Panowie zastanawiam się nad zmianą butli LPG. Teraz jest w kole chyba 45L ,ale mam 2 inne butle walcowe 55L i 65L. Co sadzicie o zmianie na butle walcową , jeśli ktoś ma tak to niech powiem mi coś na ten temat która wygodniejsza.
Wersja do druku
Panowie zastanawiam się nad zmianą butli LPG. Teraz jest w kole chyba 45L ,ale mam 2 inne butle walcowe 55L i 65L. Co sadzicie o zmianie na butle walcową , jeśli ktoś ma tak to niech powiem mi coś na ten temat która wygodniejsza.
ja właśnie uciekłem z walcowej na rzecz toroidalnej w koło zapasowe, może na początku będziesz cieszyć się większym zasięgiem ale będziesz narzekać na mały bagażnik, poza tym w Polsce jest tyle stacji gazowych ze o tankowaniu nie ma co narzekać
I ja zmieniałem cylinder na rzecz zbiornika w kole.
Strasznie irytujace było to że bagażnika praktycznie brak :/ a ze zbiornika toroidalnego byłem bardzo zadowolony :]
Jeszcze inna sprawa jest taka czy jest Ci potrzebne te 100 km zasięgu więcej? Ja tam zawsze na PB się kulałem jak gaziurstwa zbrakło ;)
no tak ja tak samo ale irytuje mnie to ze koło jest jest w bagazniku w sumie nie zalezy mi na ilosci miejsca i wszystko by to bylo jakos uporzadkowane no ale sam juz nie wiem
jarek 88 poszukaj dojazdówki pasującej do e32 pokrowiec i wszystko gra, wcale nie trzeba wozić pelnowymiarowego koła
Dokładnie takCytat:
Zamieszczone przez parysarab
Jeszcze inna sprawa ze można wozic 2 spraye do opon. Przebite się czasem zdarzy, ale uszkodzona opona tak, zeby pianka nie skleiła - niezmiernie rzadko.
W sytuacji mega awaryjnej jest przecież assistance 7er ;) DZIAŁA!!
hehe tak tak ale assistance 7er w moim miescie nie funkcjonuje myslałem o dojazdówce
ale to wiesz 100 - 150 trzeba dac a butle ma tak jakby za friko.
Co prawda to tak nie musze wozic pełono wymiarowego koła (i tak nigdy go nie zakładałem zreszt od nowosći nie było zakladane) i sam nnie wiem co teraz mam zrobic.
A jaka jest najwieksza mozliwosc butli troidalnej
a wgl ta butla ma 45 a wchodzi mi max 24 to normalne?
Jasne że nie!Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
Powinno wejść około 35-38 litrów LPG.
Do naprawy/regulacji wielozawór :)
Ja mam 60 litrów, bez podstawy - jak dasz odpowiednią , to w podłodze zaraz za siedzeniami jest wnęka - butla idealnie siada w tej wnęce i tracisz tylko połowe wysokości siedziska w bagażniki - wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie .
a ja mam 80 litrów i to się czasem przydaje, a do bagażnika jeszcze spokojne dwa trupy da się zapakować :P ;D :hah:
mam tak samo i jest dobrze , wózek dziecięcy i duża torba turystyczna wchodzi :) , wszystko zależy co pchasz do bagażnika , jeśli cala powierzchnia użytkowa ci nie potrzebna to 60 jest idealnym rozwiązaniemCytat:
Zamieszczone przez xsilver
Witam.
Ja mam w kole 72litry zbiornik, troszke wystaje poza poziom wnęki na koło ale za bardzo nie przeszkadza, lekko uniesiona mata czy jak to się tam nazywa.
Hmmm no to panowie jak to wkoncu która lepsza ? Tak bez podstawy tez o tym myslałem i w tej wnece by siedziała, tylko opaski zeby ja dokrecic i git. Tylko dywan w bagazniku trzeba by troche pociac ;( zobaczymy ale wieksza butla by nie zaszkodziła. Wózka dzieciecego nie woże , torby też 2 ciał też sie nie zdażyło jeszcze :D wiec chyba popracuje nad przerobieniem tego na butle walcowa i wlew w klapce bo mam w tak kurewskim miejscu ze na kazdej stacjii na mnie bluzgaja (ale wcale go nie widać)
pewnie wlew masz tak jak ja za kołem? znam te miny na stacjach... :)
Ja zaś wlew miałem pod klapką wlewu paliwa. Czysto, schludnie i łatwo
I miny zdziwionych pompiarzy też bezcenne :)
Nieraz można było się ośmiać, jak pan z wężem robił kilka rzutów na glebę w poszukiwaniu flanszy a ja sobie spokojnie klapeczkę myk... ;)
Polecam
I tak własnie chce u siebie pod klapeczką
nie nie mam za kołem mam mniej wiecej po środku tylnego zderzaka jak najgłebiej sie dało ktoś go tam wcisnoł