jeździsz po trasach...
Większość trasa. Ale po mieście też jeżdżę. Też mi się właśnie wydaje że -60 to za dużo. No nic trzeba szukać do -40.
-60 za nisko?No co Wy opowiadacie?ja mam jeszcze niżej i spoko się jeździ...
A jak wiem że gdzieś nie wjadę to po prostu tam nie jadę ;)
Co do tego zestawu z e34 spasuje bez problemu tylko jak napisał Xsilver trzeba wymienić górne mocowanie amora...
Ale pewnie amortyzatory zmieniałes na sportowe.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
To co to za auto, którym nie jadę jak potrzebuje bo nie wjadę ???
Bez obrazy jak ktoś ma może 3 samochody to ok ale jak 1 to do d.py takie auto :)
Ja jeżdżę e32 na co dzień po Krakowie i czasem po trasach - i dla mnie zawieszenie niższe niż -40 nie nadaje się do jazdy. A do tego dochodzi jeszcze komfort na nierównych drogach - im niżej tym gorzej. Zresztą prowadzenie na bardzo obniżonym zawieszeniu i nierównościach jest tragiczne - to też trzeba brać pod uwagę ;)
to ja mam -60 i na naszych trasach jak są koleiny to lewym kołem po liniach malowanych trzeba śmigac z obawy na miskę :]Cytat:
ile ty jezdzisz?? ;D raz na miecha ją odpalisz ;D byśmy mieli tak jak ty że drugie auto na codzien to ja bym miał dopiero obniżenie :what:Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
...ja tam jakoś daję radę codziennie do pracy i normalne poruszanie po mieście,wakacje i weekendowe wypady na wieś do teściów tylko trzeba uważac bardziej a mówie głownie o m30 i misce olejowej która jest niebezpiecznie blisko ziemi gdy się ma więcej niż -50mm.
pozdro
Rodzinabmw...Tak,sportowe amory mam ;)
Zdzira...Jadę tam gdzie mi potrzeba co najwyżej inną drogą gdy mam obawy ;) lecz szczególnie się nie stresuję bo i na wakacyjne wypady właśnie nią śmigam.
Maciek...Jeżdżę może nie wiele ale te 50-70km dziennie zrobię bez problemu(nie raz 200 czy 500).Ty raczej -60 też nie masz :P Stawiam na ciut więcej
Kolega w e34 ma -75mm ;D to jest nisko i trzeba uważać.Zderzak z m-pakietu ma tylko mały prześwit :cool:
niewidziałeś auta jak ja jestem za kierownicą ;D Ktoś mi tu kiedyś wiliczał ile jest na minusie ale niepamietam tematu ale chyba staneło na -60mm.Jak wyniuchałeś ile mi się obniżyło bo ja nieumiem a ciekawy jestem;D ;DCytat:
Zamieszczone przez Dzuda
...a po za OT!! To ja na miejscu kogoś kto chce śmigac na luzie to bym brał max -40mm/45mm :zzz:
Z tego co pamiętam za równo ja i Ty mamy springi z E34.Nie dość że samo E34 jest lżejsze to i silnik m50 był lżejszy więc nie ma siły że bardziej nie siadła.
Mi właśnie kiedyś kolega Xsilver wyliczał to właśnie wyszło -70mm...