Witam Panowie, czy felgi o ET40 7.0J 17 cali będą pasowaly do E32 ? Czy za mocno wchodzą lub wystają, czekam na opinie
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam Panowie, czy felgi o ET40 7.0J 17 cali będą pasowaly do E32 ? Czy za mocno wchodzą lub wystają, czekam na opinie
pozdrawiam
et 40 to za bardzo do środka wejdą felgi odpowiednie et to 20
Ja mam ET 13 felgi 8,5JCytat:
Zamieszczone przez LISU77
Myślę, że et w przedziale 13-25 będzie OK.
I u mnie prawdopodobnie będzie jeszcze dystans ok 20-25mm
Ja u siebie na letnich kapciach miałem 17' et 35 i z przodu musiałem miec dystans 20mm gdyz felgach haczyła od mc'person a konkretnie o podstawe mocowania sprężyny
Ja mam u siebie 17 et 13 ( felga 8,5 albo 9 cali ) shnitzer z oponami 235\50 i delikatnie opona ociera o nadkole z tylu, oraz BBS et chyba 23 ( 8 albo 8,5 cala ) z opona 235\50 i wszystko jest ok.
Panowie wiec kupiłem te felgi o ET40 7J i mam do nich dwa dystanse od E32, czy wystarczy zalozyc z przodu dystanse a z tyłu powinno wszystko grać ?
Jeśli będzie za małe ET to będzie wyglądała jak na "wąskim" moście ;)
Czy to aby nie są felgi z e46? Przymierzałem kiedyś z kolega coś takiego do e34 i nie było nawet możliwości załapania jej na śruby bo zaparła się o amor z przodu, nie pamiętam jakie były szerokie ale na pewno 17 i dystans musiał by być ok 3-4cm.Cytat:
Zamieszczone przez Stvstifler
Dokładnie przy takim et40 dystanse będą niezbędne zarówno z przodu jak i z tyłu, nawet zastanawia mnie czy felga bez dystansu wejdzie na przód skoro fabryczne et przy 7J wynosi 20. Pamiętam jak miałem założone felgi 9J z et15 to na przodzie brakowało dosłownie 2mm by felga obcierała.
Niestety po założeniu dystansów mogą się zacząć sypać łożyska w kołach, bo jednak są dużo bardziej obciążone... :/
Najlepiej kupować fele z odpowiednim ET niż się bawić potem w dokładanie dystansów...
Sorry, ale dla mnie to już jest rzeżba..
Na E32 najładniej jednak wygląda ET13-15, jest wtedy ładnie wysadzona ;)
Kolego co do dystansów i ich złego wpływu na łożyska to wydaje mi się ze jeżeli będą profesjonalnie wykonane z lekkich materiałów ( aluminium ) to furka nawet nie zauważy ze to nie fabryka. Jest wiele felg tego samego wzoru i producenta z rożnym odsadzeniem do różnych modeli aut, tu dołożony zostanie "brakujący element", co innego gdyby do et np 13 dołożyć dystans np 5cm. Co do ostatniego zdania twojej wypowiedzi to zgadzam się z tobą ze ET 13 jest najlepszym odsadzeniem do e32 ponieważ idealnie równa się z rantem błotnika, sam mam Shnitzery z takim et w swojej e32.Cytat:
Zamieszczone przez Słowik
Czy po założeniu dystansów do moich felg z ET40 z przodu nic nie bedzie obcierało ? No i jak jest z tym tyłem, bo znajomy mowil ze jezdzil z ET40 na tyle a z przodu mial wlasnie dystanse bo obcierało.
pozdrawiam
Dystanse będziesz musiał założyć takie około 20mm, żeby wyjść na seryjne ET (około 20). Proponuję założyć dystanse i z przodu i z tyłu, bo różnica będzie dość istotna, jeśli dasz je tylko na przód.
Kolego mam wlasnie tylko dwa dystanse po 20mm kazdy. Jeśli założe je tylko na przód to tył będzie jakoś istotnie powodował odczuwalną różnice w jezdzie bądź moze sie coś niszczyć ?
Napewno będzie różnica wizualna,jeśli nie przeszkadza tobie że przód będzie szerzej a tył wężej,to zakładaj :)Cytat:
Ale czy będzie coś obcierało ? Chodzi o przeszkody w postaci błotnik, McPherson, itd
Zakładaj na tył również, bo na pewno będzie obcierało...Cytat:
Możesz jedynie założyć mniejsze jeśli będzie taka możliwość.
Najlepiej podjędż do jakichś kolesi którzy handlują tym tematem, a na pewno coś ci doradzą, może nawet będziesz mógł sobie zrobić przymiarkę itd. ;)
przy feldze 7j to by pasowało ET w okolicy 10, żeby to fajnie wyglądało :D
niestety zwykły wulkanizator nie posiada dystansów bo dzwonilem i pytalem wiec raczej inaczej niz przez allegro bedzie ciezko kupić w mieście :(
hej
Ja kupiłem do swoich kół dystanse 20mm.ET 13 felgi 8,5J jeśli do moich kół nie będą pasować to chętnie je odsprzedam.
MOD: Dzuda, to nie giełda.