Co myślicie o tej białej ,od jakiegoś czasu ją obserwuje
http://moto.allegro.pl/item884634229..._limuzyna.html
Wersja do druku
Co myślicie o tej białej ,od jakiegoś czasu ją obserwuje
http://moto.allegro.pl/item884634229..._limuzyna.html
Jest biedna w środku.
Jest ze stanów ,a wątpię aby w 1 kawałku z kontenera zjechała ...
Jest biała ...
Jakoś wyszło że taka biała mi się podoba
No troche czasu juz na allegro jest, moim zdaniem kolor na zdecydowany plus no a jakbys chcial kiere kiedys sprzedac to jestem pierwszy w kolejce :D
Kolor kwestia gustu. Dla mnie biały jest ok. Bardziej mnie martwi cena. Za 42 tyś to powinna być w stanie co najmniej idealnym, bo wyposażenia to ona kompletnie nie ma. Więc może mechanicznie nadrobiła by braki. Ale takie już uroki longów z USA :] A kiera fajna, tylko grzania brak :(
Cytat:
Zamieszczone przez Jey
No ta cena też mnie martwi
No i na pewno jest po bombie , bo nie wydaje mi się żeby ktoś zmieniał kolor , tak bo lubi a potem sprzedaje!!
Powiększ zdjęcie jak ma otwarte drzwi tylne prawe:
listwa na progu jest umazana farbą
przednie drzwi, pod szybie mi się nie widzi i listwa chrom , pod nią jest widoczne malowanko
No i to co koledzy powiedzieli jak na longa to straszny golas.
Mi się podoba :) na 1 foto jest jeszcze w USA w całości..
Ładna, na żywo napewno robi wrażenie. Był temat o niej, jak jeszcze stała na ebay.com, nawet pierwsze zdjęcie jest to samo.
Mi białe e38 i jeszcze w longu bardzo się podoba.
jakiś problem? :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
a co do ogłoszenia to jak dla mnie strasznie drogo :) nie urzeka ani wyposażeniem ani w sumie niczym poza kolorem ;)
Ktoś ewidentnie winduje cenę ze względu na amerykańską wersję. Jaki sens jest sprowadzac europejski samochód tej klasy z USA? No chyba że po porządnym dzwonie. Pięc lat w kraju więc przy nieodpowiedniej eksploatacji zdążyło się nie jedno popsuc. Kolor ogólnie robi wrażenie pozytywne, ale bardzo jest ciężki w utrzymaniu. Jak na longa to prawie bez wyposarzenia, nawet skrzyni tip-tronic nie ma. No ale decyzja należy do Ciebie.
Mimo, że moje Maleństwo też amerykańskie, w dodatku starsze ale też w longu wyposażenie ma lepsze.
Mnie by ta sztuka nie skusiła.
Dziękuję wszystkim za wypowiedz
Po tych wszystkich wypowiedziach to chyba sobie odpuszczę
A ja powiem tak. Wcale nie ma złego wyposażenia! Owszem, może nie ma stereowanej elektrycznie tylniej kanapy: Ale czy jak by była to byś jej używał ?. Może nie ma steptronicka: No tu to aż mnie śmiech wziął, to jest wersja z USA i ŻADNA 740il nie miała steptronika w USA (wyjątki to is'y, które longami nie są oraz auta bodajże od 2001 roku) No ale tak szczerze, używał byś tego steptronika ? Ja mam w swojej steptronik i nie ze 3 razy używałem a auto mam już chyba z rok.
Co jest na plusie: Bardzo żadki i piękny kolor tej e38 (w Polsce są tylko trzy chyba, Tedego, Wiktora i jakaś tam jeszcze) Piękny beżowy środek komponujący się z całością. Kierownica w drewnie - dość żadki rarytas.
Co jest na minusie: Brak kilku dupereli, których i tak byś nie użył.
Co do stanu technicznego: Niektórzy będą Ci pisać, że stuka coś w prawym kole, albo bita była czy drzwi były zmieniane - ale szczerze: O tym można przekonać się jedynie osobiśćie.
Reasumująć:7mka jest naprawdę piękna i godna uwagi, może nie ma paru dupereli ale i tak byś ich nie używał (jak kwiatki w kiblu) Jeśli stać Cię na nią to jedź i ją oblukaj. Moim zadniem warto!
Cytat:
Zamieszczone przez positiv
Ten kolor niby biały ale coś ma w sobie i mi się bardzo podoba i jak dla mnie ten środek jest ok.
ja tam jednak bym sie czepial tego wyposazenia, niby jest to long do tego hameryka a....
tylna kanapa standard nawet nie grzana nie mowiac o regulacji
klamki bez podswietlania
kiera z drewnem i tylko tyle bo bez raczek i lampek drewnianych
wiadomo wszystko mozna dokupic, ale wszystko kosztuje a cena wyjsciowa jednak chyba juz jest nie mala
no i zadnego zdjecia przodu.....
To może i ja dodam swoje 3 grosze.
Cena to podstawowy minus tego auta. Ktoś na głowę upadł.
Kolor piękny. I nie sądzę żeby była cała malowana. Bo mało jest takich zapaleńców co komorę silnika by również pomalowali żeby na tip top była.
W aucie nie ukrywajmy jest bieda. NAWET PDC NIE MA! ;( :? Gdzie w longu jest czym manewrować na parkingu. Jedno szczęście że DSC ma. Brak skrzyni steptronic też uważam za minus. Ja np używam jej non stop. Brak klimy na tył i elektrycznej kanapy jest w longu b.dużym minusem. Ja jak wożę kogoś z tyłu to przede wszystkim zachęcam do zwiększenia komfortu podróżowania.
W ogóle dziwne że z przodu jest grzanie a na tylnej kanapie nie ma
Ja tez nie popuszczę tego wyposażenia. Nie za te pieniądze co koleś woła. Jakby była tańsza o 8 tyś, to ok, ale za 40 czy więcej, szukał bym z pakietami (drewno, lampki), prąd z tyłu, grzanie kanapy, masaże itd. O multi-podłokietniku nie mówię, bo to w stanach ustrzelić- graniczy z cudem.
Klamki są podświetlane a dodatki drewna jak się nie mylę to w 750 sąCytat:
Zamieszczone przez Leon740i
Tu się z kolegą zgodzę co do cenyCytat:
Zamieszczone przez Jey
Ja tam tych swiecacych klamek niewidze ale moze sa faktycznie
co do drewna moze i tak ale kiera drewniana chyba tez standardem nie byla wiec w tej cenie oczekiwal bym pelniejszego pakietu drewna :D
Nie wiem jak z tym drewnem, ale na pewno jako opcja był "pakiet drewniany" dostępny z każdym silnikiem. A wnętrze wygląda wtedy o wiele przyjemniej. Innovationspakiet też by mogła mieć. I lichtpakiet... No nie ma bata. Jakby była za 32 tyś i się okazało że mechanicznie wsio ok, to można by się skusić. Dla porównania http://forum.7er.pl/e38-740-oborniki-vt11760.htm. Różnią się praktycznie tylko kolorem budy i skóry. Wyposażenie prawie ze identyczne
Nie ma na to reguły ;) Ja musiałem kilka gadżetów dołożyć.Cytat:
Zamieszczone przez bmw7
positiv - białych e38 w Polsce jest więcej ;) chociażby obecny na tym forum lockbud - też ma białą :) całkiem niedawno widziałem też 2 białe na allegro na sprzedaż
A wracając do tej z ogłoszenia to ja widzę to tak:
+bardzo dobrze wygląda z zewnątrz
+bardzo dobry silnik
+drewniana kierownica
+szklany szyberdach (który lubi strasznie hałasować :) )
+climatronic, tv (najprawdopodobniej też navi, nie wiadomo jaka)
+tylne rolety
+podgrzewane łamane przednie fotele
- brak steptronic'a (owszem rzadko się go używa ale jednak)
- brak tylnych przeciwmgielnych ;)
- brak PDC (jak zauważył Supermen w Longu PDC się przydaje ;) ) a dołożenie tego gadżetu w poliftowej e38 wiąże się z wymianą całego panelu z przyciskami
- brak dodatków drewnianych (rączki, lampki, popielniczki)
- brak climatronic'a na tył
- tylna kanapa zupełnie bez atrakcji
Oczywiście z ogłoszenia nie wszystko wynika, nie wiadomo czy ma pamięć foteli, nie wiadomo jaki ma czytnik do navi (czy w ogóle ma), nie wiadomo w jakim stanie jest fotel kierowcy. Naturalnie stan techniczny i przeszłość wypadkowa zostaje wielką niewiadomą o której nie ma co gdybać na podstwie zdjęć, ale nawet gdyby była w oryginalnym lakierze i w perfekcyjnym stanie technicznym to 42 tysiące jest ceną wygórowaną.
W porównaniu np. do longa którego niedawno sprzedał Jey albo do tej z allegro http://allegro.pl/item888210858_bmw_...cja_ideal.html to ta z USA jest golas ;)
Żeby nie było, że się czepiam ale mam longa, z US - import prywatny, rocznik 1998 i mam steptronica.Cytat:
Zamieszczone przez positiv
Jakim cudem? Przecież od zawsze wiadomo że w roku 98 steptronic był tylko w wersji is... Czy ktoś coś z tego rozumie?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-BM...item5885b51a38
Przykładowy IS, krótka wersja nadwozia, pakiet SPORT zawierający m. in. Steptronic. Swoją drogą gdzie on mocuje przednią rejestracje? :D
http://bayimg.com/image/aajcaaacp.jpg
Jak tak sobie przeglądałem ebay.com to zaciekawił mnie przednie słupki z napisem "HPS" - wie ktoś co to jest?
Nie trafiłem na żadnego Longa ze Steptronic'iem w USA, nawet te z rzekomym SPORT package mają zwykłe skrzynie:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2001-...item4a9e03335b (ale przebieg :cool: pytanie co on robił ze znaczkiem na masce :razz: )
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2001-...item2304f3e7c7
Head Protection System (HPS) - kurtyny boczne ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Z tym HPS to nie może być inaczej. Widocznie amerykańce inaczej oznaczają. Ale w tej pierwszej to najbardziej podoba mi się panel z przełącznikami do grzania tyłka, masażu itd...
o w pyte... no taka jak dla mnie... :]Cytat:
Steptronic pojawił się w USA w roku modelowym '99 (po lifcie).
Był standardem w 750iL i opcjonalnie dostępny w 740i (jako część Sport Package - który nie jest tym samym, co europejski M Sportpaket).
W roku modelowym '00 taki "niby-Sport Package" stał sie dostępny w 740iL i 750iL - ale był to tylko pakiet stylistyczny (np. Shadowline) - bez Steptronica, zawieszenia, itp.
Czyli Steptronic w amerykańskim iL - tylko jeżeli było to V12.
@Gioco - o ile dobrze widzę nie masz Steptronic'a. :)
@Wiktor - nigdzie, widać pochodzi ze stanu, który nie wymaga przednich blach (jest 19 takich) - albo po prostu właściel postanowił zaryzykować. :)Cytat:
PS. opieram się m.in. na ConsumerGuide, BimmerBoard.com i angielskiej Wikipedii.
No to się nam trochę rozjaśniło i uporządkowały z tymi skrzyniami w wersjach US. No w aucie Gioco steptronica na pewno nie ma
No i wszystko jasne. Co do tego "wyczochranego" znaczka w tej czarnej 740il z linków Wiktora, to poprostu efekt uboczny polerki. Ja też tak miałem na swojej.
Pozdrawiam
Jak już mowa o słabym wypasie tego auta , które generalnie mi się bardzo podoba , to nie widze poduszek w tylnych drzwiach , moje 2.8 z 99' ma takowe ........