Hej
Tak jak w temacie.Mam pytanie.Żeby zdemontować lampki w tylnych słupkach trzeba ściągać boczki?Czy wyjdą one bezpośrednio?
pozdr
Wersja do druku
Hej
Tak jak w temacie.Mam pytanie.Żeby zdemontować lampki w tylnych słupkach trzeba ściągać boczki?Czy wyjdą one bezpośrednio?
pozdr
Z tego co pamiętam trzeba je tylko podważyć i wychodzą. Potem tylko odpiąć kabelki i po sprawie.
Pytam bo mi uszczelki skrzypiały i przykleiłem ich na sylikon a boczek pod nich zachodzi.
P.S jak ma ktoś problem ze skrzypiącymi uszczelkami to silikon ich rozwiąże ;)
Tłumaczenie na język polski:Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Pytam bo mi uszczelki skrzypiały i przykleiłem je na silikon, a boczek pod nie zachodzi.
P.S Jak ma ktoś problem ze skrzypiącymi uszczelkami to silikon go rozwiąże ;)
:diabel2: ;D
Dzięki Cychol ;)
Oj chciałem jak najszybciej napisać :P Ale dzięki za poprawkę ;)
W e32/34 wadą są uszczelki drzwi - z czasem się kurczą i zaczynają skrzypieć, a przez to że powstają szpary między uszczelkami a karoserią może wchodzić tamtędy woda do wnętrza ...
Dlatego klejenie wg mnie to dobry pomysł - też o tym myślałem - ale potem pojawia się właśnie taki problem, że nie da się ich ściągnąć :hah:
Ten pomysł z silikonem podpowiedział mi kumpel bo miał ten sam problem w e34.Nie tak dawno też zmieniał lampki i wczoraj z nim rozmawiałem.Boczki trzeba ściągnąć a uszczelki mówi że nie schodzą tak ciężko jak by mogło się wydawać.Nie ma z tym większego problemu...
Zobaczymy w sob...
Małe OT nt. uszczelek:
Też mam z tyłu skurczone uszczelki. Tak na oko brakuje jakiś 4-5cm. Kupiłem sobie na szrocie uszczelkę i będę sztukował na wiosnę ;) Jakby ktoś potrzebował uszczelki w kolorze szarym to mogę odstąpić kawałek swojej ;)
Panowie - a może to nie uszczelki się kurczą a karoseria wam puchnie :hah:
ASO BMW uszczelka drzwi tylnych: 299 pln bez rabatu
Sztukowanie uszczelek i spuchniete budy -> druciarze.pl :539: Taka moja osobista opinia.
Było trochę spokoju to musiałeś wrócić z zaświatów i zacząć ludzi obrażać ...Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Skoro tak ASO lubisz to dlaczego kupujesz 750 na śrubki i wieszasz z niej szmaty w drzwiach, a nie kupisz rolet w ASO ? :509:
To jest najlepszy przyklad na to twoje "w miarę możliwości pomagać innym posiadaczom BMW (w szczególności E32) poprzez udzielanie się na forum ( nie tylko tym)."Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
o ktorym piszesz w swoim temacie powitalnym po ponad 2 latach obecnosci na forum.
Jak dla mnie to nie pomoc tylko "sraczka słowna" czyli twoj słowotok, nie masz nic do powiedzenia w temacie, jednak probujesz za wszelka cene powiedziec cokolwiek zeby tylko zostac zauwazonym, zeby tylko nabic sobie jeszcze jednego nic nie zaczacego, bezsensownego posta.
Tak na tym forum, jak i na BKP prowokujesz dyskusje ktore nie zmierzaja do nikad, bijesz piane w nieskonczoność, nie wiem dokąd zmierzasz, moze szukasz kolegow, ale to raczej slaby pomysl, zwlaszcza ze z dyskusji prowokowanych i klepanych do usranej smierci przez xsilvera (takze na zywo) ryje juz pol Krakowa.
P.S. Szmat w oknach szukaj u siebie w domu. Rolety ktorych zazdroscisz są ORI BMW "kolego" :what:
Albo sobie darujecie, albo lepiej już nic nie piszcie.
Kłóćcie się np. na PW.
Trudno, jestem tandetnym druciarzem, bo zaoszczędziłem 593zł na dwóch uszczelkach... Ale na szczęście jest jeszcze Wielki Mistrz sz4l0ny, który wszystkie części kupuje w ASO. Chylmy czoła i grzejmy się w jego blasku - cześć i chwała mu za to :medit:Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Niestety szalony rozmowa z tobą prowadzi donikąd - nawet nie znasz się na żartach i nie umiesz odczytać poprawie emotów, których jak już wiem sam używasz bezmyślnie...
Za wszelką cenę próbujesz udowodnić wszystkim swój puryzm, co tylko pogarsza twój impertynencki wizerunek.
Koniec OT.
Jak to miał być kabaret to słabiutki niestety.Cytat:
Zamieszczone przez tuczi
Temat jest prosty: inwestowanie w auto i opisywanie etapow w drodze do jakiegotoś tam wyznaczonego etapu to jedna droga, na forum znajdziesz wielu ktorzy takie działania popierają, szczepienie uszczelek oraz metoda lepca i drutu do INNA droga i to że nie znalazłes wielkiego poklasku na takie działanie nie powinno być niespodzianką.
Przeraża cie cena uszczelki? Trudno, może zostaw jak jest, może sprzedaj auto i kup inne o innych kosztach utrzymania?
Jak na razie za wszelką cenę to ty próbujesz udowodnić wszystkim że twoje zdanie jest jedie słuszne, najczesciej propagując swoje cwaniackie podejście po najmniejszej linii oporu.Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Razi cie ory część, a nie gadżet z norauto albo innej kaufhali, taka jest prawda.
Pewne poglądy dzieli jedynie wąskie grono, nie dziwi mnie że wiekszość poprze klejenie uszczelki na lepcu, ja mam inne zdanie, jakkolwiek by to bylo dla ciebie impertynenckie.
Zdanie na temat sensu klejenia uszczelki to jedno, natomiast osobiste zachowanie się to drugie. Sz4lony, wiecznie starasz się wrzucić "swoje opinie" i za każdym razem zastrzegasz że to Twoje własne opinie - a to dlatego że wiesz iż wywołujesz nimi lawinę odczuć negatywnych - a skoro to wiesz, wstrzymuj się.
Uważam że Twoje porady są jak najbardziej cenne - o ile odnoszą się do mechaniki czy elektroniki E32 a pomija się osobiste wycieczki które jednak stanowią większą część Twoich postów.
Jeżeli ktokolwiek ma inne zdanie jak Ty, to natychmiast przeprowadzasz prewencyjny ostrzał słowny.
Swoją drogą, fajnie że można kupić uszczelkę w ASO, ale jeśli ktoś w danej chwili wysyła zapytanie czy informacje na forum jak poradzić sobie z tym doraźnie, lub nawet na stałe (z tym, czyli z uszczelką lub jakimkolwiek innym problemem) to to się chwali i nie jest to żadne druciarstwo.
Sz4lony[ViP], Ty cenną zaradność u wielu forumowiczów sprowadzasz do zwykłego druciarstwa...
Dzieki za cenne uwagi.Cytat:
Zamieszczone przez amato
Niestety nie jest moją misją przypodobać sie każedemu.
A konkretniej w temacie: klejenie uszczelek "na wygląd" to dla mnie druciarstwo, nawet jeśli z tym poglądem jestem sam. W zasadzie to w takim przypadku wole zostawić taką rzecz w stanie jakim jest, do momentu aż znajde kase żeby zrobić to na nowych tajlach albo tajlach z dawcy (ktorego zakup też kosztuje) w dobrym stanie. Takie jest moje podejście do tematu i nie szukam na siłe nikogo kto bedzie je podzielać.
Nie jestem na forum żeby być lubianym, tylko po to żeby uczestniczyć w forum tematycznym dotyczącym aut, ktore są w kregu moich zainteresowan.
Nie oczekuje że poglądy ktore wyznaje, spotkają sie z tanim poklaskiem i dupo-liznym zachwytem.
Natomiast bronię swojego zdania. I bronić go będe tym bardziej gdy przeciwstawia mu sie buractwo i brak wyobrażenia o tym, że nie wszyscy muszą myśleć schematycznie.
Pozdrawiam!
Szanowni koledzy przytaczam tu pierwszy post z tego wątku. Jeśli macie coś do powiedzenia w tym temacie to piszcie !! Jeśli nie to załóżcie sobie nowy wątek pod tytułem np. "sz4lOny + xsilver" i okładajcie się do woli ;( Dajcie nam wszystkim szanse nie czytania przepychanek (poprzez użycie funkcji "ignoruj). Zaśmiecacie notorycznie wątki swoimi egoistycznymi, egocentrycznymi, niesmacznymi i pozbawionymi związki z tematami wypowiedziami.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Wojtek, Dżuda już się dowiedział co chciał się dowiedzieć ;)
Popieram WojtekD, zmarnowałem czas czytajac to co piszecie. I nie pisczcie ze czas moglem zorgamizować lepiej bo będąc na forum, czytam zapytania i z ciekawości, czytam odpowiedzi na nie;)