Czy M62B35 ma inną skrzynię automatyczną niż M62B44 z tego samego rocznika? Czy przy ew. SWAPie na 4,4 trzeba wymieniać również skrzynię biegów?
Wersja do druku
Czy M62B35 ma inną skrzynię automatyczną niż M62B44 z tego samego rocznika? Czy przy ew. SWAPie na 4,4 trzeba wymieniać również skrzynię biegów?
A jaka konkretnie ma skrzynię ta 3,5??
5hp24?
Spotkałem się juz z róznymi skrzyniami w zalezności od rocznika
Nie mam pojęcia :/ Lipiec 1997...
no to Budda raczy wiedzieć...
sprawdź po VINie albo po tabliczce na skrzyni
ETK prawdę Ci powie.
Szukaj i kombinuj z VIN-ami. Ważna sprawa to chłodzenie ASB. Zwróć uwagę na to bo np. 5HP30 było kilka rodzajów :/
Z innymi skrzyniami jest nie lepiej
Jeśli idzie o przeróbkę - nie przerabiałem takiego przypadku :)
Skrzynie powinny byc takie same - ZF 5HP24.
No właśnie - powinny.
Kłopot leży w chłodzeniu a konkretnie w wyprowadzeniu rurek.
Musisz znać dawcę jak i biorcę - jakie systemy mają
Ja mam dokladnie lipiec 97r ale jaka mam skrzynie to za cholere niewiem hah :)
A5S440Z mówi wam coś? :D
no mowi ale na realoem wyskakuje tez wersja 560 .......
wiec...?
a ogolnie to niewiem wlasnie jak te oznaczenia maja sie do tych np 5hp30 o co tu chodzi?
A5S440Z to właśnie 5HP24, a A5S560Z to 5HP30 (pierwsza cyfra to ilość biegów a druga - trzycyfrowa - to przenoszony przez skrzynię moment obrotowy).
Czyli A5S440Z wytrzymałaby 4,4 tylko by się szybciej zajechała?
w silnikach M62B35 i M62B44 skrzynie były zawsze te sam czyli 5HP24 o maksymalnie przenoszonym momencie obrotowym 440Nm skrzyni 5HP30 tam nie było trafiała do modelu 750i czyli do silnika M73B54 ponieważ ona przenosi 560Nm. wiem bo swego czasu się w tym orientowałem bo planowałem ten sam zabieg co Ty :)
Powiem Ci, że gdybym miał kupca na swój motor to bym się nawet nie zastanawiał, silnik 4,4 to koszt 3000zł w europejskiej budzie do odpalenia i pomierzenia, a kasa ze sprzedaży 3,5 starczyłaby na przeszczep i wkładkę do nowego :) Tylko nie wiem ile jesczcze rzeczy musiałbym zmieniać. Kiedyś założyłem taki temat ale zainteresowanie było marne i mało konkretów.
Dla potomnych:
Sprzęgło hydrokinetyczne, sterownik i wyjście na wał - to elementy które odróżniają skrzynie w 3,5 od tej w 4,4. W przypadku SWAPa dodatkowy koszt to ok. 1000zł za przeróbkę skrzyni.
Do tego konieczność wymiany wału i dyerencjału.
dzięki Zdzira850i ;)
Spoko nie ma sprawy :) Jak zrobisz jeżeli sie zdecydujesz to daj znać jak to chodzi czy duże różnice :)
Sprzeglo hydrokinetyczne jest w obu skrzyniach takie same- roznia sie tak jak napisales sterownikiem i zabierakiem (przy B44 jest wiekszy) + kosze w skrzyni 5HP24 dla silnika B44 sa wieksze tj mieszcza wieksza ilosc tarczek, takze reasumujac skrzynia z B35 bedzie smigac przy B44 ale troche krocej :]Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Czyli zmiana sterownika i "zabieraka", a sprzęgła się nie rusza tylko zakłada wcześniejszy koniec żywota? Może gość miał na myśli wyminę całego sprzęgła z koszem. Szkoda byłoby teraz tak ingerować, bo muszę przyznać że moja skrzynia chodzi naprawdę zajebiście. :)