Jaka powinna być prawidłowa kompresja w zdrowym silniku M62B35 ?
Wersja do druku
Jaka powinna być prawidłowa kompresja w zdrowym silniku M62B35 ?
O ile dobrze pamiętam to u mnie było jakiś czas temu ok. 12 na każdym cylindrze, rzecz jasna mierzone na zimnym silniku :D
12-14 atm. Mniejszy wynik może sugerować np. pęknięcie głowicy, a za wysoki zaś świadczyć o zużytych pierścieniach tłokowych. I sprawdzanie tylko na zimnym najlepiej po odstaniu nocy:) nawet jak odpalisz na 5 sekund to juz wynik bedzie nie wiarygodny
A w jaki sposob zuzyte pierscienie maja dac wieksza kompresje?
Związane jest to z dodatkowym doszczelnieniem pierścieni uszczelniających za pomocą oleju silnikowego przepuszczonego na nie przez pierścienie zgarniające.Cytat:
Zamieszczone przez blitz
Cichy popsułeś mi zabawę :P czekałem aż ktoś tu się pochwali że ma 16,5
Autodata 2004 podaje: 12-14 BAR, czyli nieco mniej niż atmosfera (1bar = 0,986atm)
Widzę, że zaczynasz bawić się w Nikosia. On takim postępowaniem wiele nie wskórał....Cytat:
Zamieszczone przez RockR
A od kiedy wzięcie czegoś 12 do 14 razy daje wynik mniejszy niż jedna część??Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
czytamy ze zrozumieniem!!!! kolega napisał przelicznik Bar na atm
Autodata 2004 podaje:
12-14 BAR,
lub zamiennie
11,832- 13,804 atmosfer
(1bar = 0,986atm)
nie czepiaj się.
A Nikoś rozwalał 90% z Was swoją wiedzą, miałem okazję go poznać osobiście. Mnie również opieprzał, ale wiem że w dobrej wierze i najczęściej miał rację w tym co pisał. Forum straciło wiele na jego zbanowaniu.
1) Zasadnicze pytanie:
Kto wymyślił koncepcje z sprawdzaniem ciśnienia sprężania na maksymalnie zimnym silniku?
2) Zużyte pierścienie NIGDY nie dadzą większego ciśnienia sprężania!
Z całym szacunkiem, ale Cichemu najprawdopodobniej się coś o uszy kiedyś obiło w temacie próby olejowej przy pomiarze ciśnienia sprężania.
Johny, ja czytam ze zrozumieniem, stąd pytanie. Dziękuję za podanie prawidłowej wartości wyrażonej w atmosferach.Cytat:
Zamieszczone przez Johnny_Bravo
To prawda RockR wiedzę i umiejętności Nikoś ma nieprzeciętną, szkoda że go nie ma, widać to nawet po dziale z Gazem i Paliwami Alternatywnymi .Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Ja mam kompresję 15 BAR i co Cichy może powiesz mi że mam za dużą? Że mi olej zwiększa ciśnienie? :hah:
bitek-bitek, zmień miernik, bo ten co masz coś mierzy ale nie jest to twoja kompresja ;) (niedokładność może wynikać z rozkalibrowania miernika bądź jakości)
*to jest za wysoki stopień sprężania, benzyna dziwnie pracuje przy takich parametrach. Robiłem różne silniki i benzynowe i diesla, nawet na dotarciu dane z podręcznika były w normie, którą podał producent... no chyba że ktoś rzeźbi jakiś tuning. :]
Taką kompresję miałem tak jak piszesz na dotarciu, teraz nie zmierze bo leże w łóżku chory :-) Mechanik który mi robił silnik twierdził że to jest dla silnika 4,4 idelna kompresja ( fabryczna ), a gość wie co robi bo zajmuje się tylko silnikami BMW. Czy miernik był rozkalibrowany, moze coś w tym jest bo przecież zawsze jest jakaś granica błedu w każdym urządzeniu pomiarowym, ale może być ona zarówno w dół i w górę.Cytat:
Zamieszczone przez Flashpointman
15 bar? :/
To juz podchodzi pod nowoczesne turbodiesle. Juz niewiele brakuje ;D
Ale cóż - pozostaje wierzyć ze tak jest :)
Teraz to ja już sam nie wiem sylwek, wyzdrowieje to podjade żeby mi zmierzył raz jeszcze i tyle, albo podjade na inny miernik. A tak w nawiasie jak z tą kompresją jest to h... wie, każdy mówi co innego, ile ludzi tyle zdań, albo ile mechaników tyle zdań .Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Dokładnie tak.
Inna sprawa czy jest sens mierzyć tak dla sprawdzenia. Masz silnik naprawiony to i bym nie ruszał. Ciesz się tym co masz bo zdrowe serducho to ważna sprawa :cool:
bittek-bitek
wydrukuj i pokaz mechanikowi w czerwonych okręgach najważniejsze....
twój silnik ma mniejsze ciśnienie niż 3,5litra
twój fabrycznie ma 10-12 bar
http://img52.imageshack.us/img52/1543/44kompres.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez Johnny_Bravo
Dzięki Johnny_Bravo
Na pewno skorzystam, wydrukuje podjade i sprawdze co i jak, nie żebym się wdawał w szczegóły ale ciekawość mnie zrzera tak że bym najchetniej zrobił to już teraz ale nie chce sie nabawić zapalenia płuc :-)
Stopień sprężania to nie kompresja :P Stopień sprężania z tego co pamiętam wynosi 1:10 ;) Johnny wesprzyj autodatą :PCytat:
Zamieszczone przez Flashpointman
Sylwek7, nowoczesny turbodiesel 15bar? Chyba koło 30 mają. Tylko w dieslu się jakoś inaczej mierzy tą kompresję...
Dokładnie tak ! Stopien sprezania to parametr zalezny od wykorbienia wału, wysokosci cylindra i objętosci komory spalania, czyli wynikający z proporcji objętosci wewnetrznej cylidndra gdy tłok znajduje sie w pozycji dmp ( dolny martwy punkt ), a jego objetosci gdy tłok jest w gmp ( gorny martwy punkt ).
Czyli dla zobrazowania gdy pominiemy kształt komory spalania ( kształt komory głowicy i denka tłok ) i przyjmiemy je jako płaszczyzny to wowczas jesli tłok porusza sie na długosci 10cm, pozostawiajac komore spalania o wysokosci 1cm, tworzy stopien sprezania wynoszący 11:1 ( 11cm wysokosci całego cylindra do 1cm minimalnej odleglosci denka tloka od głowicy ). Ten parametr pozostaje zawsze taki sam, chyba ze np planujemy głowice.
Natomiast stopien kompresji to parametr wynikajacy z kondycji silnika i mowiacy jak szczelny jest cylinder ( pierscienie, zawory itd. ). Czyli jesli kompresja wynosi np 15bar to do takiej wartosci pozostaje szczelny dany cylinder.
Dlatego bardzo wazne jest nie mylic tych dwoch zupelnie innych pojęc.
To to akurat nazywa się ciśnienie sprężaniaCytat:
Zamieszczone przez Tomar
Stopień sprężania=stopień kompresji; wszystko zależy jak to nazwiesz, kto pisał i jak przetłumaczył
Czyli mieszanka w cylindrze jest sprężana w stopniu 10:1 (kompresowana w stopniu 10:1) przy ciśnieniu sprężania (ciśnieniu kompresji) 12bar do 14bar.