Od tygodnia w naszej buni nie działa monitor od navi po tym jak pan od którego ją kupiliśmy cos wcisnął naciskam wszystkie przyciski odłączenie aku też nic nie daje co mogło się stac 7ka jest z grudnia 1996 to chyba mk1 prosze o pomoc.
Wersja do druku
Od tygodnia w naszej buni nie działa monitor od navi po tym jak pan od którego ją kupiliśmy cos wcisnął naciskam wszystkie przyciski odłączenie aku też nic nie daje co mogło się stac 7ka jest z grudnia 1996 to chyba mk1 prosze o pomoc.
Muszę powiedzieć, że jak na 13-tolatka jesteś niezwykle rezolutny :)
Dzięki ja zawsze taki jestem na temat samochodów az się wszyscy dziwią mam to po tacie
rozumiem że mowa o navi 4/3 , czy naciskałeś pokrętło obok monitora , jeżeli monitor jest wyłączony z poziomu menu to ono włancza go spowrotem ...
tak to 4:3 wciskam wszystko i nic nie działa nie wyświetla nic :(
Prawdopodobnie padł Ci tuner TV bądź MK1. Jest również możliwość (ta najlepsza) że padł wyświetlacz. Sprawdź czy chociaż się podświetla.
Pozdrawiam
a jak to sprawdzic??? bo nic tam nie świeci ten monitor wciskam menu i to pokrętło od navi i nic ;(
to jak nic nie świeci to moze bezpieczniki??Cytat:
Zamieszczone przez l_mariuszjunior
Wątpię żeby to była kwestia bezpieczników. Sprawdź czy czytnik MK1 działa. Czy wyrzuca płytę ? Ale obawiam się, że padł monitor.
Pozdrawiam
A czy gra Ci radio jak naciskasz lewą gałkę ? Pali się pomarańczowa dioda ?
Ja bym jednak do bezpieczników też zajrzał. Parę razy się przekonałem że niby poważne usterki są spowodowane przez bezpiecznik :)
radio działa dioda sie swieci ale monitor nie świeci a tato mówi, że bezpieczniki są nieponumerowane to które sprawdzić??? ale to było tak ze on nacisną coś i monitor zgasł ale naciskam z tatą wszystkie przyciski i nic :razz:
Admin:
Pisz po polsku !!!
Skoro radio działa, to bezpieczniki masz OK. Widocznie musiał to być zbieg okoliczności, że po wciśnięciu przycisku, monitor zgasł. Najwyraźniej masz padnięty monitor. W tej sytuacji proponuję się z kimś podmienić i zobaczyć czy wszystko jest OK.
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedzi tato mówi, że podmieni sie z kolegą on ma duzo e38 na częśći ale to jak będzie temperatura na + bo teraz mówi, że się coś połamie.
i ma racje ;) mam parę rzeczy do zrobienia u siebie ale nic nie ruszam na razie bo mi się więcej roboty zrobi zamiast naprawy :/
Mam jeszcze takie pytanie do czego służy ten przycisk tv na tunelu z tyłu pod podgrzewaniem foteli?
Do zmiany programów tv z tylnej kanapy :)
Aaaaa to teraz nie musze już męczyć taty, że nie wiem co to jest dzięki pzdr.
W sytuacji takiej jak piszesz :
ten przycisk służy wyłącznie do przyciskania :)Cytat:
Zamieszczone przez l_mariuszjunior
hehe dobre ;D
Podepnijcie samochód pod interfejs diagnostyczny i ktorymś z programów (np. INPA) uruchomcie kalibrację monitora! Kolega taty będzie wiedział o co chodzi.
A Aku to ty masz dobre? bo jak jest słabe to wyświetlacz gaśnie a np radio będzie działało i pokrętła ja tak miałem jak robiłem przekładkę:)
Witam, odświeżę trochę temat. Mowa o MK4. Radyjko grało, wszystko śmigało i nagle zaczął dźwięk wariować, coraz bardziej aż wszystko zgasło, monitor się nie włącza. W czytniku navi nie świeci dioda, czy to może być przyczyną, że NIC nie działa? Pewien mechanik stwierdził, że to właśnie jest przyczyną.. Nie chcę kupować w ciemno. Pozdrawiam
Odłącz czytnik navi i włącz zapłon. Czasem trzeba kilka razy, ale w końcu się przełączy na obraz z tunera TV(pod warunkiem, że reszta układów jest sprawna). Ew. możesz zamienić niebieskie kostki(tę z czytnika podłączyć do tunera tv)
Tuner TV jest także nowy. Dziś podmieniłem czytnik i wszystko zadziałało jak należy. Dzięki za pomoc :D