Zamieszczone przez Danek25
więc ciebie usterka sterownika nie dotyczy (starszy model). Z autopsji na 100% masz dwa powody swoich kłopotów : lipny czujnik ABS, uszkodzony pierścień. To drugie łatwo sprawdzić. Wyjmij jeszcze raz czujnik powinien wyjść bez kłopotów wkońcu nie zdąrzył się zapiec i zajrzyj głęboko w otwór obejrzyj koronkę obracając piastą pod względem uszkodzeń, jak jest cała to obstawiam drugie czyli kiepski czujnik. Walkę toczyłem z kilkoma E39. Od tamtej pory nauczyłem sie że wymieniam na oryginał mimo, że klijęt marudzi. Swoją drogą mam właśnie E39 na czujnik i też tak sie składa że lewy tył. Obkawy standardowe czyli jak Twoje, diagnoza uwalony czujnik. Jutro mam mieć oryginał. Na jesieni miałem E39, z którą spędziłem dwa dni a wszystko przez czujnik TRW. Po jego zamontowaniu błąd wyrzucało po kilku metrach przejechanych a jak już zatrybił ( czasem mu się udało) to prędkościomierz raz pokazywał jadąc około 80km/h 20 a czsem wcale. Czujnik odesłano na reklamację a tam stwierdzono, że jest ok, zamówiłem oryginał i odrazu po zamontowaniu wszystko jest ok. BMW począwszy od modeli e39 nie lubi zamienników zwłaszcza czujników, nie mówię tu o zawieszeniu bo tam można założyć prawie wszystko.